Kaymakam Çiğdem Çaykara'ya Veda Etti

Kaymakam Çiğdem Çaykara

İçişler Bakanlığı 2020 Atamalarında Iğdır İli Tuzluca İlçesine atanan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem 27 Temmuz 2020 Pazartesi akşamı Uzungöl İnan Kardeşler Dursun Ali İnan Tesislerinde gerçekleştirilen uğurlama töreni ile Çaykara İlçesine veda etti.

Pandemi süreci sebebi ile açık havada,sınırlı sayıda katılım ile sosyal mesafe kuralına uygun olarak ve maskeli bir şekilde gerçekleştirilen uğurlama Törenine Cumhurbaşkanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Erkan Kılıç,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi  Prof. Mehmet Okuyan,Çaykara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ebru Kuruoğlu,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Atsb.Bşçvş  Aşkın Hava,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ve Yönetim Kurulu üyeleri,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,Çaykara Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydı,Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz  ile Çaykara’da görev yapan Resmi Kurumların Amirleri ile Okul ve Kurum yöneticileri katıldılar.

Programda Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç ile Çaykara İlçesinde görev yapan Kurum Amirleri adına Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Son derece duygusal bir atmosferde gerçekleştirilen uğurlama töreninde Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Işıklı Mahalle Muhtarı Mehmet Savaş Dündar tarafından kaleme alınan Kaymakam Çiğdem için yazılan şiir Başkan Dündar tarafından okundu.

BAŞKAN TOK-KARDEŞİMİ UĞURLUYORUM

Duygusal bir akşam yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kaymakamımız Salih Çiğdem ile 2 sene boyunca Kaymakam Belediye Başkanı olarak değil bir abi kardeş ilişkisi çerçevesinde Çaykara İlçemize hizmet verme sevdası yolunda çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesindeki iki senelik birliktelikleri döneminde Kaymakamımız Salih Çiğdem’in önce mükemmel bir insan sonra mükemmel bir yönetici ve Devlet Adamı sonrasında ise İslam Dinini mükemmel yaşamaya çalışan çok iyi bir Müslüman olarak tanıdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok Kaymakam Çiğdem’in yaşlılara,yoksullara,yetimlere ne kadar büyük önem verdiklerine defalarca tanıklık ettiklerini Kaymakamımızın bu örnek özellikleri ile gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Bu akşam Kaymakamı değil kardeşini uğurladığını ifade eden Başkan Hanefi Tok Kaymakam Çİğdem ile fiziki olarak ayrılsalar da gönül bağı olarak bir ömür boyu birlikte olacaklarını ve bu gönül köprülerini bir ömür boyunca yüreklerinde yaşatacaklarını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-ÇAYKARA’YI ÖMRÜM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM

Bundan iki sene önce hiç bilmedikleri hiç tanımadıkları topraklar olan Çaykara toprağı ile tanıştıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ailece Çaykara İlçesini çok sevdiklerini Çaykara İlçesinde göreve başladıklarında küçük çocuklarının henüz 3 günlük olduğunu şimdi ise 2 yaşında olduğunu konuşmayı,yürümeyi her şeyi Çaykara İlçesinde öğrendiğini,diğer çocuklarını ise okula Çaykara İlçesinde devam ettiğini ve Çaykara’nın mükemmel Eğitim ortamından kendi çocuğunun da nasibini aldığını ifade etti.

Çaykara İlçesine ilk geldiği gün kendisine

“Çaykara’ya bir gelen ağlar bir de giden ağlar”

Sözünün hatırlatıldığını ifade eden Kaymakam Çiğdem gelirken ağlamadıklarını ama giderken Çaykara İlçesinden ayrılmaları sebebi ile yüreklerinin buruk olduğunu ifade etti.

Çaykara İlçesinin bir ömür boyunca yüreklerinin en güzel köşesinde hep taptaze kalacağını ifade eden Kaymakam Çiğdem buradan çok güzel ve kalıcı dostluklar bırakarak ayrıldıklarını gönül köprüsünün bir ömür boyunca Çaykara insanı ile hiçbir zaman bağını koparmayacağını sözlerine ekledi.

Kaymakam olarak Çaykara İlçesinde çok güzel anılar yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Çiğdem kendilerinin Çaykara insanına her yönü ile haklarını helal ettiklerini Çaykara insanının da kendilerine haklarını helal etmelerini istedi.

PLAKET TAKDİMİ

Programın son bölümünde gecenin anısına Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem’e Plaket Takdimleri gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Erhan Kılıç tarafından Plaket takdimi gerçekleştirildi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Plaket ve hediye takdimleri gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamural,i tarafından Elmalı Mahallesi Üreten Eller tarafından üretilen hediyelerin takdimi gerçekleştirildi.

Çaykara Müftülük Personeli tarafından Hediye Takdimi gerçekleştirildi.

Çaykara Muhtarlar Derneği tarafından Plaket ve Hediye Takdimleri gerçekleştirildi

Kale Alabalık Tesisleri tarafından Hediye Takdimi gerçekleştirildi.

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi.

Çaykara Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın tarafından Plaket Takdimi gerçekleştirildi

Programın son bölümünde fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi ve uğurlama töreni sona erdi.Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Eşleri Uğurlama Törenine katılan misafirlere teşekkür ederek vedalaştı ve misafirleri uğurladılar.

Kaymakam Salih Çiğdem’in bu gün(28 Temmuz 2020 Salı) Çaykara İlçemize veda ederek İlçemizden ayrılacağı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Çiğdem Çaykara'

İlginizi Çekebilir