Profesör Karaman'dan Çaykara'da Diyanet ve Eğitim Personeline Konferans

Profesör Karaman

Yard. Doc. Dr. Mahmut Karaman tarafından Çaykara İlçesinde Diyanet ve Eğitim Personeline “Kişiliğin İnşasında İyiliğin önemi” konulu Konferans sunumu gerçekleştirildi.

Ulusal İyilik Ödülü Sahibi Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doc. Dr. Mahmut Karaman tarafından Çaykara İlçesinde Diyanet ve Eğitim Personeline “Kişiliğin İnşasında İyiliğin önemi” konulu Konferans sunumu gerçekleştirildi.

8 Şubat 2022 Salı günü iki oturumda gerçekleştirilen Yar.Doc.Dr. Mahmut Karaman Konferansının ilk oturumunda Çaykara Müftülük Personeline Konferans verildi.Konferansa Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Vaazı Mecit Anaçoğlu,Çaykara Müftülüğü Sosyal Projeler Sorumlusu Süleyman Yıldırım ile Çaykara İlçesinde görev yapan Din Görevlileri katıldılar.

Aynı gün saat 16.00’da ise Çaykara Eğitim Camiası seminerde bir araya geldi.Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu ile Okul İdarecileri ve öğretmenler katıldılar..

Yard Doc. Dr Mahmut Karaman Konferansta Diyanet ve Eğitim Camijasına İyiliğin önemini akıcı uslubu ve canlı örnekleri ile anlatarak Dünyada en güzel şeyin insanlara yardımcı olmak ve insanlara iyilik yapmak olduğunu ifade etti.İki saati aşan her iki konferansını da yaşadığı canlı öyküler ile pekiştirerek akıcı bir uslup ile ifade eden Karaman’ın konferansı Eğitim ve Diyanet camiası tarafından çok büyük bir keyif ile dinlendi.

TÜRKİYE İYİLİK ÖDÜLÜNÜ BOZDAĞ’IN ELİNDEN ALMIŞTI

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen törenle Uluslararası İyilik Ödülü’nün sahibi olmuştu. Aşhane Projesi ile evsizlere gece çorba dağıtarak iyilik seferberliği başlatan Yrd. Doç. Dr. Karaman, ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın elinden almıştı.

Türkiye Diyanet Vakfı 4. Uluslararası İyilik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle sahiplerine verilmişti..

Mahmut Karaman Kimdir?

Gündüz Sakarya Üniversitesi’nde akademisyenlik görevini sürdüren Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, geceleri ise evsizlere, kimsesizlere el uzatan bir yardımsever. “Komşum aç yatmayacak” ilkesi ile İstanbul’u sokak sokak gezip evsizlere özellikle Suriyeli mültecilere çorba dağıtıyor. Günde yaklaşık 500 kişiye çorba ve ekmek dağıtan Mahmut Karaman “bireysel olarak da yardım etmeyi öğrenmeliyiz” diyerek Aşhane projesini örnek gösteriyor. Mahmut Karaman’ın eşi de bir iyilik gönüllüsü. İkisi beraber ilk başlarda yoksul ailelere, yeni evlilere ev eşyası alıyorlar fakat son yıllarda Suriyeli ailelere ev tutup ikinci el eşyalarla evleri döşüyorlar. Eski eşyalarını atacak olan evlerden bu eşyaları toplayıp Suriyeli ailelerin evlerine götürüyorlar. Mahmut hoca onların betonda yattıklarını bu sebeple bir hurda çekyata bile muhtaç olduklarını söylüyor.



İlginizi Çekebilir