Müdür Hacımahmutoğlu'ndan Kardeşe Duygusal Bir Şiir

Müdür Hacımahmutoğlu

14 Ağustos 2020 tarihinde Of İlçesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden Yılmaz Hacımahmutoğlu için Kardeşi Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu tarafından kaleme alınan şiiri paylaşıyoruz

İdris Hacımahmutoğlu…Önce örnek ve iyi bir insan oluşu sonra çok iyi ve örnek bir öğretmen oluşu,almış olduğu mükemmel aile terbiyesi ile farklı ve çok özel bir insan…

30 Yılı aşan öğretmenlik hayatında babası Merhum Ahmet Hacımahmutoğlu’ndan almış olduğu örnek aile ahlakı ve öğretmenlik aşkı ile topluma binlerce insan yetiştirdi İdris Hacımahmutoğlu.

Zorunlu görevini tamamladıktan sonra çok uzun seneler Of İlçesinde hep parmak ile gösterilen bir öğretmen oldu.Yetiştirdiği fidanlar Ülkemizin her tarafına birer çiçek gibi serpildi ve topluma hizmet vermeye başladı.

Aileden almış olduğu terbiye ile ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermedi müdür Hacımahmutoğlu. Sımsıcak ve sevgi dolu yüreği ile etrafındaki herkese kucak açmaya çalıştı.

2015 Yılında yolu Çaykara ile kesişti Müdür Hacımahmutoğlu’nun.Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü olarak İlçemize atandı.Önce 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Uzungöl Ortaokulu Müdürü olarak Uzungöl’e çok kıymetli katkılar sundu.

Sonrasında ise 2016 Yılından bu yana Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürlük görevini çok büyük bir özveri ve fedakarlık ile yürütüyor Müdür Hacımahmutoğlu.Yönetici arkadaşları,öğretmen arkadaşları,veliler ve öğrenciler ile adeta kocaman bir aile olmuş Müdür Hacımahmutoğlu.

Sınırlı imkanlar ile Hem Uzungöl’de hem de Taşkıran’da birbirinden kıymetli yüzlerce etkinlik ve aktiviteye imza attı.

Taşkıran’da her akşam saat 21.00’e kadar ETÜT çalışmalarında öğrencilerinin başında.Saat 21.00’den sonra ise öğretmen arkadaşları ile birlikte aile ziyaretlerinde.Mesaisi gece 24.00’te sona eriyor Müdür Hacımahmutoğlu’nun

Ve bundan yaklaşık 2 sene öncesiydi.Takvimler 7 Nisan 2019’u gösteriyordu.İdris Öğretmenimizin babası  Çaykara İlçesine uzun seneler Eğitimci olarak hizmet vermiş olan Emekli Öğretmen Ahmet Hacımahmutoğlu geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılıyor ve İdris Öğretmenimizin dünyası yıkılıyordu.

Ama ayağa kalktı Sevgili İdris Öğretmenimiz…Çünkü yanında her acıda her kederde birbirlerine yaslandıkları dağ gibi kardeşi sevgili Yılmaz Hacımahmutoğlu vardı.

Ve o acı gün geldi…Tarih 14 Ağustos 2020.O gün büyük bir sel felaketi yaşanıyordu Of İlçesinde…Yılmaz Hacımahmutoğlu kendi cep telefonundan sel görüntülerini paylaşmıştı sevdikleri ile..

Ve of Su geldi mahallesinde sele yakalandı Yılmaz Hacımahmutoğlu…Sel suları onu ve arabasını yaklaşık 300 metre sürükledi duvardan aşağı attı.

Sel yerinde aracının içinde ruhunu teslim etti Yılmaz Hacımahmutoğlu.

Ve Okul Müdürümüz İdris Hacımahmutoğlu’nun dünyası başına yıkıldı.

Baba acısından hemen sonra bir de kardeş acısı.

-Bu acı çok farklı dedi bana İdris Hoca…Hilmi Hocam bu acı çok farklı.Çok acı yakıyor.

İki sene büyüktü Yılmaz’dan İdris Hocam.Ama ikiz kardeş gibi büyümüşlerdi.53 Senelik ömür yolculuğunda el ele yürek yüreğe birlikte yürümüşlerdi.

Şimdi yolun geri kalanını İdris Öğretmenimiz tek başına yürüyecek.Elbette bizler kardeşleri olarak arkadaşları olarak hepimiz dimdik arkasında duracağız İdris Öğretmenimizin.

Ve de elbette ki en büyük güç kaynağı annesi olacak öğretmenimizin.O belki farkında değil ama hala hayattaki en büyük hazinesi olan annesi elbette ki İdris Müdürümüzü ayakta tutacak en büyük güç olacak.

İdris Hacımahmutoğlu Müdürümüz ikiz kardeş gibi büyüdüğü Yılmaz için duygu yüklü bir şiir yazdı.Ve bizler şimdi sizleri o duygu yüklü şiir ile baş başa bırakalım…

GARDAŞIM

Nice badireler geçti başından

Hepsini  kenara attın gardaşım

Selden heyelandan etkilenmeyip

Bir avuç kayadan gittin gardaşım

 

Çok çileler çektin,çok cefa gördün

Asla pes etmedin,hep göğüs gerdin

Bu kirli Dünya’da yaşanmaz derdin

İnşallah Cennet’e gittin gardaşım

 

Herkesi ağlattın,herkesi üzdün

Sonunda kendine bir tarih yazdın

Seni kitaplara yazsam sığmazdın

Bir metre mezara sığdın gardaşım

 

Onaltı ay önce babamız gitti

Acısı çok fena kalbime battı

Şimdi de sen beni yalnız bıraktın

Babamın yanına gittin gardaşım

 

Dertleştik seninle kararlar aldık

Birbirine dayanıp ayakta kaldık

İnsan iki ayak üstünde durur

Sen benim yarımı yıktın gardaşım

 

Çok dereler geçtim çok yollar aştım

Her zaman yetiştim,sana ulaştım

Bu defa olmadı sele bulaştım

Sen benim belimi büktün gardaşım

 

Bilmem ne eylesem nasıl avunsam?

Bu derin yarayı ben nasıl sarsam?

Kaldım tek başına kime yaslansam?

Sen beni ateşe attın gardaşım

 

Arkandan binlerce insan ağladı

Gidişin binlerce kalbi dağladı

Sanki gök delindi,gökler ağladı

Sen herkesi yaktın,yıktın gardaşım

 

İdris Hacımahmutoğlu

Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü



yahya
26.08.2020 13:23:13
Allah yılmaz abiye ve cümle geçmişlerimize gani gani rahmet eylesin. şiir gönül diliyle yazılmış, okurken de çok etkilendim. Rabbim başka acılar vermesin

İlginizi Çekebilir