Solaklı Deresi Şambrel Raftingle Coştu

Solaklı Deresi Şambrel Raftingle Coştu

Uzungöl, Dernekpazarı, Çaykara ve Of´ta bulunan Solaklı vadisinde bir grup amatör spor gönüllüsü tarafından düzenlenen şambrel rafting etkinliği büyük ilgi gördü.

Uzungöl, Çaykara, Dernekpazarı, ve Of´ta bulunan Solaklı vadisinde eğitimci rafting antrenörü Güngör Saral ve bir grup amatör spor gönüllüsü tarafından düzenlenen şambrel rafting etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılan rafting severler, ´şambreli kap raftingi yap´ sloganıyla yapılan etkinliğin Solaklı vadisinin tanıtılması, gençlerin kötü alışkanlıklara yaklaşmaması, spor ve sosyal etkinliklere yönlendirilmesi amacıyla düzenlendiğini ve katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Amatör olarak başlayan ve büyük ilgi gören etkinliğin ileri ki yıllarda Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeler, İl-İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ilgili spor kurum-kuruluşlarının destekleri ile birlikte daha kapsamlı şekilde devam etmesinin su sporu, turizm ve Solaklı vadisinin tanıtılması açısından çok büyük önem taşıdığını ifade eden katılımcılar, etkinliği organize eden rafting antrenörü Güngör Saral´a teşekkür etti.

Türkiye´de ilk kez Solaklı vadisinde düzenlenen katılımın yüksek olduğu etkinlik öncesinde açıklama yapan Rafting Antrenörü Güngör Saral ve Amatör Raftingciler Fazlı Gözütok, Ali Rıza Köroğlu, İlyas Bayraktar, Gökhan Karataş, Zafer Demiroğlu, Özcan Demirel, Bayram Ağırman, Ali Kurtt, Ömür Arslan ve Mehmet İhtiyar amaçlarının gençlere su sporlarını sevdirmek ve Solaklı vadisinin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Şambrel raftingin kalp-damar dolaşımı ile fiziksel olarak kol ve omuz kaslarını geliştirdiğini belirten Rafting Antrenörü Güngör Saral, bu sporun adrenalin seviyesini artırdığına vurgu yaptı.

Solaklı vadisi Of Kirazgöl mesire yerinde saat 13: 00´de başlayan şambrel rafting etkinliği, Of Kalyon köprüsünde 15: 30´da sona erdi. Şambrel raftingcilerin Of şehir merkezi dere boyundan geçişinde Ofluların alkış ve ilgileri gözden kaçmadı.

Kaynak:haberler.com



İlginizi Çekebilir