Karaçam'ın Minik Yüreklerinden Tarihe Işık Tutacak Gösteri

Karaçam

Çaykara İlçesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi Yıl Sonu Şenliğinde Karaçam Okul Öncesi öğrencilerinin gösterisi göz kamaştırdı.

Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Nuran Kuvvetli yönetiminde misafirlere örnek bir tarih dersi verdiler.Tarihimizin önemli kahramanlarının kıyafetlerini üzerlerine geçiren minik yürekler muhteşem sahne performansları ile misafirleri yüz yıllar öncesine taşıdılar.

Kimi Anadolu Kadını oldu.Köylü Kadın kıyafet ile sahnede Anadolu Kadınının fedakarlığını canlandırmaya çalıştı.

Kimi Nezahat Onbaşı oldu kocaman yüreği ile vatanı savunmanın erkek ya da kadın işi değil yürek işi olduğunu yüksek sesle haykırdı sahnede o küçücük yüreği ile.

Kimi Sabiha Gökçen  oldu.Vatan sevdası ile gökyüzü özlemini sahnede birleştirerek örnek bir sahne performansı gösterdi.

Kimi Nene Hatun oldu.Anadolu Kadınının düşmana karşı halk direnişini kıyafeti ve sahne performansı ile misafirlere yaşatmaya çalıştı.

Kimi Mevlana kıyafeti ile çıktı sahneye.Hayatta en kıymetli şeyin sevgi ve insanları sevmek olduğunu misafirlere haykırmaya çalıştı o minik yüreği ile.

Kimi Nasrettin Hoca oldu.Güzel fıkraları ile insanları bir yandan güldürmeye bir yandan da düşündürmeye çalıştı.

Kimi Fatih Sultan Mehmet oldu.İstanbul’u fethetmenin,dünyaya hükmetmenin yaş değil yürek işi olduğunu dünyaya haykırmaya çalıştı sahneden o kocaman yüreği ile.

Kimi Aşik Veysel oldu.Sahnede türküleri ile insanları hem eğlendirmeye hem de düşündürmeye çalıştı.

Kimi Yunus Emre oldu.Yumuşak yüreğiengin insan sevgisi ile insanlara yaşamın güzelliklerini anlatmaya çalıştı sahneden.

Kimi Mehmet Akif Ersoy olarak çıktı sahneye.İstiklal Marşı gibi büyük bir şiirin para ile değil ancak yürek ile yazılabileceğini haykırdı misafirlere o kocaman yüreği ile.

Ve son olarak son minik yüreğimiz Mustafa Kemal Atatürk oldu.Kararlılık ve en gin dehası ile çıktı sahneye.Bir Milletin kaderinin nasıl değiştirildiğini ilmik ilmik işleyerek geçti sahneden minik yüreğimiz.

Ve son olarak Tarihimizin en önemli yapı taşları Öğretmenleri Nuran Kuvvetli’nin  elinden tutarak büyük bir gurur ile selamladı protokolü Karaçam’ın Minik Yürekleri.



İlginizi Çekebilir