Polyester Kondansatör

Polyester Kondansatör

Kondansatör cihazlar elektrik depolama amaçlı kullanılan cihazlardır. Bu cihazların yapımında çok sayıda materyal tercih edilebilir.

 

Kondansatör cihazlar elektrik depolama amaçlı kullanılan cihazlardır. Bu cihazların yapımında çok sayıda materyal tercih edilebilir. Polyester kondansatör de bu materyallerden birisi ile oluşturulmuş bir kondansatördür. Kondansatörün yapımında tercih edilen madde, cihazın tek kutuplu veya çift kutuplu olup olmayacağını belirler. Bu durum ise cihazın sadece AC olarak çalışıp çalışmayacağı ile alakalıdır.

Polyester kondansatör türü cihazlar hem AC hem de DC türü devrelerle çalışabilirler. Bu açıdan bu kondansatörlerin oldukça avantajlı cihazlar olduklarını söyleyebiliriz. Kondansatörler hemen hemen tüm elektronik cihazlarda kullanılırlar. Elektrik depolayabilme özellikleri sayesinde, sisteme ani bir şekilde yüksek voltaj gelmesi durumunda dolan bu cihazlar, sistemin veya devrenin aşırı elektrikten yanmasına engel olurlar. Bu açıdan oldukça kullanışlı cihazlar olduklarını söyleyebiliriz.

Film kapasitör

Film kapasitör en çok tercih edilen kondansatör türlerinden birisidir. Film kapasitör üretilirken kullanılan maddelerin kaliteyi arttırdığını ve enerji kaybını minimuma indirdiğini söyleyebiliriz. Film kapasitör satın almak için ülkemizde en kaliteli şekilde hizmet veren signal firmasının http://www.signal.com.tr/urunler-film-kapasitor.html adresini ziyaret edebilirsiniz.



Anahtar Kelimeler: Polyester Kondansatör

İlginizi Çekebilir