Kendi İş Makineleri İle Deprem Bölgesine Gittiler

Kendi İş Makineleri İle Deprem Bölgesine Gittiler

Uzungöl’de kendi aralarında toplanan gençler kendi İş Makineleri ile Arama Kurtarma çalışmalarına katılmak üzerde Deprem Bölgelerinden Adıyaman’a gittiler.

5 Şubat 2023 Pazartesi sabah saatlerinde Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçe Merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilimizde etkili olan binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine,on binlerce vatandaşımızın yaralanmasına ve milyonlarca vatandaşımızın kar kış ortasında sokakta kalmasına sebep olan Ülkemiz deprem yaralarını sarmaya başladı.

Her konuda Toplumsal Dayanışma örneği sergileyen milletimiz bulunduğu her ilde farklı hikayeler ile Depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyor.

Bu hikayelerden bir tanesi de Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de yaşandı.Toplumsal olaylardaki duyarlılığı ve sorumluluk alması ile tanınan Uzungöl insanı bir kere daha üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdi.Uzungöl Gençlerinden Orhan ince,Zeynel Abidin Yazıcı,Barbaros Çakır,Zekeriya Karaca,Şaban Aygün,Ramazan Karaca,Kenan inci Trabzon Büyükşehir Belediyesine başvuru yaparak kendi İş Makineleri ile Deprem Bölgesine giderek Arama Kurtarma çalışmalarına katılmak istediklerini bildirdiler.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Onay çıkmasının ardından Uzungöl’lü gençler İş Makinelerini kamyonlara yükleyerek yaklaşık 10 araçlık bir konvoy ile birlikte Deprem Bölgelerinden Kilis’e gitmek üzere yola çıktılar.

Ancak yolda görevliler Kilis için İş Makinelerine çok fazla ihtiyaç bulunmadığını,Adıyaman İlimizde çok fazla İş Makinesine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek ekibimizi Adıyaman’a yönlendirdiler.

Uzungöl Gençleri İş Makineleri ile Adıyaman’a ulaşarak AKUT Arama ve Kurtarma ekipleri ile birlikte Arama ve Kurtarma çalışmalarına başladı.



İlginizi Çekebilir