Taşkıran´da Çanakkale Etkinliği

Taşkıran´da Çanakkale Etkinliği

Çanakkale Şehitleri Anma Törenlerinden Bir Tanesi Daha Taşkıran Eğitim Kurumlarında Gerçekleşti.

TAŞKIRAN ÇANAKKALE ETKİNLİĞİ BÜYÜLEDİ

Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümünde Aziz Şehitlerimiz İlçemizde bulunan tüm Okul ve Kurumlarda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile anılmaya devam ediliyor.

Çanakkale Şehitlerimiz ile ilgili son anma töreni Taşkıran Eğitim Kurumlarından geldi.Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Mustafa Özer Ortaokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından ortak olarak hazırlanan program Taşkıran Eğitim Kurumları kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

/resimler/2017-3/21/1013213443561.jpg

SUNUCU

Çanakkale Şehitlerini Anma Programının sunuculuğu öğrenciler Onur Zengin ve Seher Karatay tarafından gerçekleştirildi.

/resimler/2017-3/21/1013510090534.jpg

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma 8. Sınıf öğrencisi    Siynem Erdoğan   tarafından gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİ ŞİİRLERİ

Öğrenciler Feyzacan Ağırman,Abdülaziz Çolak,Asiye Yiğit ve de Betül Kaplan tarafından günün anlam ve de önemini belirten konuşmalar yapıldı.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Çanakkale Savaşının tarihsel akışı ile canlandırıldığı sinevizyon gösterisi öğretmen ve de öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ

Taşkıran Eğitim Kurumları Öğrenci Korosu Çanakkale Türkülerinden oluşan muhteşem bir türkü sunumu hazırladılar.Birbirinden güzel Çanakkale türkjüleri hem koro hem de öğrenciler tarafından hep birlikte okundu.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ TİYATRO

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve de Çanakkale Savaşının konu edildiği 5 perdelik ?Çanakkale Geçilmez? adlı tiyatro oyunu öğrenciler tarafından büyük bir başarı ile sahneye konuldu.Performansları ile profesyonel  tiyatrocuları aratmayan öğrenciler duyarak ve yaşayarak oynadıkları tiyatro oyunu ile büyük beğeni kazandılar.

/resimler/2017-3/21/1014143623884.jpg

Öğretmen ve de öğrencilerin zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadıkları tiyatro oyununda sahnede oynayan oyuncuların da tiyatro esnasında göz yaşlarına boğulmaları oyunu çok daha etkileyici ve de anlamlı kıldı.



İlginizi Çekebilir