Kaymakam Çiğdem´den Öğrencilere Hediye

Kaymakam Çiğdem´den Öğrencilere Hediye

Uzungöl Tarihi Çınarına ağlıyor?Uzungöl´ün Yaşayan Çınarlarından Hacı Aziz Aygün(Teyyar) Uzungöl Çamlık Mahallesinde Hakkın Rahmetine kavuştu.

KAYMAKAM ÇİĞDEM´DEN ÖĞRENCİLERE HEDİYE

Peygamber Efendimiz Hz Muhammet(SAV)´in Dünyaya Geliş tarihleri olan Mevlid-i Nebi Dolayısı ile Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem İlçemiz Fatma Yerekaban Kur´an Kursumuzda öğrenim gören Minik Yüreklere çeşitli hediyeler dağıtarak Öğrencilerimizin Mevlitlerini kutladı.

Çaykara  Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Organizasyon kapsamında Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM,Çaykara Müftüsü Abdurrahman KOÇ ve İlçemiz Hurmalık Camii İmam Hatibi Cemil BALCI ile birlikte Fatma Yerekaban Kur´an Kursunu ziyaret ederek Minik Öğrencilerimize çeşitli hediyeler dağıttılar.

/resimler/2019-11/8/1531582804213.jpg

Organizasyonda öğrenciler ile bire bir zaman geçiren ve sohbet eden Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlik çalışmalarında da öğrencilerimize Rehberlik etti.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-MEVLA YÜREĞİMİZDEN SEVGİYİ HİÇ EKSİK ETMESİN

 İlçemiz Kaymakamı Salih ÇİĞDEM , Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (S.A.V) doğum günü olan Rebiu´l Evvel ayının on ikinci gecesi ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Gazetemiz aracılığı ile Hem Çaykara´lı Hemşerilerimize hem de Tüm İslam Alemine seslenerek İslam Dünyasının Mevlit Kandillerini Tebrik etti.

Kaymakam Çiğdem Mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

/resimler/2019-11/8/1532528586512.jpg

Yüce dinimiz İslam´ı bizlere öğreten, adalet, merhamet, hikmet ve muhabbet peygamberi Hz. Muhammed Aleyhisselam´ın dünyaya teşrifinin 1447. yıl dönümünü idrak etmenin ve ahlak, doğruluk, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri üzerinde toplamış olan  Efendimiz´in (SAV) ümmeti olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Peygamber Efendimiz, sadece Kur´an´ı Kerim´in vahyine aracılık etmemiş, aynı zamanda onu kendi benliğinde ve kendi ruhunda somutlaştırarak sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehber olmuştur.

/resimler/2019-11/8/1533333899742.jpg

Ahlakı Kur´an olan,  gençliği, evliliği, aile reisliği, yaşlılığı, dostluğu, savaşçılığı, idareciliği, tüccarlığı, mücadeleleri ve gazalarındaki davranış ve tutumu, sözleri ve fiilleri bizim için örnek olan ve sünnet-i seniyyesi büyük hikmetler barındıran Peygamber Efendimizi (SAV) örnek almak hayatında yer alan güvenilirlik, doğruluk, şefkat, merhamet, insaf, vicdan, sabır, tevazu, adalet ve daha binlerce önemli insani haslete sahip olmaya ve bu hasletleri hayatımızın her aşamasında uygulamaya çalışmakla mümkündür.

 Bu seneki Mevlid-i Nebi haftasının temasının ?Peygamberimiz  ve Aile? olması son derece önemlidir.  Gençliğin enerjisini, heyecan ve cesaretini çok iyi bilen Efendimiz, Risalet vazifesinin ilk günlerinden itibaren gençlerle çok yakından ilgilenmiştir.  Gençlerimizin, Peygamber Efendimizin hayatını anlayarak yaşantısına bilfiil tatbik etmesi kendisi, ailesi ve toplum için büyük önem arz etmektedir. Efendimiz gençlere iyiyi, güzeli, hakkı, hakikati anlatarak rehberlikte bulunmuş, gençliğin heyecanlarını iman ve güzel ahlak ile insanlığa hizmete yönelterek en coşkun çağlarını saadet asrına dönüştürmüştür.

 Bu vesile ile Mevlid Kandilimiz ve Mevlid-i Nebi Haftamızın ilçemize, ülkemize ve gönül dünyamıza huzur, bereket ve selamet getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.



İlginizi Çekebilir