Pekşen`den Vali Öz`e Taş Ocağı Tepkisi!

Pekşen`den Vali Öz`e Taş Ocağı Tepkisi!

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Of-Uzungöl karayolu üzerinde bulunan Soğanlı mahallesindeki taş ocağıyla ilgili yetkilileri göreve çağırdı.

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, kapatılması yönünde hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan Of-Uzungöl karayolu üzerinde bulunan Soğanlı mahallesindeki taş ocağıyla ilgili yetkilileri göreve çağırdı. 

Çaykara Soğanlı mahallesindeki taş ocağıyla ilgili olarak mahalle muhtarı Engin Yazıcıoğlu`nun şikayetlerini dinleyen Pekşen, Muhtar Yazıcıoğlu`nun kapatılması yönünde hakkında Danıştay 14. Dairesi`nin kesin kararı bulunan belgeleri sunması ve yaklaşık bir yıldır kapatılmadığı yönündeki ifadeleri üzerine, mahkeme kararlarını içeren evrakları inceledi. 

Pekşen, taş ocağının doğaya ve çevreye zarar vermesi üzerine yöre halkının ruhsatı veren Trabzon Valiliği`ne dava açtığını belirterek "Trabzon İdari Mahkemesi`nin 2012-499 esas 2013-569 sayılı ilamıyla burada Soğanlı mahallesini temsilen önceki muhtar Dursun Hakkı Çamurali dava açmış; taş ocağının ruhsatının iptal edilmesi ve buranın işletmeye kapatılmasıyla ilgili. Davalı tarafta buraya ruhsatı veren Trabzon Valiliği. Bu ilan daha sonra Danıştay`a gitmiş. Danıştay 14. Dairesi 2013-6127 sayılı karar ile yerel mahkemenin ilamını onamış yani artık idari yargı açısında durum kesinleşmiş ve icra açısından gereği yapılması gereken bir ilam var. Anayasa`nın 138. maddesi yargı kararlarının derhal icra edilmesini emreder. Burada dava ile ilgilenen arkadaşlar bize diyorlar ki, bu ilam bir yıl önce onanmış olmasına rağmen burada taş ocağı çalışmaya devam ediyor. Bu şehrin Valisi bir Anayasal hükümlülüğü ihlal ediyor. Anayasa emrini icra etmemek bir görev suçudur. Trabzon Valisi ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı`na bu ilamı icra etmemekten dolayı suç duyurusunda bulunacağım. Yargı kararını uygulamadığı takdirde hukuksal çerçevede yakasına yapışacağım. O Vali ondan sonra bu hakkında kapatma kararı bulunan yargı kararına rağmen nasıl savunacak, göreceğiz" dedi.

Kaynak:Haberler.com



İlginizi Çekebilir