Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum Projesi Başlıyor

Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum Projesi Başlıyor

Kütüphaneler Haftası Kapsamında İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu Tarafından Gerçekleştirilen Okuyorum,Oynuyorum Paylaşıyorum Projesi Bu Sene Üçüncü Defa Gerçekleştiriliyor.

ZEKİ BİLGE İLKOKULUNDAN ÖĞRENCİLERE YENİ BİR DÜNYA

OKUYORUM OYNUYORUM PAYLAŞIYORUM PROJESİ BAŞLIYOR

Zeki Bilge İlkokulu tarafından artık Geleneksel hale gelen ve de her sene Kütüphaneler Haftasında gerçekleştirilen Okuyorum Oynuyorum Projesi bu sene kapsamı biraz daha genişletilerek devam ediyor.

Daha önce Çaykara İçinde gerçekleştirilen Organizasyon bu sene Çaykara sınırlarını aşarak Ulusal bir Proje olma yolunda emin adımlarla ilerliyor./resimler/2018-3/21/2057305290127.jpg2017 Yılında Gerçekleştirilen Kitap OKuma Yarışmasından Bir Görüntü

Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan´ın Organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve de bu sene Üçüncü Organizasyonun yapılacağı Projemiz 19 Mart 2018 tarihi itibarı ile başladı.Projemiz 13 Nisan 2018 tarihinde sona erecek

ÇAYKARA İLÇE ETKİNLİKLERİ 26-30 MART 2018 TARİHLERİ ARASINDA

Projemizin Çaykara İlçe okullarını kapsayan Etkinlikleri 26-30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu tarihlerde Proje ekibi her gün İlçemizdeki farklı bir okulda Okuyorum Oynuyorum Paylaşıyorum etkinliğini gerçekleştirecekler./resimler/2018-3/21/2059081229538.jpgÖğrencilerim İlçe Ödülleri İçin Ter Döküyor

Karaçam İlkokulu,Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu ve Zeki Bilge İlkokulunda Kurulacak olan Kitap ve de oyun stantları ile Kitap kavramı öğrenciler için sıkılacak ya da sıkıcı bir etkinlik olmaktan çıkarılıp keyif alınacak bir etkinlik haline getirilmeye çalışılacak.

KİTAP VE OYUN BİR ARADA

Organizasyon Komitesi Tarafından Kitap ile oyun birleştirilerek Kitap Okuma etkinliği keyifli bir hale getirilmeye çalışılıyor.

Okulların Etkinlik Günlerinde Okul Bahçelerinde kurulacak olan etkinlik stantları ile birlikte öğrenciler hem gönüllerince oyun oynayacaklar hem de kitapların keyifli dünyasında mükemmel bir yolculuğa çıkarak kitap okumaktan keyif alacaklar.

OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ETKİNLİKLER

Kitap Şenliğinin yapılacağı 4 ayrı okulumuzda gerçekleştirilecek olan etkinliklerimiz ise şu şekilde:

1-Okullarda Kitap Tanıtım Stantlarının Kurulması

2-Stantın Tüm Okul Öğrencilerine açık bulundurulması

3-Okulların muhtelif yerlerinde kitap okuma etkinliklerinin yapılması

4-Okul bahçelerinde öğrencilerin tamamının eğlenebileceği oyun stantlarının kurulması

5-Öğrencilerimizin okumadıkları kitapları ve kullanmadıkları oyuncakları okula getirmelerinin sağlanması.

6-Okullara getirilen Kitap ve Oyuncakların tasnif edilerek Organizasyon Komitesi tarafından ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ulaştırılmasının sağlanması

PROJE BÜYÜYOR

Her sene yeni etkinliklerin gerçekleştirildiği Projemize bu sene Paylaşıyorum etkinliği de eklendi.Bu şekilde daha önce Okuyorum Oynuyorum olan Proje yeni hali ile Okuyorum Oynuyorum Paylaşıyorum oldu.

