Şehit Kaymakam Safitürk Çaykara´da Anıldı

Şehit Kaymakam Safitürk Çaykara´da Anıldı

Çaykara´lı Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen Anma Töreni ile anıldı.

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK ÇAYKARA´DA ANILDI
Çaykara´lı Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen Anma Töreni ile anıldı.
Aslen Çaykara Maraşlı Mahallemizden olan ve de 10 Kasım 2015 Tarihinde Kaymakam olarak görev yaptığı Mardin´in Derik İlçesinde Terör Örgütü tarafından Şehit Edilen Çaykara´lı Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk Çaykara İlçemizde unutulmadığını bir kere daha göstermiş oldu.

/resimler/2018-7/13/1818185399761.jpgŞehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için gerçekleştirilen törene Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Şehit Kaymakam Safitürk´ün İlim adamı Babası Asım Safitürk,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Öğretmenler ve kalabalık bir öğrenci Grubu katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Anma Töreninde Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´ün Babası İlim adamı Asım Safitürk Öğrencilere hem Oğlu Muhammet Fatih Safitürk´ü anlattı hem de Vatan Sevgisi ile ilgili olarak öğrencilere bolca sohbet etme imkanına sahip oldu.

TÖRENDEN SONRA KAYMAKAM AYRANCI´YI MAKAMINDA ZİYARET

Çaykara´lı Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk´ün İlim adamı Babası Asım Safitürk Öğrenciler için Çaykara Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Anma Programının ardından Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´yı Makamlarında ziyaret etti./resimler/2018-7/13/1818502119097.jpgAsım Safitürk Kaymakam Ayrancı´ya Çaykara İlçemize olan Hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken Kaymakam Ayrancı da yetiştirdikleri ve de verdikleri mükemmel Eğitim ile Topluma Muhammet Fatih Safitürk gibi örnek evlatlar yetiştirdikleri için İlim Adamı Safitürk´e teşekkür etti.

