Siyer-i Nebi Başvuruları Devam Ediyor

Siyer-i Nebi Başvuruları Devam Ediyor

Siyer’i Nebi Yarışması için Çaykara İlçesinde başvurular devam ediyor.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), her yıl binlerce ortaokul ve lise öğrencisinin katılım gösterdiği Siyer-i Nebi Yarışması’nı bu yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi Çaykara İlçesinde de da gerçekleştirecek.

Siyer-i Nebi Yarışması Liseler ve Ortaokullar olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak. Online kayıtlar 03 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek. Sınavlar 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde olarak gerçekleştirilecek. Başvurular www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacak. Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Aydın Şube Başkanı Hüseyin SİNAN Siyer-i Nebi Yarışması ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Anadolu Gençlik Derneği, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Bu gayeye hizmet etmek için yapılan çalışmalardan biri de Siyer-i Nebi sınavıdır.

Sınava yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencisi katılmaktadır. Anneleri, babaları ve kardeşleri de işin içerisine kattığımızda çok büyük bir kitlenin Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hayatına odaklanması demektir. Bizim için sınav, yarışma bunun vesilesidir. Asıl gayemiz hem gençlerimizi hem de anne babalarını, ailelerini bu örneklikle buluşturmaktır. Yarışmaya ilgi gösteren tüm gençlerimizi şimdiden tebrik ediyoruz.”

SINAV KİTAPLARI

Sınav Soruları, Lise Düzeyinde; Şerafettin KALAY’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (sas)” kitabından ve Ortaokul Düzeyinde ise Muzaffer AKTÜRK’ün “Sevgili Peygamberim (sas)” kitabından hazırlanacaktır.

SINAV TAKVİMİ VE ÖDÜLLER

Sınav Takvimi ve ödüller

Kayıt Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 3 Haziran 2022

Sınav Tarihi: 11-12 Haziran 2022

Sınav Sonuçlarını Açıklama Tarihi: 30 Haziran 2022

Başvuru adresi: efendimizinizinde.com

ÇAYKARA İLÇESİNDE MÜDÜR GÖNAN’IN ORGANİZASYONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ortaokul ve Lise Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Siyer’i Nebi Yarışması Çaykara İlçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) adına Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan’ın organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

GÖNAN-YÖNETİCİ ,ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Çocuklarımızın ve gençlerimizin İslam Dinini anlayan,doğru yorumlayan ve İslam Dinini yaşam biçimi olarak benimsemelerini sağlayan  nesiller olarak yaşayan nesiller olarak yetiştirmenin hem öğretmenlerin hem de an ne ve babaların en önemli görevlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Proje Organizatörü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan, İslamı  anlayan ve bunu yaşam şekli haline getiren nesiller yetiştirmemizin en önemli hedeflerimizden bir tanesi olduğunu sözlerine ekledi. Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)´in Örnek yaşam şeklinin tüm insanlar tarafından örnek alınması gerektiğini ifade  eden Müdür İzzet Gönan kendilerinin de Çaykara Anadolu Gençlik Derneği olarak öğrencilerimize Peygamber Efendimizin Örnek yaşam şeklini kavratmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Müdür Gönan Hedeflerini şu şekilde anlattı

YARIŞMAYI NİÇİN YAPIYORUZ?

“Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar.” Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler.

EFENDİMİZİN İZİNDE BİR GENÇLİK

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır

Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş ‘‘And olsun ki Allah’a ve ahirete kavuşmayı uman Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın resulü en güzel örnektir.’’ (Ahzab 21) ayetiyle kulların dünya hayatında rehberini bildirmiştir. Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadis-i şerifiyle müjdeliyordu:

‘‘Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir.

Efendimizin izinde bir gençlik olarak onun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Liseli gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için: O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a ibadet eden temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu vesile ile buradan katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eder Allah razı olsun” dedi

 

Sınav Kitapları

Sınav Soruları, Lise Düzeyinde; Şerafettin KALAY’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (sas)” kitabından ve Ortaokul Düzeyinde ise Muzaffer AKTÜRK’ün “Sevgili Peygamberim (sas)” kitabından hazırlanacaktır.

Sınav Takvimi ve ödüller

Kayıt Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 3 Haziran 2022

Sınav Tarihi: 11-12 Haziran 2022

Sınav Sonuçlarını Açıklama Tarihi: 30 Haziran 2022

Başvuru adresi: efendimizinizinde.com

 

Lise Düzeyi Türkiye Geneli ödülleri

• 1. Ödülü: 3,000 TL ve Kitap Seti

• 2. Ödülü: 2,000 TL ve Kitap Seti

• 3. Ödülü: 1,500 TL ve Kitap Seti

• 4. ve 5. Ödülleri: 1000 TL ve Kitap Seti

 

Ortaokul Düzeyi Türkiye Geneli ödülleri

• 1. Ödülü: 2,000 TL ve Kitap Seti

• 2. Ödülü: 1,500 TL ve Kitap Seti

• 3. Ödülü: 1,000 TL ve Kitap Seti

• 4. ve 5. Ödülleri: 750 TL ve Kitap Seti

 

Lise Düzeyi Trabzon İl Geneli ödülleri

• 1. Ödülü: 1,500 TL ve Kitap Seti

• 2. Ödülü: 1,250 TL ve Kitap Seti

• 3. Ödülü: 1,000 TL ve Kitap Seti

• 4. ve 5. Ödülleri: 750-500 TL ve Kitap Seti

 

Ortaokul Düzeyi Trabzon İl Geneli Ödülleri

• 1. Ödülü: 1 250 TL ve Kitap Seti

• 2. Ödülü: 1,000 TL ve Kitap Seti

• 3. Ödülü: 7 50 TL ve Kitap Seti

• 4. ve 5. Ödülleri: 500 ve 400  TL ve Kitap Seti

 

Lise Düzeyi Çaykara İlçesi Ödülleri

1.Ödülü-500 TL

2.Ödülü 400 TL

3.Ödülü 300 TL

4.Ödülü 200 TL

5.Ödülü 100 TL

Ortaokul Düzeyi Çaykara İlçesi Ödülleri

1.Ödülü-500 TL

2.Ödülü 400 TL

3.Ödülü 300 TL

4.Ödülü 200 TL

5.Ödülü 100 TL



Anahtar Kelimeler: Siyer- Başvuruları Devam Ediyor
Haya Abdulkafi
26.05.2022 04:21:13
Inşalah kazanırım

Şükran tektaş
28.05.2022 20:27:59
Katılmak isitiyorum

Berfin inat
30.05.2022 19:45:39
Çok beğendim çok heyecanliyim

İlginizi Çekebilir