Minik Yüreklerden Kocaman Bir Final

Minik Yüreklerden Kocaman Bir Final

Çaykara Yerekaban Kur´an Kursu Öğrencilerrimizin Yıl Sonu Gösterisi Göz Kamaştırdı

Çaykara Fatma Yerekaban Kur´an Kursu Öğrencileri hazırladıkları Muhteşem Bir Yıl Sonu Etkinliği ile hem Eğitim Öğretim yılının yorgunluğunu üzerlerinden atmış oldular hem de hazırladıkları muhteşem gösteriler ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

23 Mayıs 2017 Salı Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Yıl Sonu Programına Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Tahsin Kalaycı,Sürmene İş Kur İlçe Müdürü Zeynep Kofoğlu,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Garnizon Komutanı Ertan Sonkaya,İlçe Emniyet Amiri ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, öğretmenler,ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı./resimler/2017-5/24/0930218922590.jpgVelilerin büyük bir ilgi gösterdiği Yıl Sonu programında salon doldu bir çok veli programı ayakta takip etmek zorunda kaldı.

ÖĞRETMENLERİMİZİ TANIYALIM:

Çaykara Fatma Yerekaban Kur´an Kursumuzda 2 kadrolu öğretmenimiz 2 de belletmen görev yapmakta.Kadrolu Öğretmenlerimiz Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´nın Eşleri Sevgi Ayrancı ile Zeynep Öner.Öğretmenlerimizin Yardımcılıklarını ise Ayşe Güneş ile Meryem Yıldız yapıyorlar.

AÇILIŞ KONUŞMASI BAYCAN´DAN

Programın açılış konuşması Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından gerçekleştirildi.Kur´an Eğitimine erken yaşta başlamanın önemine değinen Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan Fatma Yerekaban Kur´an Kursumuzda 4-6 yaş grubu öğrencilerimize Kura-ı Kerim Eğitimi verildiğini anımsattı.

/resimler/2017-5/24/0931133454922.jpgÖzellikle bu yaştaki çocuklarımızı eğitmenin ve de Kur´an Sevgisi aşılamanın son derece yorucu bir çalışma olduğunu anımsatan Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan bu anlamda öğrencilerimizin yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması adına mesai kavramı tanımadan çalışan fedakar Öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür etti.

Atalarımızın Ağaç Yaş İken Eğilir Atasözünü anımsatan İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan yoğun gayretler sonucunda çocuklarımızın bu günlere geldiklerini bu gün ise onları bu şekilde yetişmiş olarak karşılarında görmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.

MİNİK HİKMET´TEN KUR´AN TİLAVETİ

Kur´an Kursumuzuun minik öğrencilerinden Hikmet Yıldırım tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti davetliler tarafından hayranlık ile dinlendi.

GÜL RONDU NEFESLERİ KESTİ

Kur´an Kursumuzda öğrenim gören Kızlarımızın ?Mekke Karanlık? ezgisi eşliğinde sundukları Gül Rondu gösterisini misafirler tabiri caiz ise adeta nefeslerini tutarak izlediler.Minik öğrencilerimizin muhteşem sahne performansı,birbirlerine uyumu ver de sahne hakimiyeti tüm izleyenlerden tam puan aldı.

TÜRK BÜYÜKLERİ GEÇİDİ

Minik Öğrencilerimizin her biri farklı bir karaktere bürünerek çıktı izleyicilerin karşısına.Birisi Fatih Sultan Mehmet oldu.İstanbul´u Fethettiği kıyafeti ile hitap etti izleyicilere.

Birisi Osman Gazi Oldu.Osmanlı İmparatorluğunun Kuruluş Yıllarındaki heyecanı yansıtmaya çalıştı izleyenlere./resimler/2017-5/24/0932243456311.jpgBirisi  Yunus Emre oldu.Sevgi dilini konuşturmaya çalıştı sahnede.Hayatın hiçbir şeye değmeyen gelip geçici bir gemi olduğunu anlatmaya çalıştı insanlara o küçücük yüreği ile.

Birisi Mevlana oldu ve bütün dünyayı kucaklayan o kocaman yüreği ile çıkıverdi misafirlerinin karşısına.

Birisi Nasreddin Hoca oldu.Hayata hep olumsuz bakmamak gerektiğini gülerek ve de güldürerek de insanların olayları yorumlayabileceklerini anlatmaya çalıştı büyüklerine o küçücük yüreği ile.

Minik Yavrularımızdan birisi Mimar Sinan´ı canlandırdı.Muhteşem tarihi eserleri insanların hizmetine nasıl sunduğunu anlatmaya çalıştı dili döndüğü kadar.

Nene Hatun oldu Minik Kızlarımızdan bir tanesi.Vatan Sevdasını  ve de Vatan için gerekirse hepimizin seve seve canımızı verebileceğimizi anlattı izleyenlerine.

Minik Yüreklerimizden biri  Mehmet Akif Ersoy oldu.Kurtuluş Savaşının o çileli senelerini paylaşmaya çalıştı izleyenlerine.

Ve de Finali minik bir kızımız yaptı.O da Tüm Türkiye´yi canlandırdı.Tek Bayrak,tek millet,tek Devlet Sloganı ile Doğusuyla batısıyla kürdü,lazı,çerkezi ile hepimizin bir bütün olduğunu ve de hep birlikte Türkiye Olduğumuzu anlatmaya çalıştı Misafirlerine.

ŞEMSİYE RONDU

Kur´an Kursumuzdaki 5 kız öğrencimizin muhteşem görsel sunumlar ile birlikte sundukları Şemsiye Rondu etkinliği davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

KUR´AN TİLAVETİ

Minik yürekler tarafından okunan dualar salonda bulunan misafirler tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

MİNİK ADAMLAR ASKER GÖSTERİSİ

Minik Kızlarımızdan birisi anne oluverdi.Biricik yavrusunu kundaktan askere kadar büyüttü ve askere yolladı.Sonra annemizin askere yolladığı askerimiz arkadaşları ile birlikte sahnede muhteşem bir gösteri sundular.Minik Adamlar Asker Gösterisi programa katılanlar tarafındean ayakta alkışlanarak izlendi.

SLAYT GÖSTERİSİ

Öğrencilerimizin bir sene içerisindeki anılarını içeren slayt gösterisi misafirler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Program son olarak Kur´an-ı Kerim Hatim Duası ile sona erdi.

MADALYA TÖRENİ:

Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Eşleri Sevgi Ayrancı Tarafından Yerekaban Kur´an Kursumuzda öğrenim gören tüm öğrencilere Madalya ile çeşitli ödüller takdim edildi.

KAYMAKAM AYRANCI-KUR´AN EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞTA VERİLMELİ

Mezuniyet Töreninin son bölümünde bir konuşma yapan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı çocuklarımıza Kur´an-ı Kerim Eğitiminin küçük yaşta verilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.Çaykara Yerekaban Kur´an Kursumuzda kendi eşi de dahil olmak üzere öğretmenlerimizin büyük bir fedakarlık içerisinde çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Ayrancı bu anlamda tüm Fedakar Öğretmenlerimize minnet borçlu olduğumuzu sözlerine ekledi./resimler/2017-5/24/0933162988459.jpgÇaykara İlçemizin Eğitimin her alanında Lider İlçe Olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı  Yerekaban  Kur´an Kursumuzda yetişen öğrencilerimizin okula başladıktan sonra da bu başarılarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir