Kaymakam Güzel'den Okullara Yaz Kursu Ziyaretleri

Kaymakam Güzel

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel çeşitli incelemelerde bulunmak ve yaz Kurslarını ziyaret etmek amacı ile Çaykara İlçesinde bulunan okullara ziyaretler gerçekleştirdi.

11 Ağustos 2022 Perşembe Günü gerçekleştirilen Okul ziyaretlerinde Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu Kaymakam Güzel ile birlikte Okul ziyaretlerine katıldılar.

İLK ZİYARET FATMA BİLGE ANAOKULU

Kaymakam Muhammet Güzel ilk olarak MEB tarafından yaz kursları kapsamında açılan Fatma Bilge Anaokulu Okul öncesi sınıfı ve Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Elif Ba Kurslarını  ziyaret etti.Minik öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Muhammet Güzel ayrıca Okul Müdürü Nalan Ataman’dan yaz kursları ile ilgili bilgi aldı.

ZEKİ BİLGE ORTAOKULU KURS ZİYARETİ

Kaymakam Güzel Zeki Bilge Ortaokulu DYK Kurslarını da ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile sohbet etti.Okul Müdürü Tayfur Demirali’den DYK Kursları hakkında bilgi alan Kaymakam Güzel daha sonra öğrenciler ile sohbet ederek yaz mevsiminde DYK kurslarına katılma sebeplerini sordu.

Kurs öğrencilerine Çaykara İlçesi olarak 2022 LGS sınavlarında arzu ettikleri başarıları elde ettiklerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel 1 sene sonra gerçekleştirilecek olan sınavlar için şimdiden çalışmalara başladıklarını ve aynı başarıyı önümüzdeki sene kendilerinden beklediklerini sözlerine ekledi.

ZEKİ BİLGE İLKOKULU OYUN SINIFI ZİYARETİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından İlçemiz Zeki Bilge İlkokulunda açılan Satranç ve Zeka Oyunları Kurslarını  ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel öğrenciler ile sohbet etti.Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip tarafından kurslar ile ilgili olarak Kaymakam Güzel’e bilgi verildi.

ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ DYK KURSU ZİYARETİ

Kaymakam Muhammet Güzel daha sonra Çaykara Anadolu Lisesine bir ziyaret gerçekleştirdi.Okul bahçesinde devam etmekte olan tadilat çalışması ile ilgili olarak Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik’ten bilgi alan Kaymakam Güzel Okul Müdürü Çelik ile gerçekleştirilecek olan tadilat çalışmasının devamı ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Daha sonra DYK Kursları kapsamında devam eden 11 ve 12 Sınıf Yaz Kurslarını ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel öğretmen ve öğrenciler ile sohbet etti.Okul Müdürü Mustafa Çelik’ten Kurslar ile ilgili bilgi alan Kaymakam Güzel öğrenciler ile  hedefleri ve yaz sezonunda neden kurslara devam ettikleri ile ilgili sohbet etti.

Öğrenciler ile konuşmasında tüm arkadaşlarının yaz tatilinde olduğu bir dönemde kendilerinin zamanlarından fedakarlık yaparak gelecekleri için çok önemli bir adım attıklarını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Çaykara İlçesinin örnek bir Eğitim İlçesi olduğunu bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki dönemde de aynı başarıların yakalanacağını,çünkü öğrencilerin planlı ve programlı bir şekilde geleceğe hazırlandıklarını,elde edilen bu başarıda en büyük pay sahibinin İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet Çamurali,Okul Yöneticileri ve öğretmenler olduklarını öğrencilerden kendilerine sunulan bu mükemmel fırsatı iyi değerlendirmeleri ve hayallerinin peşinde koşmaları beklentisi içerisinde olduklarını  ifade etti.

Ziyarette Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik tarafından Yaz Kursları kapsamında okulda gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili olarak Kaymakam Güzel’e bilgi verildi.Sabah saat 08’de öğrenciler ile çalışmaya başladıklarını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Çelik bu çalışmanın gece saat 22.00’a kadar devam ettiğini sözlerine ekledi.

ŞEHİT AHMET ÇAMUR DYK KURSU ZİYARETİ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel bu okulda da devam etmekte olan DYK Kurslarını ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti.Öğrencilerden hedeflerini soran Kaymakam Güzel öğrencilere hedefleri peşinde koştuklarını bunun çok güzel bir şey olduğunu ve hedefi olan her öğrencinin mutlaka hedefine ulaşacağını ifade etti.

Okul Müdürü Ahmet Çamurali ile de sohbet eden Kaymakam Muhammet Güzel’ü  İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü Ahmet Çamurali tarafından gerçekleştirilen kurs ve ETÜT Çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

UZUNGÖL’DE OKUL ZİYARETİ

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’na da bir ziyaret gerçekleştiren Kaymakam Güzel ve protokol üyelerine Okul Müdürü Zennur Sezer tarafından okulun ihtiyaçları ile ilgili bilgi verildi.Okulun çok acil ihtiyaçları olan lavabo,zemin ,merdivenler,okulun boya badana ihtiyacı gibi bölümlerde incelemelerde bulunan Kaymakam Güzel’e Okul Müdürü Sezer tarafından bilgi verildi.

İŞ ADAMI İNAN İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Kaymakam Muhammet Güzel Okul ziyaretlerinin son durağında Uzungöl’lü genç İş Adamı Mehmet İnan ile Uzungöl’deki okulun tadilat sorunu ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.Toplantıda okulun fiziki durumu masaya yatırılırken 2022-2023 Eğitim Öğretim sezonunun başlamasına yaklaşık 1 ay gibi bir zaman kaldığını hızlı bir şekilde çalışmalara başlanarak okulun Eğitim Öğretime hazır hale getirilmesi gerektiği bunun için de el birliği içerisinde birlikte çalışarak okulun ihtiyaçlarının karşılanması ve çalışmalara zaman kaybetmeden hemen başlanılması konularında fikir birliğine varıldı.

UZUNGÖL ESNAFI HER YERDE FARKINI ORTAYA KOYUYOR

Toplantıda bir konuşma yapan Uzungöl’lü genç İş Adamı Mehmet İnan,Uzungöl Esnafının her konuda olduğu gibi b u konuda da elini taşın altına koymaya hazır olduğunu,Uzungöl Esnafı ile iş birliği içerisinde Uzungöl’de bulunan okulun Uzungöl’ün ismine yakışan bir şekilde modernize edilerek en modern bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunulacağını bu konuda Uzungöl Esnafına minnet borçlu olduklarını ve Uzungöl Esnafının her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek olacağını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir