Sultanmurat Yaylası Öksüz ve Sessiz Kaldı

Sultanmurat Yaylası Öksüz ve Sessiz Kaldı

Çaykara Sultanmurat Yaylasında işlettiği çay ocağında Kavalı ile etrafına neşe saçan Yusuf Öztürk hayatını kaybetti.

Sultanmurat Yaylası denince ilk olarak akla gelen isimdi o?

Yıllardır işlettiği çay ocağında Yaz-Kış demeden Sultanmurat Yaylasına gidenlerin mutlak surette uğradığı mekanında çaldığı Kaval ile insanları coşturan ve etrafa ışık saçan biriydi Yusuf Öztürk. 

Aslen Köprübaşı Beşköy Küçük Doğanlı Mahallesindendi. Ama Yaylaya giden herkes onu kesinlikle Çaykaralı olarak bilirdi kendisini. 

İşlettiği çay ocağı Karadeniz sanatçılarının bölgede tek uğrak yeriydi. Halkın sesi, yöremizin enstrümanı olan Kavalın üstadıydı.Sultanmurat yaylasının gülü ve neşesiydi Yusuf Öztürk.. 

Hoşgörüsü, neşesi, insanlarla olan diyaloğu ile herkesin gönlünde taht kurmuş bir efsaneyi kaybetti bölgemiz. 

Sultanmurat Yaylası öksüz ve yetim kaldı. Vatandaşların toplu olarak oturup kavalı ve kemençeyi dinleyecek, kültürünü yaşayıp ve uzun uzun sohbet edecek neşeli bir mekan kalmadı artık. O bölgemizin efsanesi haline gelmişti. Onu tanımayan ve mekanına gelip kavalını dinlemeyen neredeyse kimse yoktu. 

Hayat işte. Bir iş için gittiği Samsun´da 11 Kasım 2018 saat 03:00 sularında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanmıştı. Bir aylık süren yaşam mücadelesini kaybetti Yusuf Öztürk ağabeyimiz. Sultanmurat Yaylasıyle birlikte bölgemiz sessiz, öksüz ve neşesiz kaldı. 

Cenazesi Köprübaşı Beşköy Küçük Doğanlar Mahallesinde kılınacak namazın ardından aynı yerdeki aile kapristanlığına defnedilecektir. 

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak aramızdan ayrılan Kaval Üstadı Yusuf Öztürk´e Allah´tan rahmet, geride kalan kederli ailesine sabırlar dileriz. Köprübaşı-Çaykara-Dernekpazarı ve bölgemizin başı sağolsun.../resimler/2018-12/10/1919479664571.jpgwww.caykaragundem.com



Öğretmen Ömer Çamur
10.12.2018 19:54:28
Yusuf Ağabeyimizi kayıp ettik.Artık yaylaların neşesi kalmadı.Allah ona rahmet ailesine sabırlar versin.Onun yerini alacak hiç kimse olamaz.Çok hüzünlüyüm.

İlginizi Çekebilir