Ordu´daki Radara Türkülü isyan

Ordu´daki Radara Türkülü isyan

Ünlü Karadeniz Türkücüsü Çaykaralı Hemşerimiz Sanatçı Onay Şahin, Ordu´da her gün binlerce kişiye yazılan Radar cezalarına yazdığı ve söylediği Türkü ile tepki gösterdi.

Ordu il merkezinde bir süredir uygulamada olan ve sürücülere yazılan trafik cezaları ile tartışmalara neden olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi´nin (TEDES) yazdığı cezalara Çaykaralı ünlü sanatçı Onay Şahin´in yazdığı ve Türkü halinde okuduğu Şarkı ile tepki gösterdi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi Ordu´da Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanıyor. Karadeniz Sahil Yolu Ordu Şehiriçi Geçidi´nde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete geçen sistemde, 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Tespit edilen ihlaller ise sürücülere ceza olarak yansıyor. TEDES kapsamında hız sınırı şehir içlerinde 70 kilometre, şehir dışlarında 110 kilometre, tünellerde de 80 kilometre olarak uygulanıyor.



İlginizi Çekebilir