Güroymaklı Öğrenciler Yöremize Hayran Kaldı

Güroymaklı Öğrenciler Yöremize Hayran Kaldı

Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği Tarafından Gönül Yolu Projesi Kapsamında Üç Gün Boyunca İlçemizde Kalan Öğretmen ve Öğrenciler Yolcu Edildiler

Bitlis Güroymak´tan gelen ve Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği tarafından Çaykara İlçemizde üç gün boyunca misafir edilen öğretmen ve öğrenciler duygusal anların yaşandığı veda programı ile memleketlerine gönderildiler.

İki Otobüs ile 17 Mayıs Çarşamba Günü 100 öğrenci ve 13 öğretmen ile yola çıkan öğretmen ve öğrenciler üç gün boyunca Trabzon İlimizde hem gezip dinlendiler hem de İlimizin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler.

ÇAYKARA GÜROYMAK İŞBİRLİĞİ

Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğinin Organize ettiği ve de bu Derneğimizin Başkanı Ali Zeyrek tarafından yürütülen Proje Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi ve de Güroymak Kaymakamımız aynı zamanda Güroymak Belediye Başkanımız Çaykara´lı hemşerimiz Ufuk Özen Alibeyoğlu´nun ortak projeleri ile gerçekleştirildi.

İŞTE 3 GÜNLÜK PROGRAM

Öğretmen ve Öğrencilerimiz ilk olarak 18 Mayıs Perşembe Günü Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettiler.Buradan Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl´e gelen öğretmen ve öğrenciler Gün boyunca Uzungöl´de tadına doyum olmayan muhteşem bir gün yaşadılar./resimler/2017-5/21/1239364679222.jpg Mayıs 2017 Perşembe Akşamı Öğrencilere yönelik olarak Uzungöl Sezgin Otel´de bir eğlence programı düzenlendi.Eğlence programına Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Programın ardından Uzungöllü İş adamları tarafından gönüllü olarak konaklamaları sağlanan öğretmen ve öğrencilerimiz konaklayacakları otellerin yolunu tuttular.

KAYMAKAM AYRANCI´YA ZİYARET

19 Mayıs 2017 Cuma Günü Öğretmen ve öğrencilerimiz sabah kahvaltısının ardından Çaykara Kaymakamlığını ziyaret ettiler.Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı´ya Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu´nun özel selamlarını getiren öğrencilerimiz ayrıca Güroymak´tan getirdikleri özel bir hediyeyi de Kaymakam Ayrancı´ya takdim ettiler.

ÇOCUKLAR BU ÜLKENİN GÜNEŞİDİR

Çocuklarımızın Ülkemizin en önemli değerleri olduğunu ve de yetişkinler olarak bizlerin en önemli görevimizin çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek onları gelecek nesillere taşımak olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Eğitime önmem veren bir ülkede yaşadığımızı ve de yetiştireceğimiz sağlıklı nesillerin geleceğimizin teminatı olacaklarını sözlerine ekledi.

Başta Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği olmak üzere organizasyonda emeği geçen Tüm Kurum ve Kuruluşlara teşekkür eden Kaymakam Ayrancı 100 öğrencimizi Çaykara İlçemizde mükemmel bir şekilde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Kaymakam Ayrancı Öğrencilerden Güroymak Kaymakamımız Ufuk Özen Alibeyoğlu´na özel selamlarını iletmelerini istedi.

BAŞKAN TOK´A ZİYARET

Daha sonra Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´u ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler Güroymak Belediye Bakanı ufuk Özen alibeyoğlu´nun özel selamlarını Başkan Tok´a ilettiler ve de Güroymak´tan getirdikleri özel hediyeyi Başkan Tok´a takdim ettiler

BAŞKAN TOK-GÖNÜL KÖPRÜLERİNİ SAĞLAM KURUYORUZ

Güroymak´tan gelen öğrencilerimizi Çaykara İlçemizde misafir etmekten çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Başta Dernek Başkanımız Ali Zeyrek olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cennet Vatanımızın dört köşesi ile cennetten bir parça olduğunu ve de vatanımızın kıymetini bilmemiz gerektiğini anımsatan Başkan Tok bu güzellikleri yaşamak ve de bu güzellikleri gelecek nesillere taşımanın en önemli görevimiz olduğunu ifade etti.