Kartşılıkklı sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyaret son derece sıcak bir atmosferxde gerçekleşti
BENİ EN İYİ EVLAT ACISI YAŞAYANLAR ANLAR
Ömrü boyunca Oğlu Muhammet Fatih Safitürk´ü iyi ve de topluma Faydalı bir insan olarak yetiştirebilmek için emek harcadıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´ün Babası Asım Safitürk Oğlunun Devletini Milletini seven ve de Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğü için seve seve Canını feda edebilen Örnek bir insan olarak Topluma Hizmet vermiş olmasının haklı onurunu taşıdıklarını sözlerine ekledi.
Oğlu Muhammet Fatih´in Ömrü boyunca her zaman bulunduğu her ortamda topluma faydalı olabilmek için büyük bir gayret gösterdiğini ve de asla hiç bir tehlikeden asla korkmadığını ifade eden İlim Adamı Asım Safitürk Kaymakam Safitürk´ün bu cesur yüreğinin hepimize örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi./resimler/2018-7/13/1819185713403.jpgOğlunun Mardin İlinin Derik İlçesine Kaymakam olarak atanmasından sonra Oğlu ile sürekli telefonda görüştüklerini anımsatan Şehit Kaymakam Safitürk´ün Babası Asım Safitürk.ancak oğlunun hiç bir zaman bu durumdan asla şikayet etmediğini her zaman Vatanımızın ve de Milletimizin Bölünmez bütünlüğü için cesur ve de örnek bir duruş sergilediğini bu durumun ise Tüm Öğrencilere Örnek teşkil etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kendisini en iyi anlayacak olanların Evlat Acısı yaşayanlar olacağını ifade eden İlim Adamı Asım Safitürk bir babanın hayatta yaşayabileceği en çetin duyguyu yaşadıklarını ancak yüreklerindeki İman Ateşi ile Şahadet kavramının ne kadar kutsal bir kavram olduğunu bildikleri için yüreklerindeki acıyı dindirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Oğlu Muhammet Fatih Safitürk´ün Cenezesinin evlerinin önüne getirilişinin bir baba olarak en çetin anlardan bir tanesi olduğunu ifade eden İlim Adamı Asım Safitürk oğlunun cenazesini kendi elleri ile yıkadığını,kendi elleri ile oğlunu kefene sardığını,bir baba olarak ömrünün en zor cenaze namazını kıldırarak kendi oğlunun cenaze namazını kıldırdığını ve de son görev olarak oğlunu Kabrine kendi elleri ile defnettiğini anımsatan Baba Asım Safitürk tüm bunların her bir tanesinin bir baba için en çetin görevler olduklarını ancak kendisinin evladı ile cennette buluşabilecek olmanın inancı ile bu çetin görevlerin her birini yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.
KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİN
Oğlu Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´ün Kitap okumayı çok sevdiğini ve de sürekli olarak kitap okuduğunu ifade eden İlim Adamı Safitürk oğlunun ilkokuldan başlayarak kitap okumayı çok sevdiğini ve de en yakın arkadaşı olarak ömrü boyunca kitabı yanından hiç bir zaman ayırmadığını her zaman en yakın arkadaşı olarak hep kitabı yanında bulundurduğunu sözlerine ekledi.
Kitap okuma konusunda öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Asım Safitürk,okuyan,düşünen ve de araştıran bişr insanın her zaman için Devletine ve de Milletine faydalı insanlar olduklarını bundan dolayı da Çaykara´lı öğrenciler olarak Kitap OKumayı çok sevmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
BU VATAN HEPİMİZİN
Cennet Vatanımızın hepimizin olduğunu ve bu cennet vatanda yaşayan bireyler olarak bu Cennet Vatanda yaşamanın mutlaka bir bedelinin bulunduğunu ifade eden İlim Adamı Asım Safitürk Oğlunun ve de Tüm Şehitlerimizin bizlerin bu cennet Vatanda güven içerisinde yaşayabilmemiz için canlarını feda ederek Şahadet Mertebesine ulaştıklarını anımsattı.
Dünyanın en güzel Memleketlerinden bir tanesinde yaşadığımızı anımsatan Asım Safitürk ancak bu Cennet Vatanımızın Ülkemizi çekemeyen Dış Güçler tarafından parçalanmaya çalışıldığını Türk Milleti olarak uyanık olmamız gerektiğini hep birlikte el ele vererek Millet olarak Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan bu oyunu bozmamız gerektiğini sözlerine ekledi.
Konuşmasının son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulunan İlim adamı Asım Safitürk İyi bir Eğitim alarak ve de Örnek ve çalışkan bir insan özellikleri ile kendimizi yetiştirmemiz gerektiğini,Vatanımızın ve de Milletimizin Bekası söz konusu olduğunda ise Tıpkı Oğlu Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´te olduğu gibi VatanımızCanımızı Feda etmekten asla tereddüt etmemiz gerektiğini Vatanımızı bu kadar çok sevmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.
EN BÜYÜK PAZARLIK MASADA
Milletin birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Safitürk, ?Gerçekleri görmemiz gerekiyor. Bayrak, vatan, ezan sevgisinin olması lazım. Biz Müslümanız. Biz asil milletin evlatlarıyız. Tarihimiz çok eskilere dayanır. Üç kıtaya adaleti getiren ecdadın torunlarıyız. Elbette birlik olmamız lazım. Irkı, cinsiyeti ne olursa olsun hepimiz Müslümanız. Vatan, bayrak sevgisinde birleşmemiz lazım. Bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Vatan millet uğruna görev yapan güvenlik kuvvetlerimize başta başkomutan Cumhurbaşkanımızın Allah yardımcısı olsun. Kahramanlık sadece silahla çarpışmayla olmuyor. En büyük kahramanlık masalarda oluyor. Anlaşmalar orada oluyor. ?Güvenlik güçlerimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun.´ diye dua etmemiz lazım.? şeklinde konuştu.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir