Köknar Ortaokulundan Rüya Gibi Bir Tatil

Köknar Ortaokulundan Rüya Gibi Bir Tatil

Çaykara Köknar Ortaokulu öğrencileri İstanbul ve Edirneyi Ziyaret etti

Birer Ebeveyn olarak hepimiz çocuklarımızın iyi birer Eğitim almasını isteriz kuşkusuz.En iyi okullarda okumasını,en iyi öğretmenlerin elinden geçmesini sonrasında ise iyi birer ünüversitede okuyarak iyi bir meslek sahibi olmasını isteriz. Ancak şunu çoğu kere gözden kaçırırız nedense. Eğitim planlı ve uzun süreli bir faaliyettir. Çocuğumuzun başarılı olmasının olmazsa olmaz birinci kuralı çocuklarımıza ve öğretmenlerimize güvenmek ve her zaman onların yanında yer almaya çalışmak olmalıdır.

2014 TEOG Sınavları sonunda Köknar Ortaokulu Trabzon İlimizde Devlet Okulları Arasında birinci olmuştu. Peki neydi bu başarılarının sırrı. Nasıl oluyordu da onlardan çok daha iyi imkanlara sahip olan okulları geçmiş ve birinci olmuştu Köknar Ortaokulu./resimler/2015-6/23/1621132470652.jpgönce Etkinliğimizi anlatalım sonra değerlendirme yapalım isterseniz.2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı başlarken Köknar Ortaokulu Müdürü Şükrü KARA ile Köknar Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yönetim Kurulu Öğrenci başarılarını artırma yöntemlerini araştırdılar hep birlikte.Ve bir hedef koydular.Başarıyı Özendirmek ve Rekabet Duygusunu artırmak amacı ile en başarılı ilk beş öğrenciyi "Haydi İstanbul´a" Projesi adı altında İstanbul´a getirmeye karar verdiler.

10 Ay boyunca Köknar Ortaokulu öğrencileri bu ilk beş öğrenci olabilmek için gecelerini gündüzlerine kattılar.Eğitim Öğretim yılı sonunda ise arkadaşlarına oranla daha fazla gauyret gösterdikleri tespit edilen Güler OKUR,Eftelya TATLI,Rümeysa ŞEKER,Sevgi ÜNAL ve Sare KOCAMAN güzel bir İstanbul tatilini hak etmiş oldular.Ve Öğrenciler Rehber Öğretmenleri Fatma İLERİ ile Ferda KOMAN yönetiminde 15 Haziran sabahı Köknar´dan yola çıktılar.

Ömürlerinde ilk defa uçağa binmenin tatlı heyecanı ile İstanbul´a ulaşan öğrenci ve öğretmenler İstanbul´da adeta krallar gibi karşılandılar.İstanbul´da kaldıkları 4 gün boyunca Ayasofya Müzesi,Boğaz Köprüsü,Gülhane Parkı,Kapalı Çarşı,Marmaray,Sultan Ahmet,Topkapı Sarayı,Süleymaniye Camii,Taksim,Yerebatan Sarnıcı,Pier Loti ve Vialant Eğlence Merkezi gibi çeşitli mekanlharı gezerek adeta İstanbul´un tozunu attılar.Akşamları ise çeşitli mekanlarda düzenlenen ramazan etkinliklerine katıldılar.

Türkoğlu Kağıt,Karton AŞ. tarafından da kabul edilen öğrencilere Özgür TÜRKOĞÜLU ve Alparslan TANRIKULU tarafından Tablet Bilgisayar ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Son iki günde ise Edirne yolculuğu başladı.Köknar Köyü hayırseverlerinden İbrahim TÜRKOĞLU tarafından alınan öğrencilerLüleburgaz ve Edinne´de muhteşem bir ağırlama ile karşılaştılar. Kırklareli Valiliği,Lüleburgaz Kaymakamlığı ve Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kabul edilen öğrenci ve öüğretmenler daha sonra Lüğleburgaz Sokullu Mehmet Paşa camii ve Edirne Selimiye Camisini ziyaret ettiler.Yunanistan Sınır Kapısı olan PAZARKAPI Sınır kapısını da ziyaret eden öğrenciler muhteşem tatillerini bu şekilde tamamlamış oldular./resimler/2015-6/23/1621445908742.jpg Hayatlarında ilk defa uçak seyahati yapan,kendilerine tahsis edilen lüks odalarda kalan ve yine kendilerine tahsis edilen araçla İstanbul ve Edirne´yi adeta karış karış dolaşan öğrenciler bu şekilde ömürleri boyunca unutamayacakları bir tatil yaşamış oldular.Okul Müdürü Şükrü KARA ile Öğretmen ve öüğrenciler bu anlamlı ve güzel organizasyonu gerçekleştiren Köknar Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma DerneğiBaşkanı Mehmet Ali YILMAZ ve yönetim kuruluna,Sayın Fatih DOĞRU´ya ve Senelerdir Köknar Ortaokulundan Desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen TÜRKOĞLU Ailesine teşekkür etmeyi unutmadılar.

Şimdi biz baştaki sorumuzu cevaplayarak bitirelim bu güzel Köknar Haberimizi.Ne sormuştuk?Köknar Ortaokulunun başarısı nereden geliyor diye sormuştuk.Bu etkinlik aslında sorumuzun cevbabı niteliğinde.Okul Müdürümüz Şükrü KARA Okul Aile Birliği,Veliler,Köknar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Öğrencileri ile bir aile ortamı oluşturdu okulunda.Ve bu aile ortamında planlı ve programlı çalışmak ardından doğal olarak başarıyı getirdi.Bir de öğrencilerinin dünyasına girmeyi başardı Sevgili Şükrü KARA ve Öğretmenleri.Öğrencileri ile sadece bireysel anlamda birlikte olmadılar.Aynı zamanda çocuklarının dünyalarını da paylaşmaya ve yaşamaya çalıştılar.Ve bu durum başarıyı perçinledi.

Tebrikler Sevgili Şükrü KARA,Öğretmen ve öğrencileri.Emeğiniz,Mücadeleniz ve Eğitim Camiasından böyle güzel bir haberi insanlarla paylaşma fırsatı oluşturduğunuz için..

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir