İyi Bayramlar Çaykara

İyi Bayramlar Çaykara

Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara kaymakamı Osman Çelikkol ,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara müftüsü Vahit Şenocak ve Kemal Cuman birer mesaj yayınlayarak vatandaşlarımızın bayramını kutladılar

İslam Alemi olarak kutlamakta olduğumuz Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara kaymakamı Osman Çelikkol ,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara müftüsü Vahit Şenocak ve Çaykara Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Cuman birer mesaj yayınlayarak vatandaşlarımızın bayramını kutladılar.

KAYMAKAM ÇELİKKOL-BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞTİĞİN GÜNLERDİR

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm hemşehrilerinin ve İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına veda ederken, sevgi, saygı, hoşgörü, paylaşma ve yardımlaşmanın, milli birlik ve beraberliğimizin doruk noktasına ulaştığı bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz.

Dini bayramlarımız 14 asırdır küskünlerin barıştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, yardımlaşma ve toplum olma bilincinin arttığı çok özel günlerimizdir. Bayramı bayram yapan, yetimlerin, yoksulların, yaşlı ve çocukların sevindirilmesi, akraba, dost ve komşuların ziyaret edilmesi, sevdiklerimizin yanımızda bulunmasıdır. Bununla birlikte tüm dünyada etkisini sürdürmekte olan koronavirüs salgını nedeniyle bayram ziyaretlerini ertelemek zorunda olmamız, bizleri bu bayramı da buruk olarak geçirmek durumunda bırakmaktadır. Bayramları bayram olarak yaşayabileceğimiz, dost ve akraba ziyaretlerini hastalık korkusu olmadan yapabileceğimiz gelecek bayramlar için mutlaka maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmeliyiz.

Bu duygular içerisinde Ramazan Bayramının tüm dünyaya sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere Çaykara’lı hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin bayramını kutluyor, saygı ve selamlarımı arz ediyorum.

BAŞKAN TOK-BAYRAM DOSTLUK;SEVGİ VE KARDEŞLİK DEMEKTİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm hemşehrilerinin ve İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Belediye Başkanı Tok, bayramların dinî ve millî duyguların perçinlendiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı günler olduğunu belirterek 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayını uğurlamanın hüznünü, bayrama ulaşmanın ise sevinç ve huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlanan tam kapanma dolayısıyla ne yazık ki bu bayramda eş, dost, akraba ziyaretlerinin ve bayramlaşma törenin yapılamayacağını kaydeden Başkan Tok , “Özlem ve sevincimizi, gelecekte daha sağlıklı günlere kavuşmak adına bu bayramda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi farklı bir şekilde paylaşacağız. Anne ve babalarımızın, akrabalarımızın ve tüm sevdiklerimizin bayramını bu kez telefon veya diğer iletişim araçlarıyla kutlayacağız Sevdiklerimiz için tedbiri elden bırakmayacağız. Kalplerimizin bir olduğunu bilmenin mutluluğu ile inşallah bundan sonraki bayramları birlikte kutlayacağız. Bugünleri kısa sürede aşarak sağlıklı günlerimize dönebilmemiz için rehavete kapılmamalı, hep birlikte tedbirlere uymaya devam etmeliyiz” dedi.

MÜFTÜ ŞENOCAK-BAYRAM SEVGİ VE KUCAKLAŞMADIR

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi
Bizleri Ramazan ayının rahmetine, bereketine kavuşturan; ardından Ramazan Bayramı sevincini, coşkusunu yaşatan yüce Rabbimize hamd ve senalar olsun. İslâm’ın barış, kardeşlik, yardımlaşma, sevgi, şefkat mesajlarını tüm insanlığa ulaştıran Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’e  (s.a.s) salât ve selam olsun.


Muhterem Kardeşlerim!
Bayramlar kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma şuurunu oluşturan, ümmet olma bilincine kavuşturan, inanç medeniyet değerlerimize süreklilik kazandıran, benlik duygusundan uzaklaştırıp biz olma hissiyatını ayakta tutan ilâhî armağanlardır.
Bayramlar bizleri Rabbimizin “Mü’minler ancak kardeştir” (Hucurât 49/10)  ilâhî fermanında vahdete erdiren, toplumun tüm kesimlerini tevhid sancağı etrafında buluşturan muazzam, müstesna zaman dilimidir.
Arefesini yaşamış olduğumuz bu gün itibariyle rahmet ve mağfiret esintilerinin ruhumuzu sarmaladığı Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken; diğer taraftan muhabbet ve kardeşlik iklimini teneffüs ettiğimiz bayrama ulaşmanın heyecan ve sevincini yaşamaktayız. Bu bayramda bayram heyecanını yaşamayan, sevincine ortak olamayan hiçbir çocuk, yaşlı, mazlum, mağdur, fakir, yoksul kalmamalıdır. Başta anne-babalarımız olmak üzere büyüklerimizin, akraba ve yakınlarımızın gönüllerini alalım. Gariplerin, yetimlerin, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlerinin gönüllerine dokunalım. Bayram sevincine sadece kendi hanemizi değil; bütün haneleri ortak edelim. Ahirete irtihal eden sevdiklerimizi dualarımızla yâd edelim.
Ramazan ayı vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk şuurunu, ibadet bilincini, sorumluluk duygusunu, merhamet ahlakını, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kimsesizlerin kimsesi olma idrakini, bizi biz yapan değerlerimiz aynı azim ve kararlılıkla devam ettirelim. Ramazan ayı aynı zamanda kendisinde kazanılan güzel ahlâkî meziyetleri, ibadette ihlâs, kullukta takva şuurunu diğer ay ve günlere nakletme ayıdır. 
Bu bayramda Kudüs’ü unutmayalım. İsrail Devlet terörüne dûçar olan Filistinli kardeşlerimizi dualarımızda eksik etmeyelim. Kudüs’ün İsrail’in uyguladığı terör ve zulüm yurdu olmasından kurtulup tekrar selam yurdu olması için dua edelim.
Dünyamızın zor bir süreçten geçtiği bu dönemde salgın hastalık ve diğer hastalıklar sebebiyle bayramı hasta yatağında/hastanede geçiren kardeşlerimize dua edelim. Bu dönemde işini, aşını kaybetmiş, işyerini kapatmış olan kardeşlerimizi unutmayalım. Rabbimizin rahmetinden ümidimizi kesmeyelim. Bu zorlu süreç, kudretli devletimizin ve kadirşinas milletimizin takdire şayan tavrıyla atlatılıp daha güzel günler gelecektir. Rabbimizin “Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır” (İnşirâh 94/5-6)  ilâhî mesajına inancımız tamdır. Zorluklar, meşakkatler, güzel günlerin habercisidir, müjdecisidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Çaykara’lı kardeşlerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik eder, bu bayramın Müslümanların ve tüm insanlığın selâmetine, güvenliğine esenliğine vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim.

 

KEMAL CUMAN RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN..

Çaykara Gündem Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kemal Cuman Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan, hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum...

 



Anahtar Kelimeler: Bayramlar Çaykara

İlginizi Çekebilir