Optimum Nutrition %100 Whey Gold Standard Protein Tozu İncelemesi

Optimum Nutrition %100 Whey Gold Standard Protein Tozu İncelemesi

Protein tozları hemen hemen tüm sporcular tarafından tercih edilen besin takviyeleridir.

Protein tozları hemen hemen tüm sporcular tarafından tercih edilen besin takviyeleridir. Bunlar arasında da whey protein tozu en çok kullanılanıdır. Peynir alt suyundan oluşan whey protein tozu sporculara birçok yarar sağlamaktadır. Piyasada satışı bulunan pek çok whey protein tozu mevcuttur. Buna rağmen sporcular zihinlerinde, hangi markanın protein tozunu neden tercih edeceği hakkında olabildiğince fazla tereddüt yer edinmektedir. Bu tereddütlerinizi ortadan kaldırmak için bu yazıyı sizlere sunuyoruz. Yazımızda, dünya genelinde ve Türkiye´de yıllarca peş peşe tercih sırasında birinci olan optimum goldwhey protein tozu hakkında bilgiler sunacağız. Birçok kullanıcı yorumu göstermektedir ki bu ürün hala en çok kullanılan protein tozu olma özelliğini taşımaktadır. Performansı, içeriği, tadı, fiyatı ve diğer özellikleriyle hala adından sıkça söz ettirmeye devam etmektedir. Alanında lider ürünlerden olan optimum gold standard her sporcunun tercih edebileceği, kullanabileceği bir üründür. Şimdi bu ürünün ayrıntılarını ele alalım. 

İlk İzlenimler

Optimum gold standardürünü, gereksiz ifadelerle sizi yormayacak netlikte bilgilerin yer aldığı minik ve hoş bir fıçı ile tüketicinin kullanımına sunulmakta. Ürünün bıraktığı ilk intiba, içindekiler kısmında ufak bir örnekle protein miktarının ne kadar çok olduğunu göstermesi bakımından gayet iyi. Bu kadar yüksek protein miktarı elbette bir protein tozu tüketicisini mutlu edecektir. Bu, bütün sporcuların en büyük beklentisidir. Paketi açtığınızda, tozun, un kıvamında olduğunu görecek ve etrafa yayılan tatlı kokuyu hissedeceksiniz. Ve elbette yanında bir de 30 gr´lık bir ölçek bulacaksınız. 

İçerik ve Değerler 

/resimler/2016-3/19/1237338741471.jpg

Ürünün paketinde kendi ölçeğiyle birlikte geldiğini belirtmiştik. Tepeleme bir ölçek yaklaşık 30 gr´dır. Bir ölçekte yaklaşık olarak 24 gr protein bulunur. Ayrıca bir ölçeklik optimum gold standard 120 kaloriye sahiptir. Bunun yanı sıra 3 gr karbonhidrat mevcuttur. 1 gr yağ, 30 mg kolesterol ile birlikte 130 mg sodyum da bir ölçeklik protein tozunda mevcuttur. Bir ölçekte bulunan diğer karışımlar şunlardır: whey protein konsantresi, whey protein izolesi ve whey protein peptitleri. 

Whey protein izolesi, %90´ın üzerinde protein miktarıyla en yüksek proteini barındıran filtrelenmiş whey´dir. İçindeki yağ, karbonhidrat, kolesterol ve laktoz miktarı sıfır olmasa da sıfıra yakındır. Whey konsantresi ise ağırlık bakımından oldukça yüksek bir miktarda protein içeren filtrelenmiş proteindir. Buna rağmen whey izolesine göre daha az protein içerir. Diğer yandan çok düşük bir miktarda yağ ve kolesterol barındırırken izole whey´e nispeten biraz daha fazla karbonhidrat bulundurur. Son olarak whey peptitleri, proteinlerin vücut tarafından hızlıca emilmesine yardımcı olmak için proteinleri bir nebze de olsa yıkıma uğratır. 

Ürün, toplamda 11 gr esansiyel aminoasit bulundururken 8 gr yarı esansiyel aminoasit ve 5,5 gr esansiyel olmayan aminoasit içerir. Üründe 5,5 gr BCAA bulunurken 4 gr da glutamin mevcuttur. En çok tercih edilen 2273 gr´lık kutusu toplam 74 servis çıkarmaktadır. 

Yüksek protein miktarıyla göz dolduran optimum gold whey protein tozu whey dışında bir madde barındırmaması nedeniyle de sporcuların ilk tercihi olmaktadır. 

Lezzet 

Whey optimum gold standard bazı aroma seçenekleri ile birlikte tüketiciye sunulmaktadır. En çok kullanılan aroma çeşitleri muz, çikolata ve vanilya olmasına rağmen esasında ürünün 20´den fazla aroması bulunmaktadır. Fakat ülkemizde sadece üç ya da dört tanesine ulaşılabilmektedir. En çok beğenilen aromanın çikolata aroması olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu demek değildir ki diğer tatlar kötüdür. Her birey farklı aromalardan hoşlanabilir. 

Doğallığı ve hiçbir kimyasal maddeyi barındırmamasından dolayı bazı sebeplerden ötürü topaklanma meydana gelse de bu, ürünün içeriğine asla bir zarar vermez. Diğer yandan ürünün su veya sütle kullanılmasının insandan insana değişen tat zevki dışında hiçbir farkı yoktur. 

Dokuz sene ödül almış ve bunlardan dört tanesini üst üste almış olan Optimum Whey, Gerek tadı olsun, gerek performansı olsun, gerekse de içerik kalitesi olsun tüm sporcuların favori ürünüdür. Tabi bu kadar kaliteli ürünlerin fiyatları da biraz fazla olabiliyor. Ama hevesiniz kaçmasın, piyasadaki en ucuz online supplement mağazalarından biri olan www.besinstore.com adresi fiyat konusunda imdadınıza yetişiyor. En ucuz fiyatlara en kaliteli ürünleri her zaman https://www.besinstore.com/protein-tozu adresinden satın alabilirsiniz. Üstelik de orijinal ürün güvencesi ve distribütör garantisi ile satın alabileceğiniz ürünler, tamamen cebinizi düşünen fiyatlara erişilebilir durumda. Bünyesinde profesyonel ekiplerce hazırlanan blog servisine de göz atmayı unutmayın. Zira sağlıklı beslenmeden antrenman metotlarına kadar birçok alanda etkili bilgiler paylaşılıyor.



İlginizi Çekebilir