Köknar´da Kedilerin Sahibi Var

Köknar´da Kedilerin Sahibi Var

Köknar Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri Tarafından Hayata Geçirilen Kedi Evi Projesi Çok Büyük İlgi Görüyor

Kış Mevsiminin en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde Köknar Ortaokulumuz tarafından hayata geçirilen örnek bir proje herkesten çok büyük bir alkış aldı.

Sokaklardaki kediler ve köpekler...Hepimiz çok severiz.Hele kedicikler.Belki köpeklerden korkarız biraz.Ama kedileri sevmeyi,onları okşamayı,kedilerin o tatlı şakaları ile kedicikler ile oyun oynamayı hepimiz çok severiz./resimler/2018-2/12/1204453974861.jpgAma sadece severiz işte?Gerisi yok.Sormak isterim hepinize.Bu soğuk kış günlerinde hangimiz sokak hayvanlarına sahip çıktık.Ya da en son ne zaman sokak hayvanlarına yiyecek verdik.Ya da onların barınmaları en son ne zaman aklımızdan geçti.

Hiç düşünmedik öyle değil mi Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Biz evimizde sıcacık aile ortamımızda rahatız.Kim düşünecek sokak hayvanlarını öyle değil mi?/resimler/2018-2/12/1205219444298.jpgBiz düşünmüyoruz ama düşünenler ve de Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Sokak Hayvanlarına sahip çıkanlar var Çaykara İlçemizde.

Çaykara İlçemizin en uzak Mahallelerinden birinden Köknar Ortaokulumuzdan paylaşıyoruz Sizler ile bu güzel ve de anlamlı haberi.

KÖKNAR MAHALLESİ KIŞ ŞARTLARI EN ZOR OLAN MAHALLE

Bu başlık Köknar Ortaokulu Müdürümüz Taner Bayır Öğretmenimize ait bir başlık.Öyle diyor Taner Müdürümüz.Kış şartlarında Köknar Mahallemizde yaşam şartları çok zor ve ağır./resimler/2018-2/12/1339437055078.jpgBizler Öğrencilerimiz ile birlikte elimizi taşın altına soktuk ve de sokak hayvanları için neler yapabileceğimizi öğrencilerimiz ile birlikte düşündük diyor Taner Müdürümüz.

İlk olarak pencere kenarlarına öğrencileri ile birlikte yiyecek bıraktıklarını ve de bu şekilde kuşları beslemeye başladıklarını anlatıoyor Müdürümüz Taner Bayır.

Sonra öğrencilerimiz ile birlikte sokak hayvanlarını düşündüklerini bu yüzden de Kedi Evleri Projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

KEDİ EVİ PROJESİ

Karne tatilinde 5 tane Kedi Evi alarak bunları kedilerin yiyecek kapları ile birlikte Okul bahçesinin belirli bölümlerine yerleştirdiklerini anlatıyor Taner Müdürümüz.Sonra da Mahalledeki kedilerin bu kedi evlerine alışmalarını sağladıklarını ifade ediyor.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK BİR İLGİ GÖSTERİYOR

Köknar Ortaokulu Öğrencilerimiz Kedi Evi Projesine çok büyük bir ilgi gösteriyor.Kedilerin bakımlarını üstlenen ve de bunu bir görev kabul eden öğrencilerimiz evlerinden getirmiş oldukları sütler ile kedilerinin karınlarını doyuruyorlar.

KEDİLERE ZARAR VEREN YİYECEKLER YASAK

Mama ve Süt ile öğrencilerimiz kedileri besliyorlar.Soğanlı sarımsaklı yiyecekler,çiğ yumurta,çiğ balık,şekerli yiyecekler gibi yiyecekler kedilerin sağlığına zarar verdiği için bu tür yiyeceklerin kedilere verilmesine izin verilmiyor Köknar Orttaokulumuzda..

AMAÇ HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMAK

Kedilerin beslenmelerine önem verdiklerini ve de kedilerin sağlıklarına zarar verecek olan yiyecekleri de kedilere vermemeye çalıştıklarını ifade eden Köknar Ortaokulu Müdürü Taner Bayır Kedi evlerini okulun en sıcak bölümlerine yerleştirdiklerini bu şekilde kedilerin kış soğuğundan da en az şekilde etkilenmelerinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Öğrencileri ve de öğretmen Arkadaşları ile birlikte Hayvanları çok sevdiklerini ifade eden Köknar Ortaokulu Müdürü Taner Bayır Öğrencilerin hayvan Sevgisini uygulamalı olarak öğrenmeleri amacı ile bu örnek projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Köknar Kedilerin Sahibi

İlginizi Çekebilir