Meclis Adayı Mutluoğlu,Bakan Karaismailoğlu İle Buluştu

Meclis Adayı Mutluoğlu,Bakan Karaismailoğlu İle Buluştu

Meclis Adayı Mutluoğlu,Bakan Karaismailoğlu İle Buluştu

Millet Partisi Çaykara ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Mehmet Mutluoğlu,Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Çaykara ve Trabzon ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Millet Partisi'nden Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi adayı olan  Mehmet Mutluoğlu 24 Mart 2024 Pazar akşamı Trabzon Konaklar Mahallesi'nde ağırladıkları eski ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu'na Konaklar Mahallesi'nin Trabzon'un ve Çaykara'nın önemli sorunlarını dile getiren bir brifing sundu.

Çaykara belediye meclis üyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi adayı Mehmet Mutluoğlu'nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

"Bu akşam Trabzon Konaklar Mahallesi Öğretmenevleri Camii lokalinde bir önceki ulaştırma ve altyapı bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu beyefendi ile buluşma ve Konakların Trabzon'umuzun ve Çaykaramızın sorunlarını konuşma imkanı bulduk.

Ben bir brifing niteliğinde Sayın bakanımıza yaptığım sunumda:

 Konaklar mahallesi'nin 40.000 öğrenciye sahip olan üniversitenin hemen yanında olduğunu yine havaalanının yanında Türkiye'nin ve dünyanın gelen tüm insanları açısından bir vitrin teşkil ettiğini bunun için Konaklar mahallesi'nin girişiyle temizliğiyle ve her yönüyle Trabzon'un örnek bir Mahallesi olması gerektiğini ifade ettim.

Yine yazın bizim Trabzon'un yaylalarına çıktığımızı Trabzon'un batı tarafında Akçaabat, Vakfıkebir, Tonya,Beşikdüzü yaylalarının gidişli gelişli sarı boyalı asfalt yollarla kaplı olduğunu ama Of'ta,Çaykara'da sadece Sultan Murat yaylasına asfalt yolun gittiğini diğer hiçbir yaylada asfalt yolun bulunmadığını bunun Of için de geçerli olduğunu ifade ederek bunun en kısa zamanda çözülmesini istedim.

Bir başka talebim Uzungöl'ün hemen 10 kilometre yukarısında Haldızen'den doğalgaz geçmiş olmasına rağmen Uzungöl'e ve Çaykara'ya doğalgazın verilmemiş olması Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar'ın da Çaykaralı olması hasebiyle doğalgazın Uzungöl'e ve Çaykara'ya verilmek suretiyle Uzungöl turizminin 3 ay gibi kısa bir süreyle sınırlı kalmayıp daha geniş bir zamana yayılmasının bölge için son derece önemli olduğunu ifade ettim.

Yine Konaklar Mahallesi'nin üniversitenin yanında olması hasebiyle kalkınma Mahallesi'nde olduğu gibi burada üniversiteli gençlerimiz için bir gençlik merkezinin elzem olduğunu ve bu sorunun da mutlaka gündeme getirilerek çözülmesi gerektiğini ifade ettim.

Yine  Sayın bakanımızın seçim döneminde güney çevre yolundan, raylı sisteme, tren yoluna kadar astığı afişlerin teker teker fotoğraf ve videolarını çektiğimi ve bu dönem sonunda bunların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini kendisine soracağımızı ve bu konuların hassasiyetle takibini talep ettik.

Yine Kanuni Mahallesi'nde yapılmakta olan cami ile ilgili biz kendi mahallemizde cami yaparken belediye tarafından arsamızın açıldığını ve betonlarının bir ölçüde verildiğini ifade ile burada da gerekli yardımların yapılması gerektiği dileklerimizi ilettik.

Diğer mahallelilerimiz Konaklar mahallesi'ne giriş yolunun olmadığını bir giriş yolunun yapılmasının elzem olduğunu ifade ettiler.

 

Yine özellikle rent a car'ların çok sayıda araçla adeta mahalleyi istila ettiklerini 76'nın üzerinde rent a car bulunduğunu ve bunların çok sayıda araçlarının insanların evine giremez duruma getirdiğini ifade ile bu sorunun çözülmesini ifade ettiler.

Sayın bakanımız bütün önerilerimizi büyük bir dikkatle dinledi ve yanındaki danışmanları teker teker not aldı.

İnşallah hayırlı sonuçlar verir diye umuyor ve düşünüyor ve bekliyorum."



İlginizi Çekebilir