Proje kapsamında İlçemizdeki okullarımızda öğrenim gören tüm Öğrencilerimizden en sevdikleri bir oyuncak ile birlikte bir kitabı Proje ekibine bağışta bulunması talep ediliyor.Toplanan bu oyuncaklar ve de kitaplar Proje Organizasyon Komitesi tarafından Doğu Anadolu Bölgesindeki Ucra bir mezra okulunda bulunan öğrencilerimize ulaştırılacak.

OKUL DA HAZIR

Oyuncak ve Hikaye kitaplarının yardım olarak dağıtılacağı okulumuz da hazır.Van İli Özalp İlçemize en uzak mezra okullarından bir tanesi olan Kırkçalı İlkokulumuz Pilot okul olarak seçilmiş durumda.Öğrencilerimizin yardımları bu okulumuzda bulunan minik yüreklere ulaştırılacak.

GÖNAN-ANILARDA KİTAP VE EĞLENCE BİR ARADA OLMALI

Çocuklarımızın anılarında okuma ile ilgili eğlenceli zamanların kalabilmesi için oyun ve eğlencenin kitaplar ile birlikte olması gerektiğini ifade eden Proje Koordinatörü Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan okuyan ve de eğlenebilen çocuklarımızın sahip oldukları imkanlara bir çok çocuğun sahip olmadığını çocuklarımızın sürekli alan konumunda olduklarını oysa çocuklarımıza paylaşma kavramının da öğretilmesi gerektiğini ve de bu proje kapsamında çocuklarımız aracılığı ile velilerimize de okuma bilincinin kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

/resimler/2018-3/21/1340275715146.jpgProje Kapsamında Öğrencilerimiz Hem Oynuyor Hem Kitap Okuyor

Kitap Okumanın Öğrencilerimiz tarafından oyun ile birlikte keyif alınan bir etkinlik haline gelebilmesi için Zeki Bilge İlkokulu Yönetici,öğretmen ve de öğrencileri ile birlikte yoğun bir tempo içersinde çalıştıklarını ifade eden Proje Organizatörü ve Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan Projenin en büyük hedeflerinden bir tanesinin Kırsal alanda bulunan Çaykara İlçemizde Öğrencilerimize Kitap Okuma Alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade etti.

Projenin özetini öğrencilerin Sosyal ve de Kültürel faaliyetler ile eğlenerek daha ç.ok kitaba ulaşmasını ve okumasını sağlamak olarak ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan öğrencilerimizin bu etkinliği gerçekleştirirken onların sahip oldukları bu imkanlara sahip olamayan diğer arkadaşları ile Empati kurup kitap ve oyuncaklarını onlarla paylaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi./resimler/2018-3/21/1342103998063.jpgKitap ve Oyun...Çocuğun En Önemli Dünyası

İyilik yapma davranışı ile birlikte paylaşma ve Yardımlaşma duygusunun öğrencilerimizde oluşmasının en önemli hedeflerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü İzzet Gönan ?Ben? duygusu yerine ?Biz? bilincinin kazandırılması ve de Toplumsal Yardımlaşma ve de Dayanışma duygusunu kazandırmanın Projelerinin Temel Yapı Taşlarını oluşturduğunu sözlerine ekledi.

PROJENİN SLOGANLARI

Proje Koordinasyon Ekibimiz Öğrencilerimizin oynayarak ve de eğlenerek kitap okuma alışkanlığı kazanabilmeleri amacı ile birbirinden ilginç sloganlar geliştirmiş.İşte o sloganlardan bazıları

1-Okuyorum-oynuyorum-paylaşıyorum

2-Eğlenerek okuyorum

3-Kitap aydınlığa açılan penceredir.

4-Kitap boşlukları doldurur

5-İyilik eden iyilik bulur

6-İyilik hayat kurtarır

7-En değerli iyilik karşılıksız olandır.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir