Trabzon-Batum Sanat Köprüsü!

Trabzon-Batum Sanat Köprüsü!

Gürcistan´ın hayatta olmayan en ünlü Laz şair ve ressamı Hasan Helımıshı´nın en değerli tabloları Çarşamba günü( 2 Aralık 2015) Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü güzel sanatlar galerisinde sergilenecek.

Trabzon´la Batum Arsındaki kültür ve sanat köprüsünün kurulması ile ilgili olarak bundan 5 ay önce Batum´da yapılan toplantıların ve iş birliği kararının ardından ilk sanat etkinliği, Trabzon´da gerçekleşiyor.

Gürcistan´ın en ünlü Laz şair ve ressamı, Hasan Helımıshı´nin tabloları, Trabzon İl Kültür ve Sanat Galerisinde Çarşamba günü saat 17:30´da sergilenecek.

Trabzon Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Batum arasındaki sanat köprüsünün ilk meyvesine verdiğini, Trabzon´dan da Batuma´a Trabzonlu sanatçıların Atatürk porteli tablolarının sergileneceğini ifade etti.

Gürcistan resim ve şiir sanatı dalında, önemli bir yeri olan Hasan Helımıshı, özellikle Laz kültürünün yaşamasında ve tanıtılmasındaki tabloları ile tanınan bir sanatçı. Hayatta olmayan bu ünlü sanatçının 35 tablosu, büyük bir dikkat ve koruma ile Trabzon´a getirildi.

Karadeniz insanının doğa ile savaşını daha çok resmeden sanatçının, dünya genelinde haklı bir ünü var.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, bütün Trabzon sanatseverleri sergiye beklediklerini ifade etti ve ?Davetimiz her Trabzonlu içindir. Batum-Trabzon sanat köprüsü, ilerleyen günlerde daha çeşitlilikle devam edecek? dedi.

www.caykaragundem.com

Türkiye´nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan´ın da Trabzon´daki incelemelerin de, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız´la yaptığı seri görüşmelerde, kurulacak sanat köprüsünün uzun vadeli ve işlevsel olması yönünde de ilke kararına varılmıştı.



Anahtar Kelimeler: Trabzon Batum Sanat Köprüsü

İlginizi Çekebilir