Profesör Hikmet Akgül´den Gençlere Sempozyum

Profesör Hikmet Akgül´den Gençlere Sempozyum

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un Öncülüğünde Profesör Hikmet Akgül Tarafından Gençlere Yönelik Bir Sempozyum Gerçekleştirildi.

PROFESÖR HİKMET AKGÜL ÇAYKARA´DA

Çaykara İlçemizin yetiştirdiği en önemli Bilim Adamlarından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı iken emekli olan aynı zamanda Araştırmacı Yazar ve Çaykara Gündem Gazetesi Köşe Yazarlarından Profesör Doktor Hikmet Akgül Çaykara İlçemize geldi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un davetlisi olarak İlçemize gelen Profesör Hikmet Akgül 24 Ağustos 2017 Perşembe Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Çaykara´lı Hemşerilerimize Yönelik ?Medeniyet ve Gençlik Programı? konulu bir Sempozyum gerçekleştirdi./resimler/2017-8/24/1237595891403.jpgSempozyuma Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Sivaz, Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile kalabalık bir halk topluluğu ile öğrenciler katıldılar.

Özellikle Genç beyinlerimizin medeniyet algısı ve gerçekte ulaşılması gereken esas medeniyetin hangisi olduğu vurgusu üzerinde duran Profesör Hikmet Akgül en büyük medeniyetin İslamı gerçek anlamda yaşama ve de onu yaşam şekli haline getirmek olduğunu ifade etti./resimler/2017-8/24/1238211204335.jpgGünümüz gençlerinin kendilerini medeni zanneden bir takım yanıltıcı ve de medeniyet ile hiç alakası olmayan kitlelerin peşine takıldıklarını ve de kendilerini bu şekilde medeni zannettiklerini ifade eden Profesör Hikmet Akgül taklit zihniyetinin gerçek medeniyet ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve de gençlerimizin bu yanlış algıdan kendilerini kurtarmaları gerektiğini ifade etti.

En büyük medeniyetin İslam Dininin özünde bulunduğunu ifade eden Profesör Hikmet Akgül sempozyuma katılan gençlere gerçek medeniyet okumaktır.Gerçek medeniyet araştırmak ve incelemektir.Gerçek medeniyet modayı ya da televizyonu değil kitap okumayı ve de kendini geliştirmeyi kendine rehber edinmektir tavsiyelerinde bulundu.

Yaklaşık olarak 2 saat süren sempozyuma katılan katılımcılar tabiri caiz ise nefes dahi almadan büyük bir keyif ile Hikmet Akgül Hocamızın sohbetini dinlediler.

Sempozyumdan sonra görüşlerini aldığımız Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara Belediyesi olarak Çaykara Kültürüne sahip çıkmaya ve de kültürel değerlerimizi yaşatan kıymetli Bilim adamlarımızı Çaykara Halkı ile buluşturmaya devam ettiklerini ifade etti.

Profesör Hikmet Akgül Hocamızın Ülkemizin en önemli bilim adamlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok hem tıp alanında hem de Sosyal Yaşam anlamında Hikmet Akgül Hocamızdan öğrenecek çok şeyimizin olduğunu özellikle genç beyinlerimizin hocamızı dinleyebilmeleri için bu sempozyumu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

PROFESÖR HİKMET AKGÜL KİMDİR?

1948 yılında Çaykara´da doğdu. İlk ve ora öğretimini Trabzon´da Liseyi Erzurum´da, üniversiteyi Ankara ve Diyarbakır´da tamamladı. Uzmanlığını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği´nde tamamladı (1977). Aynı fakültede doçent (1983) ve profesör oldu(1988). Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı´na Okayama Üniversitesi´nde mide kanseri ile ilgili çalışmalarda bulundu. 1998 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Akgül, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. /resimler/2017-8/24/1239112455334.jpgAnkara Üniversitesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı sürdüren Prof.Dr.Hikmet Akgül,1979 Yılından itibaren,Türkiye Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve 1980 den itibaren de Hekimler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Tıp doktorluğunun yanı sıra, ?Hayatı Okumak? ve ?Nasıl Bir Üniversite? adlı yayınlanmış kitapları var.

Haber: Hilmi Kanık/  Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir