Karaçam ve Uzungöl Karlandı

Karaçam ve Uzungöl Karlandı

Çaykara İlçemizde Yüksek yerlerdeki bazı Mahallelerimizde sezonun ilk karı bu sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlarken İlçe Merkezinde ise yağmur devam ediyor.

Çaykara İlçemizde Yüksek yerlerdeki bazı Mahallelerimizde sezonun ilk karı bu sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlarken İlçe Merkezinde ise yağmur devam ediyor.

UZUNGÖL KARLANDI

Karadeniz Bölgesinin Turizmdeki Cazibe Merkezi Uzungöl´e yılın ilk karı 14 Kasım 2018  tarihinde yağdı.

/resimler/2018-11/14/1229145783964.jpgSabahın ilk saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyunca yağmaya devam ediyor.Uzungöl Merkezde yaklaşık 3-4 cm civarında kar var.

KARAÇAM´DA KAR KALINLIĞI 4 CM

İlçemizin Karaçam Mahallesinde ise yine sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyunca devam ediyor.Karaçam Merkezde kar kalınlığı 4 cm´yi bulurken yüksek yerlerde ve yaylalarda ise kar kalınlığının 40-50 cm´yi bulduğu tahmin ediliyor.

ÇAYKARA´DA YOĞUN YAĞMUR

Çaykara İlçemizin yüksek kesimlerinde kar yağışı gün boyunca devam ederken Çaykara İlçe Merkezinde ise gün boyunca şiddetli yağmur devam ediyor.

UZUNGÖL´DE HER MEVSİM BİR BAŞKA GÜZEL

Her Mevsim bir başka güzel olan Uzungöl kışın bembeyaz görüntüsü ile insanları adeta büyülemeye devam ediyor.Bizler İnsanlarımızın Uzungöl´de Kış mevsimini yeteri kadar tanımadıklarını ya da bilmediklerini düşündük ve de sizlere güzel bir Uzungöl Kış yazısı yazmaya karar verdik.

/resimler/2018-11/14/1229381721921.jpgYAZI KADAR KIŞI DA GÜZEL

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Uzungöl´ün yaz mevsimi ne kadar güzel ise kış mevsimi de bir o kadar güzel ve de ilgi çekici.Yaz mevsiminde sizleri yemyeşil bir doğa bekliyor Uzungöl´de.Kışın ise bembeyaz ve seyrine doyum olmayan muhteşem bir kar manzarası.

UZUNGÖL´DE NELER YAPILABİLİR?

Hadi gelin Uzungöl´de bir kış gününü birlikte geçirelim ve de neleri yapabileceğimizi birlikte tasarlamaya çalışalım./resimler/2018-11/14/1230032816211.jpgDışarıda lapa lapa kar yağarken sizler sıcak odanızda muhteşem bir güne uyanıyorsunuz. Yöresel kahvaltı  ile güne mükemmel bir başlangıç yapıyorsunuz.

Yöre tabiri ile kalın giyinerek ya da soğuktan etkilenmeyecek şekilde giyinerek kendinizi dışarıya atıyorsunuz.Dışarıda muhteşem bir doğa sizleri bekliyordur.Hava önce karlıdır.Yarım saat sonra güneş bulutların arasından size hafifçe gülümser.Sizler isteğinize göre ister yürüyüş parkurunda ister ormanın içlerine doğru yürüyüşe çıkarsınız.

Gün içerisinde hava birkaç kere değişir.Kar yağar,güneş açar tekrar kar yağışı başlar.Ve sizler bu muhteşem güzellikler eşliğinde gezmeye,dinlenmeye devam edersiniz.Biraz da macera merakı varsa sizde Ormanın iç bölümlerine doğru gün boyu yürüyüşünüzü devam ettirirsiniz.  Eğer sabahın erken saatlerinde kalkayım derseniz o zaman Ormanın iç bölümlerine doğru Ormanda yaşayan hayvanlar ile karşılaşabilir ve onlarını yaşantılarını gözlemleyebilirsiniz.

 Yavaş yavaş gün akşama dönmüştür.Sizler de yaşadığınız bu muhteşem doğa harikası günün ardından konaklayacağınız yere geri dönersiniz.Burada  akşam yemeğinizi afiyet ile yedikten sonra sıcak şöminenin başında saatlerce çayınızı yudumlama ve sıcacık bir sohbet için muhteşem bir ortam karşınıza çıkmış olur. Uzungöl´e yapılması planlanan teleferik projesi de tamamlandı mı o zaman bambaşka bir Uzungöl karşımızda olacak.Uzungöl´ün yaylalarını gezme ve oralarda kayak yapma imkanına sahip olacak Uzungöl Dostları

Belki birileri benim bu yazım ile Uzungöl reklamı yapmaya çalıştığımı düşünecekler. Dostlarımız ne düşünür bunu bilemem.Ancak şunu açık yüreklilikle itiraf etmek isterim.Turizm ile hiçbir alakam yok.Kendi halimde bir Devlet Memuruyum.Ben bu yazımda sadece Uzungöl´ü seven gönül dostlarımız ile Uzungöl´ün bu muhteşem güzelliğini paylaşmak istedim. 



Anahtar Kelimeler: Karaçam Uzungöl Karlandı

İlginizi Çekebilir