Karaster´de Mucize Kurtuluş

Karaster´de  Mucize Kurtuluş

Ülkemizin ve Karadeniz Bölgesinin En Önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl Karaster Yaylasında yaşanan ilginç bir olay insanlar arasındaki paylaşma ve yardımlaşma ile hayvan sevgisini bir defa daha gündeme taşıdı.

KARASTER´DE MUCİZE KURTULUŞ

Ülkemizin ve Karadeniz Bölgesinin En Önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl Karaster Yaylasında yaşanan ilginç bir olay insanlar arasındaki paylaşma ve yardımlaşma ile hayvan sevgisini bir defa daha gündeme taşıdı.

Uzungöl´ün en güzel fotoğraflarının çekildiği Muhteşem Doğal Güzelliği ile insanları büyüleyen Garester Yaylasında yaşanan olay herkese insanlık dersi verme niteliği taşıyor.

Karester Yaylasında otlamak için Bayıra çıkan bir İnek Yavrusu Dana otladığı sırada yaklaşık 6 metre derinliğindeki bir Mağaranın içine düştü.

Durumu fark eden Yayla sakinleri derhal aralarında toplanarak hayvanı kurtarma operasyonuna başladılar.

Karester Yaylası sakinlerinden Kaval Üstadı Mustafa Şen(Şaşoğlu) ile Abdullah Yazıcı(Gasaran)´ın önderliğindeki yayla sakinleri önce uzun bir halat buldular.

Daha sonra Mustafa Şen ve bir arkadaşı halatlara tutunarak hayvanın bulunduğu Mağaraya indiler.

Burada hayvanı her tarafından sıkı bir şekilde bağlayan yayla sakinleri halatı yavaş yavaş çekerek kademeli olarak hayvanı yukarıya doğru çekmeye başladılar.

Yaklaşık 4 saatlik yoğun bir mücadelenin ardından Mağaraya düşen hayvan Yayla sakinleri tarafından sağlıklı bir şekilde çukurdan çıkarıldı.

Yorucu bir çalışmanın ardından hayvanı Mağaradan  çıkarmayı başaran Yayla Sakinleri hayvanı kurtarmanın mutluluğu ile hep birlikte çay sefası yaparak bu mutluluğu birbirleri ile paylaştılar.

MUSTAFA ŞEN MAĞARAYI ANLATTI

Mağaraya inerek hayvanı kurtarmayı başaran Mustafa Şen(Şaşoğlu) mağaranın yaklaşık olarak 4x4 metre genişliğinde olduğunu ifade etti.

Hayvanın yaklaşık 5 metre aşağıdaki mağaraya düştüğünü anımsatan Mustafa Şen Mağaranın şu ana kadar keşfedilmemiş olduğunu Dana´nın düşmesi sayesinde mağarayı keşfettiklerini ifade etti.

Mağaranın içinin yaklaşık 4 x 4 metre genişliğinde olduğunu ifade eden Mustafa Şen Mağaranın genişliğinin ise yer yer 8-10 metreyi bulduğunu ifade etti.

Mağaranın içine doğru yürüdükçe yaklaşık 4-5 metre aşağıya inildiğinde karşılarına yeni bir mağara daha çıktığını ifade eden Mustafa Şen ancak çok karanlık olduğu için ve o an elinde el feneri bulunmadığı için bu mağaraya giremediğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Karaster Mucize Kurtuluş

İlginizi Çekebilir