Kaybolan Gazeteci Her Yerde Aranıyor

Kaybolan Gazeteci Her Yerde Aranıyor

Bayburt ile Trabzon´un Çaykara ilçesi arasında bulunan ve dünyanın en tehlikeli yolu olarak bilinen Soğanlı Dağı Derebaşı mevkiinde yol açma çalışmalarını takip eden Anadolu Ajansı (AA) Bayburt Muhabiri Abdülkadir Nişancı, uçuruma düştü. Gazeteci için baş

Bayburt ile Trabzon´un Çaykara ilçesi arasında bulunan ve dünyanın en tehlikeli yolu olarak bilinen Soğanlı Dağı Derebaşı mevkiinde yol açma çalışmalarını takip eden Anadolu Ajansı (AA) Bayburt Muhabiri Abdülkadir Nişancı, uçuruma düştü. Gazeteci için başlatılan arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi

Nişancı´nın düştüğü bölgeye gelen Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, çalışmalar hakkında AFAD Bayburt Müdürü Adil Arslan, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı ve diğer ilgililerden bilgi aldı. Vali Pehlivan, olayın yaşandığı sırada bölgede karla mücadele çalışması yapan ekiptekilerle de görüştü.

/resimler/2019-5/10/2252442023159.jpgKAYMAKAM ÇİĞDEM VE BAŞKAN TOK KAZA MAHALİNDE

Gazeteci Abdülkadir Nişancı´nın uçuruma düşmesinin hemen ardından Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok zaman kaybetmeden kaza yerine gittiler

Gün boyunca vatandaşlar ile birlikte Koordineli bir şekilde Arama ve Kurtarma çalışmalarına katılan ve Arama Kurtarma çalışmalarını Yöneten Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok gece geç saatlere kadar kaza mahalindeki gelişmeleri takip ediyor.

/resimler/2019-5/10/2253213899066.jpgHaberimiz yayına hazırlandığı dakikalarda Kaymakam ve Belediye Başkanımız hala Derebaşı Virajlarında Arama Kurtarma çalışmalarına katılıyor.

RİZE JANDARMA ARAMA KURTARMA VE TRABZON AKUT BÖLGEDE

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un çalışmaları ile Trabzon Rize AKUT Ekibi ile Rize Jandarma Ara Kurtarma ekipleri Çaykara İlçesine geldiler.

Zaman kaybetmeden kaza yerine ulaşan özel ekipler sabahın ilk ışıkları ile birlikte Özel Eğitilmiş Köpekler ile birlikte kaza yerine ulaşarak kaybolan Gazeteci Albülkadir Nişancı´yı Arama Kurtarma çalışmalarına katılacak

KAYMAKAM ÇİĞDEM-DEVLETİN TÜM İMKANLARI İLE GAZETECİMİZİ ARIYORUZ

Kaybolan Gazeteci Abdülkadir Nişancı´yı bulabilmek için Tüm Çaykara İlçesi olarak seferber olduklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Çaykara İlçemizdeki gönüllü vatandaşlar ile birlikte gün boyunca Arama Kurtarma çalışmalarına katılduıklarını ifade etti./resimler/2019-5/10/2253425305620.jpgGazeteciyi bulabilmek amacı ile Çaykara İlçemizde bulunan ve bölge arazisini yakından tanıyan vatandaşlarımızın tecrübelerinden de yararlandıklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem kaza yerinde oluşturdukları Kriz Masasında gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ve en küçük bir ayrıntıyı dahi değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

10 Mayıs Cumartesi sabahından itibaren Trabzon´dan gelen AKUT Ekibi ile Rize´den gelen Jandarma Arama Kurtarma Ekiplerinin Özel Eğitiklmiş Köpekler ile birlikte Bölgeye Yönlendirileceğini ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem bu ekibe Bölgeyi yakından bilen Gönüllü vatandaşları da ekleyeceklerini ve de en kısa zaman içerisinde kaybolan Gazetecimizi sağlıklı bir şekilde kurtararak hem Çaykara İlçemize hem Bayburt İlimize hem de vatandaşlarımıza sevindirici haberi vermek istediklerini sözlerine ekledi

ULAŞILAMADI

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdülkadir Nişancı hala bulunamadı. Gazeteci için başlatılan arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi. Uçurumda gece karanlığında arama çalışmasının riskli olmasından dolayı çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlanacağı belirtildi.

Nişancı´nın Derebaşı mevkisinde Karayolları tarafından sürdürülen yol açma çalışmalarını görüntülerken ayağının kayması sonucu saat 12.00 sularında uçuruma yuvarlandığı bilgisinin alındığı belirtildi./resimler/2019-5/10/2253577649600.jpg AFAD, UMKE, 112, Jandarma, Karayolları, Özel İdare başta olmak üzere ilgili bütün ekiplerin süratle olay mahalline yönlendirildiği aktarılan açıklamada, olay mahallinde Bayburt Valiliği koordinasyonunda devletin ilgili birimleri tarafından çevre illerle koordineli şekilde her türlü tedbirin alındığı, arama kurtarma faaliyetinin etkin şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

Bölgeye ulaşan ekipler, Nişancı´yı arama kurtarma çalışmasına devam ediyor. AA

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLLARI ARASINDA

Derebaşı virajları olarak bilinen ve Karaçam´da bulunan Of-Çaykara-Bayburt D915 karayolu 2 bin 35 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı eteklerinde yer alıyor.

Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye´de

1916 yılında Ruslar tarafından yaptırılan yolun kenarlarında korkuluk olmaması dolayısıyla bu gibi yolları araştıran bir site, dünyanın en tehlikeli yolların arasında göstermişti.

29 keskin virajdan oluşan yol, 2 bin 35 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı eteklerinde yer alıyor. Derebaşı tesislerinin bulunduğu bölümde genelde kar ve tipi nedeniyle kışın kapalı oluyor.

Araçların virajları 2-3 manevra ile döndüğü eski yol, zamanla genişletilerek az da olsa sürücülerin rahat geçmeleri sağlanmıştı. Tehlikeli olan yola alternatif olarak yeni yol yapılırken, eski yolun her iki girişinde kapalı olduğu levhaları dikildi. Bu levhalara rağmen yol, yöre halkı tarafından nadir olarak olsa da halen kullanılıyor.



Anahtar Kelimeler: Kaybolan Gazeteci Bulunamıyor

İlginizi Çekebilir