Meslek Yüksekokuluna Yer Bulundu

Meslek Yüksekokuluna Yer Bulundu

İlçemizde açılacak olan ?Turizm Rehberlik ve Turizm Hizmetleri Meslek Yüksekokulu? İnşaatı için yer temin sorunu çözüldü.

İlçemizde açılacak olan ?Turizm Rehberlik ve Turizm Hizmetleri Meslek Yüksekokulu? İnşaatı için yer temin sorunu çözüldü. Okul inşaatının 2017 Yılının Haziran ayının ilk haftasında başlaması ve kısa bir süre içerisinde inşaatın tamamlanarak eğitim ve öğretime başlaması programlanıyor.

Çaykara ilçemizin yıllardır özlemini çektiği, Çaykara insanının yıllardır hayallerini süsleyen İlçemizde bir yüksekokul açılması bu defa hayal olmaktan çıktı ve gerçeğe dönüşmek üzere. Çok kısa bir süre sonra Çaykara İlçemiz Yüksekokuluna kavuşacak./resimler/2017-1/12/1023370889249.jpgBelediye Başkanı Hanefi Tok´un gayretli çalışmaları ile Yüksekokul konusu 2015 yılı içerisinde  KTÜ  Senatosuna teklif olarak sunuldu. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Rektör Yardımcısı Çaykaralı hemşerimiz Hikmet Öksüz´ün gayretleri ile KTÜ Senatosu tarafından onaylanan Çaykara İlçemize Yüksekokul yapılması projesi bu şekilde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)´na sunuldu.23.11.2015 tarihinde YÖK Tarafından onaylanan Yüksekokul Projesi ile Çaykara İlçemizde Yüksekokul açılmasına ilişkin olarak önünde hiçbir yasal engel kalmamış oldu.

Yüksek Okul Açılma kararı alındıktan sonra bu defa ise bir başka sorun ortaya çıktı. Acaba Çaykara İlçemizde Yüksekokul nereye yapılacaktı? Çünkü İlçemizde bu düzeyde yüksekokul yapılabilecek uygun bir arazi bulmak oldukça zor görünüyordu.

Uzun süren çalışmaların ardından Belediye Başkanı Hanefi Tok´un yoğun çalışmaları sonucunda bu sorun da çözüldü. Çaykara Of Karayolu üzerinde Velioğlu Petrol´ün hemen bitişiğinde yer alan yaklaşık 3000 metrekarelik bir alandan oluşan bölge Yüksekokul yapılması için tahsis edildi.

İlçemiz Işıklı Mahallesi 70 ada 44 Parsel üzerinde bulunan Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Kadastral alanı 3351.00 metrekare, İmarlı alanı 3740 metrekare olan yerin Yüksekokul yapılması için uygun yer olduğuna karar verilmiştir.

İçerisinde 24 Derslik, Laboratuvar, Öğrenciler için Sosyal Alanlar ve de öğrencilerimizin konaklamalarını sağlayacak olan Konaklama yerlerinin yer alacağı Yüksekokul İnşaatının Çaykara Belediyesinin sahipliği ve katkılarının yanı sıra Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Çaykaralı İşadamları ve Hayırsever İşadamlarımızın katkıları ile çok kısa bir zaman içerisinde tamamlanması planlanıyor.

2017 Yılının Haziran ayı başında İnşaatın ilk kazmasının vurulacağını ve de çok kısa bir zaman dilimi, içerisinde okul inşaatının tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,? çok yorucu bir süreç yaşadıklarını ancak geldikleri noktada artık Çaykara İlçemizin bir Yüksekokula kavuşmuş olduğunu görmelerinin tüm yorgunluklarını unutturacağını ifade etti.

İlçemizin Yüksek Okula kavuşması hususunda çok değerli katkılarından dolayı KTÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ Rektör Yardımcımız aynı zamanda Çaykaralı hemşerimiz Sayın Hikmet Öksüz ve YÖK e teşekkür eden Başkan Tok, İlçemizin Coğrafi İmkânsızlıkları sebebi ile Yüksekokulu yapabilecekleri bir yer bulma konusunda oldukça yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade etti.

Gerçekleştirdikleri yoğun görüşmelerin ardından mevcut Velioğlu Petrolün bitişiğinde yer alan 3000 metrekarelik alanın Yüksekokul yapımı için uygun olduğu görüşünde birleştiklerini hatırlatan Başkan Hanefi Tok, tüm Altyapı çalışmalarını tamamladıklarını, 2017 yılının Haziran ayının ilk haftası itibarı ile inşaat için ilk kazmanın vurulacağını ifade etti. Çaykara Belediyemizin sahip çıkması ve maddi desteğinin yanı sıra her zaman Çaykaramızın yanında yer alan varlıklarından gurur duyduğumuz Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Maddi ve manevi katkıları ayrıca hayırsever İşadamlarımızın katkıları ile çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Yüksekokul İnşaatını tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Çaykara İnsanımızın ve de gençlerimizin senelerdir büyük bir özlem ile bu okulu beklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Hanefi Tok, tünelin sonuna geldiklerini artık Çaykara İlçemizin Yüksekokula kavuşmasının hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin çok yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Meslek Yüksekokuluna Bulundu

İlginizi Çekebilir