Şekersu Deresine 4 Bin Alabalık Bırakıldı

Şekersu Deresine 4 Bin Alabalık Bırakıldı

Şekersu Deresine 4 Bin Hakiki Alabalık Yavrusu Bırakıldı.31 Ağustos 2018 Cuma Günü Trabzon Orman ve Su İşleri Teknik Personeli ile Birlikte Şekersu Yaylasında bulunan çeşitli derelere 4000 adet Hakiki Alabalık yavrusu bırakıldı.

Şekersu Deresine 4000 Hakiki Alabalık Yavrusu Bırakıldı.31 Ağustos 2018 Cuma Günü Trabzon Orman ve Su İşleri Teknik Personeli ile Birlikte Şekersu Yaylasında bulunan çeşitli derelere 4000 adet Hakiki Alabalık yavrusu bırakıldı./resimler/2018-9/4/1335231832015.jpgDereye Balık Bırakma Etkinliği Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´ın Organizasyonu ile gerçekleştirildi.Balık Bırakma Etkinliğine Trabzon Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Akif Ümüzer ile Uzungöl İnan Kardeşler  Alabalık Üretim Çiftliği sahibi Hüseyin İnan da katıldı.

4 000 Adet Hakiki Alabalık Yavrusu Teknik Personel tarafından Ebisbodam ve Ğulodo Mevkilerinde dereye bırakılarak Doğal Yaşam Ortamına bırakılmış oldu.

MUHTAR TAHAN-DOĞAL ORTAMI KORUMALIYIZ

Yaylalarımızın hem havası hem de suyu ile Doğallıklarını koruduklarını ve hiçbir şekilde bozulmadıklarını ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Yayla balığının lezzetinin hiçbir balıkta bulunmadığını sözlerine ekledi./resimler/2018-9/4/1335454801183.jpgYayladaki Soğuk suda büyüyen balığın doğal olarak büyüme süresinin de çok uzun olduğunuifade Eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan, normal balıkların büyüme süresinin 2 sene olmasına rağmern bunun yaylalarda 4-5 seneyi bulabileceğini sözlerine ekledi.

Bilinçsiz avlanmanın balık neslini tükettiğini anımsatan Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Vatandaşlarımızın bu konuda çok duyarlı davranmaları gerektiği ve Dereye yeni bırakılan Balıkların büyümesi için en az 3-4 sene Şekersu Yaylası derelerinde kesinlikle hiçbir şekilde Balık avlanmasının yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir