Haydi Gençler Yaylaya

Haydi Gençler Yaylaya

Çaykara Kaymakamlığı `Haydi Gençler Yaylaya`Projesi kapsamında öğrenciler misafir edildi

Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak olarak gerçekleştirilen "HAYDI GENÇLER YAYLAYA" Projesi etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.Bu etkinlikler çerçevesinde 01 Mayıs 2015 tarihinde Uzungöl`de iki farklı öğrenci grubu Proje Ekibi tarafından misafir edildi.

HAYDİ GENÇLER YAYLAYA PROJESİ NEDİR?

Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği Tarafından Yürütülen Proje Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Başkanlığını aynı zamanda Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi TOK`un yürüttüğü "HAYDİ GENÇLER YAYLAYA" Projesi 2015 Gençlik Projerleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Projenin amacı öğrencilerimize dinlenerek öğrenme Ortamını hazırlayacak bir öğrenme ortamı sunmak. Bu anlamda yöremizde yer alan yaylalarımızın ve doğal güzelliklerimizin öğrenciler tarafından gezilip görülmesini sağlamak. Proje Etkinlikleri kapsamında 01 Mayıs 2015 Cuma Günü, ilk olarak Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Proje Okulu Öğretmen ve Öğrencileri Uzungöl`de misafir edildiler. Öğrenci ve Öğretmenlere ilk olarajk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ rehberliğinde Uzungöl gezintisi yaptırıldı. Özellikle Alabalık Üretim Çiftliğine yapılan gezi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Namazının hemen ardından Öğretmen ve Öğrencilere Uzungöl Ortaokulunda Öğle yemeği ikramı yapıldı. Çorba,kuru fasülye,pilav ve salatadan oluşan menü ile karınlarını doyuran öğretmen ve öğrencilere öğle yemeğinin ardından okulda çay ikramı yapıldı. Çay ikramının ardından minübüsler ile Öğrenciler ve öğretmenler Karester Yaylasına çıkarıldılar. Yaylanın muhteşem havasına ve güzelliğine hayran kalan öğrenci ve öğretmenler buradan yeniden Uzungöl`e döndüler. Akşam saatlerinde ise Uzungöl`de öğrencilere muhteşem tatlı ikramı yapıldı. Uzungöl sütlacını adfiyetle yiyen öğrenci ve öğretmenler akşam saatlerinde Uzungöl`den ayrıldılar.

Günün İkinci etkinliğinde ise Çaykara Merkez Kur`an Kursu Bayan Öğretmen ve Öğrencilerine yine Uzungöl Ortaokulunda Proje Ekibi tarafından öğle yemeği ikramı yapıldı. Öğle yemeğinin ardından Uzungöl gezintisi yapan Kur`an Kursu Öğrencileri ve öğretmenler akşam saatlerinde Uzungöl`den ayrıldılar./resimler/2015-5/2/1438429055767.jpg

Proje ile ilgili görüşlerini aldığımız Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ  Proje ile ilgili hedeflerini anlattı. Projeye katkılarından Dolayı Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL`e, Çaykara Belediye Başkanı ve "HAYDİ GENÇLER YAYLAYA" Projesi Başkanı Hanefi TOK`a, Çaykara Kaymakamlığı Proje Ekibine, Projenin yazılması ve Uygulanması aşamasındaki katkılarından dolayı Çaykara Öğretmen Evi Müdürü Mustafa ALTINBAŞ`a ve İş adamı Hasan OKUR`a  teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ bu proje ile birlikte öğrencilerimizin dinlenerek öğrenebilecekleri bir ortam hazırlamayı hedeflediklerini ifade etti.  

Projenin Etkin bir şekilde uygulanıp yerinden desteklenerek daha büyük bir kesime hizmet verilebileceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ  ilerleyen zamanlarda proje ile ilgili çok daha büyük katılımlı organizasyonlar yapmayı planladıklarını ifade etti./resimler/2015-5/2/1941131595347.jpg



İlginizi Çekebilir