Karakaş, ?Zihin Bilgi İle Beslenir?

Karakaş, ?Zihin Bilgi İle Beslenir?

Çaykara, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının Başlaması Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.

Çaykara´da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başlaması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Öğretmen, öğrenci ve Velilere seslenerek, ? Yeteneksiz öğrenci yoktur, yeteneği keşfedilememiş ve geliştirilememiş öğrenci vardır,?dedi.

"TÜM MESLEKTAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM"

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başlaması nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Karakaş,  Meslektaşlarına seslenerek Eğitim çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek sanatıdır. Vazgeçebileceğimiz öğrenci yoktur. Öğrenmenin geliştirmeyeceği zihin de yoktur.  Zihin bilgi ile beslenir. Her türlü bilgi zihni geliştirir. Dini bilgiler ruhsal zekâyı; Sevgi, ilgi, şefkat ve merhamet duygusal zekâyı; okulda öğretilenler ve kitaplar zihinsel zekâyı; yürümek, kültür-fizik hareketleri ve spor bedensel zekâyı geliştirir. Dört çeşit zekâyı da geliştirmek mümkündür. Her öğrencimiz bir bireydir ve özeldir. Önemli olan Öğrencilerimizin kendi dünyalarını görebilmek, hayat felsefelerini anlayabilmek, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde geleceklerine ışık tutabilmektir. Öğrencilerimize pozitif bilimlerin yanı sıra, ülkemizde birlik ve beraberliğimizin daha sağlam temeller üzerinde kurulabilmesi için milli ve manevi değerlerimizi de en güzel şekliyle öğretmeli ve benimsetmeliyiz. Bu değerleri alamayan benimsemeyen bireylerden kendisine, ailesine, vatanına, milletine fayda gelmeyeceği kanaatindeyim. Bu kutsal görevi yerine getirecek olan başta  eğitim yuvası Çaykara ilçemizde cefakârca fedakârca çalışan  tüm meslektaşlarıma  ve eğitim camiamıza  başarılar dilerim,? ifadesini kullandı. 

"EĞİTİMDE ASIL SORUMLULUK SİZİNDİR"

Karakaş açıklamasının devamında, Velilere seslenerek,? Velilerimiz, Prensip olarak çocuğunu sevmeyen veli yoktur, fakat doğru eğitim metotlarını bilmeyenler çoktur.  Geleceğe hazırladığımız yavrularımız sizlerin eseridir. Eğitimde asıl sorumluluk sizindir. Okul ve öğretmen velinin isteği doğrultusunda eğitim verir ve aileye yardım eder. Çocuk eğitimi anne karnında başlar. Çocuğunu seven, okşayan, onunla sıkça konuşan ve ilgilenen aile, çocuğunun gelişimine yardım eder. Ne kadar çok ilgi ve sevgi, o kadar iyi zihin ve karakter gelişimi demektir. Yeteneksiz öğrenci yoktur, yeteneği keşfedilememiş ve geliştirilememiş öğrenci vardır. Cenabı Allah insanı yeryüzü halifesi olarak yaratmıştır. Halifeye yetenek vermemesi mümkün değildir. Yetenek, ilim ve çalışma ile ortaya çıkar ve gelişir. Okul ve eğitim yetenekleri keşfetme ve geliştirme mekanizmasıdır.  Saygıdeğer Velilerimiz, Çocuğunuzla konuşun, okula niçin geldiğinin bilincine varmasını sağlayın. Okul hayatı bitince ne olmak istediğini sorun. Sen yapamazsın demeden çocuğunuzu devamlı destekleyin, teşvik edin ödüllendirin./resimler/2015-9/27/2356576242217.jpg"HEDEFİNİZİ DOĞRU BELİRLEYİN"

Karakaş açıklamasının son bölümünde öğrencilere seslenerek,? Hedefinizi  doğru belirleyin ve o doğrultuda kararlı ve azimli olun. Başarılı olmak için mutlaka bir plan yapınız ve bu plana uyunuz. Bu duygu ve düşüncelerimle 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılını, tüm eğitim çalışanlarımızla, öğrenci ve velilerimizle sağlıklı, huzurlu ve başarılı  bir şekilde geçirmemizi diler saygılar sunarım.

Haber Kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Karakaş Zihin Bilgi Beslenir

İlginizi Çekebilir