Kuşmer Yaylası Şenlendi

Kuşmer Yaylası Şenlendi

Çaykara-Kuşmer Yaylası Çürük Ortası Derneği tarafından, bu yıl düzenlenen 121.Çayır Kesme Şenliği yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Çaykara-Kuşmer Yaylası Çürük Ortası Derneği tarafından, bu yıl düzenlenen ve 6 gün süren 121.Çayır Kesme Şenliği Şahinkayalı ünlü sanatçıların katılımıyla bugün finali yapılarak sona erdi. 

Çaykara´nın Şahinkaya Mahallesi sakinleri tarafından kullanılan, ilçemizden 63 km mesafede bulunan, Bayburt Aydıntepe ilçesi sınırlarında olan Kuşmer Yaylasında Festival havasında 6 gün süren 121.Çayır Kesme Şenliğinin son gününde ünlü sanatçıların katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.  

/resimler/2017-8/13/0001335459456.jpgKuşmer Yaylası Çürük Ortası Derneği tarafından 121´incisi düzenlenen Geleneksel Kuşmer Yaylası Çayır Kesme Şenliği 7 Ağustos 2017 Pazartesi başladı. Sunuculuğunu Prof.Dr. Orhan Durgun ile Söyleşi sunuculuğunu Prof.Dr.Ali Kemal Ayan ile Basri Ayan tarafından yapılan şenlik, çeşitli kültür etkinlikleriyle bir hafta boyunca devam etti. /resimler/2017-8/13/0130405095106.jpgFestival havasında geçen Şenliğin son gününde Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Şenlikte Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Şahinkaya Muhtarı Refik Maraşoğlu birer konuşma yaptı. 6 gün süren şenliklerin final gününde yöremizin ünlü sanatçılarından, Onay Şahin, Kerim Aydın, M.Ali Yılmaz, Sinan Sami, Turan Şahin, Okan Boruzancı, Uğur Şahin, Burak Çınar ile katılarak Kemençe ve Kaval eşliğinde söylenen türkülerle şenliğe katılanlar saatlerce horon oynadı. Hemşerimiz Prof.Dr. Orhan Durgun´un çalıştırdığı Kuşak Karadeniz Uşakları Horon ekibi yaptığı horon gösterisinde izleyicilerin büyük beğenisini aldı. Şenlikler olaysız bir şekilde akşam saatlerinde sona erdi..

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Kuşmer Yaylası Şenlendi

İlginizi Çekebilir