Çaykaralı Öğrenciler Sultanmurat Yaylasında

Çaykaralı Öğrenciler Sultanmurat Yaylasında

Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Sultanmurat Yaylasına gezi düzenledi

Çaykara´dan örnek bir eğitim etkinliği daha geldi. Eğitimdeki Akademik başarılarının yanı sıra gerçekleştirdikleri Sosyal Etkinliklerle öğrencilerin hem sınav Stresinden uzaklaşmasını hem de dinlenmelerini amaçlayan Çaykara İlçemizdeki Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden Geldi.

Okul Müdürü Ali Leblebici´nin Organizatörlüğünde yaklaşık 500 Öğrenci ve 40 Öğretmen "HAYDİ GENÇLER YAYLAYA" Projesi kapsamında Sultan Murat Yaylasına Gezi Düzenlendi. Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL´ün yoğun programı dolayısı ile katılamadığı etkinliğe Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Öğretmen ve öğrenciler katıldılar./resimler/2015-11/5/2110204973276.jpgYemek ve Araba paralarının tamamının Proje Koordinasyonu tarafından karşılanan Etkinlikte Öğretmen ve Öğrenciler ilk Olarak Görnek Yaylasına gittiler. Burada öğrencilere serbest programda bir yayla turu yaptırıldı.

Daha sonra buradan Sultanmurat Yaylasına gidildi. Sultanmurat Yaylasında ilk olarak Şehitlik Ziyareti yapıldı. Burada Öğretmenler tarafından öğrencilere Şehitlik ve Şehitliğin Tarihi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra öğrenciler tarafından Şehitlikte Hatim İndirildi ve çeşitli dualar okundu.

Daha sonra öğle yemeği için Sultanmuırat Yaylasına inildi. Burada Öğrencilere öğle yemeği ikramı yapıldı. Öğle yemeğinde karınlarını bir güzel doyuran öğrencilere yemekten sonra ise çay ikramında bulunuldu.

Daha sonra ise öğrencilere Serbest zaman etkinliği verildi. Öğrencilerden isteyenler yaylaları gezerken isteyen öğrencilerin ise kendi aralarında oynayıp dinlenmelerine imkan sağlandı.

Akşam saatlerinde ise öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hem manevi bir havayı solumanın tadına doyum olmayan mutluluğunu yaşayarak hem de unutamayacakları bir günü geride bırakarak okullarına döndüler.

Etkinlikten sonra görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Ali Leblebici bir yandan Ortaokul Öğrencilerini PYBS ve TEOG Sınavlarına hazırlamaya gayret ederken bir yandan da Lise Öğrencilerini YGS ve LYS sınavlarına hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti. Oldukça yoğun ve yorucu bir tempo ile çalıştıklarını ifade eden Ali Leblebici bu yoğun ve Yorucu temponun içinde ise zaman zaman düzenledikleri bu tür Organizasyonlar ile bir yandan Öğrencilerde Tarih bilinci oluşturma ve tarihimize sahip çıkma,bir yandan ise sınav yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu tür olumlu ve güzel Organizasyonlara bundan sonra da devam edeceklerini ifade eden Ali Leblebici Öğrencilerimizin bir yandan bir üst öğrenime bir yandan ise İyi bir insan olarak hayata hazırlanabilmesi, Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişebilmesi için Öğretmenler olarak tüm güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Sultanmurat Bayramı

İlginizi Çekebilir