Çaykara İlçemiz ile Güroymak İlçemiz arasında Örnek bir gönül köprüsü kurduklarını ifade eden Başkan Tok  bu köprünün her iki İlçe Yöneticilerinin karşılıklı İş Birliği ile çok daha sağlamlaştırılacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra Başkan Tok öğrencilere çeşitli hediyeler verirkenGüroymak Belediye Başkanımızın da Özel Hediyelerini unutmadı.

TRABZON AKYAZI STADYUMU ZİYARETİ

Öğretmen ve Öğrenciler ilk olarak Akyazı´da bulunan Şenol Güneş Spor Kompleksi Medicalpark Arena Stadyumunu ziyaret ettiler.Trabzonsporumuzun yeni Stadyumunda gönüllerince fotoğraf çektiren öğretmen ve öğrenciler ömürleri boyunca unutamayacakları tarihi bir gün yaşadılar.

İKRAM SOFRASINDA ÖĞLE YEMEĞİ

Trabzon Büyükşehir  Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´nun misafiri olarak İkram Sofrasında Öğle yemeği yiyen öğretmen ve öğrenciler buradan çıktıktan sonra Trabzon Şehir Turu yapmayı da ihmal etmediler.

FORUM´DA OYUN ZAMANI

Öğrencilerimiz buradan Forum Alışveriş Merkezine getirildiler.Forum Alışveriş Merkezinde gönüllerince eğlenen ve de alışveriş yapan öğrencilerimizin tüm masrafları Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğimiz tarafından karşılandı.

Akşam saatlerinde yeniden Uzungöl´e dönen Öğretmen ve öğrenciler günün yorgunluğu ile konaklayacakları otellerin yolunu tuttular.

İNAN KARDEŞLER´DE KAHVALTI

20 Mayıs 2017 Cumartesi sabaha Uzungöl´de Turizmin Mimarı Dursun Ali İnan´a konuk olan öğretmen ve öğrenciler hem Sevgili Dursun Abi´ninm keyifli Sohbeti ve güler yüzü ile tanıştılar hem de muhteşem bir kahvaltı ile güne başladılar.

BOZTEPE´DE ÇAY KEYFİ

Öğretmen ve Öğrencilerimiz Trabzon İlimizin en önemli değerlerinden biri olanm Boztepe´de çay keyfi yaparken İlimizin Muhteşem görüntüsünü de buradan izleme fırsatı buldular.

AYASOFYA ZİYARETİ

Buradan Ayasoyfa Müzesine geçen Öğretmen ve öğrencilerimiz hem müzeyi gezdiler hem de ömürleri boyunca unutamayacakları tarihsel olaylara şahitlik yaptılar

TEKNE´DE ÖĞLE YEMEĞİ

İş Adamı Mehmet Atmaca´nın Özel Misafiri olarak tekneye geçen öğretmen ve öğrencilerimiz hem tekne ile muhteşem bir deniz turu yaptı Trabzon İlimizi denizden izledi hem de  mükemmel bir öğle yemeği ile karınlarını doyurdular.

ŞİMDİ VEDA ZAMANI

Üç gün boyunca misafirimiz olan 100 öğrenci ve 13 öğretmen 20 Mayıs 2017Günü akşam saatlerinde Trabzon İlimizden ayrılarak Güroymak´a gitmek üzere yola koyuldular

ZEYREK-GÖZ YAŞLARIMI TUTAMADIM

Öğrencileri yolcu ederken göz yaşlarını tutamadığını ifade ederek sözlerine başlayan Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği Başkanımız Ali Zeyrek üç gün boyunca öğrenciler ile mükemmel bir iletişim ortamı sağladıklarını ve de öğrencilerden ayrılmanın kendileri için son derece güç olduğunu sözlerine ekledi.

Projelerine Desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı´ya,Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok´a,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali´ye,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na,Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi´ye ve de Güroymak Kaymakamımız aynı zamanda Güroymak Belediye Başkanımız Çaykara´lı hemşerimiz Ufuk Özen Alibeyoğlu´na teşekkür eden İş adamı Ali Zeyrek ayrıca Uzungöl´de Üç gün boyunca kendilerini mükemmel bir şekilde ağırlayan Tüm İşletme Sahiplerine ve de İş adamı Mehmet atmaca´ya teşekkür etti.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir