Taşkıran Eğitim Kurumlarından Trabzon'a Eğitim Gezisi

Taşkıran Eğitim Kurumlarından Trabzon

Taşkıran Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri tarafından Trabzon İline bir eğitim gezisi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin dersleri yaprak yaşayarak ve uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamak amacı ile  Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoglu İlkokulu müdürü İdris Hacımahmutoğlu ve Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu müdürü Hüseyin Bulut’un  organizasyonunda. Müdür yardımcısı Cemil Güner liderliğinde, sosyal öğretmeni Ayşe Güner, Fen bilgisi öğretmeni Ahmet Müçteba Şen ve Türkçe öğretmeni Muhammed Akçay eşliğinde Öğretmen ve öğrenciler tarafından Trabzon Akvaryum ve DSİ Taşkın müzesi gezisi gerçekleştirildi.

Yönetici,öğretmen ve öğrenciler,Sosyal Bilgiler dersinde “Doğal Afetler” konusunu yerinde incelemek üzere Trabzon DSİ Taşkın Müzesi’ne,Fen ve Teknoloji dersinde Canlıların yaşama şartları ünitesinde ise Deniz Canlıları konusunu işlemek üzere Trabzon Tünel Akvaryum’a gezi organizasyonu gerçekleştirdiler

TRABZON TÜNEL AKVARYUM BÜYÜLEDİ

Taşkıran Eğitim Kurumları Yönetici,Öğretmen ve Öğrencileri Trabzon’da su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizminde alternatif oluşturulması amacıyla tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında hizmete giren ’Tünel Akvaryum”u ziyaret ettiler.

Tünel Akvaryum’da en çok ilgiyi bordo mavi renkli balıklar çekerken, akvaryum Pirana’dan Köpek Balığı’na kadar onlarca balık türüne ev sahipliği yaparken,akvaryumda yer alan balıklar ve yaşam şekilleri öğrenciler tarafından büyük bir dikkat ile izlendi..

Öğrenciler Tünel Akvaryum’da  en çok sürüngen, köpekbalığı, vatoz, pirana ve timsahın bulunduğu bölümlere ilgi gösterdiler.

Trabzon Tünel Akvaryum gezisinden çok memnun kalan öğrenciler su altında yaşayan canlıların yaşama şartlarını ve doğal yaşam şekillerini canlı olarak doğal ortamda öğrenmek sureti ile kalıcı öğrenme gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

DSİ TAŞKIN MÜZESİ ZİYARETİ

Taşkıran Eğitim Kurumları Yönetici,öğretmen ve öğrencileri,Türkiye'de sel, heyelan ve taşkınların yoğun olarak yaşandığı Doğu Karadeniz'de, doğal afetlere karşı halkı bilgilendirmek amacıyla oluşturulan Taşkın Müzesini ziyaret ettiler.

Doğu Karadeniz Bölgesinde çok etkili olan sel,heyelan taşkın gibi doğal afet alanlarının canlı olarak gözler önüne serildiği DSİ Taşkın Müzesi ziyaretinden çok memnun kalan öğrenciler Doğal Afetler konusunu yerinde izleyerejk ve yaparak ve yaşayarak öğrenmiş oldular.

 



İdris HACIMAHMUTOĞLU
2.01.2023 15:22:16
Güzel haber olmuş. Kaleminize sağlık.

İlginizi Çekebilir