Kamuya Mektup!

Kamuya Mektup!

Antalya Bilim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof.Dr.Necati Ağıralioğlu´nun kaleme aldığı " KAMUYA MEKTUP? adlı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

/resimler/2018-6/11/1304423775266.jpgKAMUYA MEKTUP

Sayın Çaykara Yöneticileri ve Çaykaralılar,

Bildiğiniz gibi Of Boğazının ve Dolayısıyla Çaykara´nın en büyük ve en güzel gölü Demirkapı Mahallesindeki Balık Gölü´dür. Soğuk sularda yaşayan ve meşhur kırmızı benekli çok lezzetli alabalıklar bu gölde ve devamındaki derelerde boldur.

Bu göl bölgedeki onlarca göl arasında içinde tek balık yaşayan ve gezginler tarafından en çok ziyaret edilenidir. Gölün adı eskiden beri Balık Gölü olmasına rağmen, bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce, bir gazeteci yazarın yöreyi gezdikten sonra hazırladığı güzel tanıtım yazısında adı ilk defa ne yazık ki Balıklı Göl olarak geçmiştir. O tarihten sonra giderek Balıklı Göl adı kullanılır olmuş ve yaygınlaşmıştır. Bu husus bu konuyu bilenleri üzmektedir. Zaten Şanlıurfa´nın içinde meşhur bir Balıklı Gölümüz var. Çaykara´daki bu gölün adının Balık Gölü olduğu bilinmeli ve öyle anılmalı.

Bunun için Değerli Yöneticilerimizden bu hususun düzeltilmesi, basın yolu ile halka durulması ve göle giden yol üzerinde Balık Gölü levhasının yazılıp astırılması hususunu saygı ile arz ederim.

Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu/resimler/2018-6/11/1305498761457.jpgwww.caykaragundem.com

 

 



Anahtar Kelimeler: Kamuya Mektup

İlginizi Çekebilir