Trabzon'da Öğrencilerden Dünya Engelliler Günü Duyarlılığı Programı

Trabzon

Trabzon’un Çaykara İlçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile öğretmen ve öğrenciler tarafından 7 Aralık 2023 Perşembe Günü Taşkıran Eğitim Kurumları Salonunda “Dünya Engelliler Günü Farkındalık programı düzenlendi.

 

Trabzon’un Çaykara İlçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile öğretmen ve öğrenciler tarafından  7 Aralık 2023 Perşembe Günü Taşkıran Eğitim Kurumları Salonunda “Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği ” program düzenlendi.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Vekili  Astsubay Başçavuş Mesut Eltimur,Sakarya Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr.Fehmi Çelebi,Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Programda Sakarya Ünüversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Sakarya Trabzonlular Derneği Başkanı Fehmi Çelebi tarafından öğrencilere yönelik Engelliler günü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirildi.

Programda öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken Çaykara’lı Engelli Ses Sanatçısı Yusuf Ağırman tarafından öğrencilere yönelik saz eşliğinde bir konser organizasyonu gerçekleştirildi.

Programda gerçekleştirilen diğer etkinlikle şunlar;

Öğrenci şiirlerinin okunması

Tiyatro Gösterisi

Müzikli Gösteri

Özel Gereksinimli Bireyin bağlama gösterisi

İstiklal Marşının öğrenciler tarafından İşaret Dili ile ifade edilmesi

Engelli yaşayan bireylerin yaşamlarına ilişkin video gösterisi

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir