İyi Bayramlar Çaykara

İyi Bayramlar Çaykara

Çaykara Kaymakamı Salih,Çiğdem,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçemizde bulunan Siyasi Parti Temsilcileri birer Mesaj Yayınlayarak Halkımızın Cumhuriyet Bayramlarını Kutladılar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Ülkemizde olduğu gibi Çaykara İlçemizde de Coşku içerisinde çeşitli Törenler ile kutlanıyor.

Çaykara Kaymakamı Salih,Çiğdem,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçemizde bulunan Siyasi Parti Temsilcileri birer Mesaj Yayınlayarak Halkımızın Cumhuriyet Bayramlarını Kutladılar.İşte o mesajlar:

KAYMAKAM ÇİĞDEM-CUMHURİYET BAYRAMI BİR DESTANDIR

Çaykara Kaymakamımız Salih Çiğdem , Cumhuriyetin İlan Edilişinin 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 
Kaymakam Çiğdem , yayımladığı mesajda; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz./resimler/2018-10/29/0938463796334.jpgMilletimizin her türlü zorluk ve yokluklara rağmen, istiklal ve istikbali uğrunda topyekûn vermiş olduğu mücadelenin ardından ilan edilen cumhuriyet, bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı yeniden ayağa kalktığımız, Türk milletinin esir edilemeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğimiz, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde her türlü fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Çaykara´lı Hemşerilerimi,zin ve Tüm Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum? dedi. 

BAŞKAN TOK-CUMHURİYET GELECEĞE UMUTLA BAKMAKTIR

Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok , Cumhuriyetin İlan Edilişinin 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin 
kuruluşunun 95.Yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz./resimler/2018-10/29/0939073953078.jpgKadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklara rağmen inançla, inatla verilen 

zorlu mücadelelerin ardından tanıştığımız Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlükler 
ile, adalet ile, demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı 
olmuştur. 

95 yıldan buyana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, kollamak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonra ki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. 

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye´nin güvencesi olan Cumhuriyet´in oluşturduğu özgürlük 
ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma 
gerekliliğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin 95. yaşına ulaşmasının 
gururunu, kıvancını tüm Türkiye ve Çaykara´lı  hemşehrilerim ile paylaşıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KULAÇ-EN ÖNEMLİ KAZANIMIMIZ CUMHURİYET

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

İşte Başkan Abdullah Kulaç´ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;/resimler/2018-10/29/0939312547178.jpgCumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıl dönümünü, büyük bir sevinç ve onurla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 

Yüce meclisimiz bundan 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde ilan edilmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adım atılmıştır. 

Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın göstergesidir. 

Türk Milletinin en önemli kazanımlarından birisi olan Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünde, Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik duyguları içerisinde sahip çıkmak hepimizin asli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle,Başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere  tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

 BAŞKAN SELÇUK-2023´E EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

AK Parti Çaykara  İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayınladı.

Başkan Selçuk mesajında "Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılı olan 2023´e emin adımlarla ilerlerken, bugün de ilk günkü heyecanla 95.yılını büyük bir mutluluk ve sevinçle kutluyor, millet olarak haklı gururu hep beraber yaşıyoruz. Milletin iradesini ön plana çıkaran Cumhuriyetin İlanı şanlı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. /resimler/2018-10/29/0939539578852.jpgBu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anarken milletimizin ve tüm Çaykara´lı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı´nı en içten dileklerimle kutlarım." dedi. - 

BAŞKAN ÖKSÜZ-ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaya, Cumhuriyetin 95. yıldönümü dolaysıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Cumhuriyetimiz milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir" dedi./resimler/2018-10/29/0940153016820.jpgBüyük fedakarlıklar ve acı dolu mücadeleler neticesinde kazanılan Cumhuriyetin 95 yaşında olduğunu belirten Öksüz, "Büyük milletimiz yok olma noktasındayken şahlanıp, kendi kaderini yazdığı günlerde istikbalimizi aydınlatan bir müjde olarak 29 Ekim 1923´te ilan edilen Cumhuriyetimiz bir asra yakın bir süredir birlik ve beraberliğimizin teminatı olmuştur.

 Vatan toprakları üzerinde kardeşçe ve insanca yaşadığımız her huzurlu dakikanın teminatı demokrasimiz ve Cumhuriyetimizdir. Her ne kadar rejimimiz son yıllarda tartışılsa da, Cumhuriyetimizin temel değerleri yıpratılsa da, karşılığında çektiğimiz acılar ve döktüğümüz kanlar devletimizi ebediyen payidar kılacaktır.

 Cumhuriyetimizin temel direkleri yüzyıllar boyu aziz milletimizi bir ve beraber kılmaya devam edecektir. Bu düşünceler ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bu vesile ile rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SARI-CUMHURİYET ÖZGÜRLÜ VE BAĞIMSIZLIK DEMEKTİR

CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj Yayınladı.

İlçe Başkanı Sarı Yayınladığı Mesajında;"Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü. 29 Ekim, çağdaşlığın, eşit yurttaşlık bilincinin ve özgürlüğün temel yapı taşı anlamına gelen Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa çıkışın bir sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Önderliğinde kurulan toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunu açan Türkiye´nin çağdaş uygarlıklarla bütünleşmesini, laiklik ilkesinin benimsenmesini sağlayan Cumhuriyetimizin 95. Yılı hepimize kutlu olsun./resimler/2018-10/29/0940352860948.jpgCumhuriyetin bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara ve emperyalizme boyun eğmeyen, yurdumuza ve egemenliğe sahip çıkan yurttaşlar olarak bu en büyük bayramımızda Cumhuriyetin taşıdığı önemi daha iyi anlıyoruz.

Cumhuriyeti korumamız ve bağımsızlığından ödün vermeden yaşatmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bunun teminatı ve yıkılmaz güvencesidir. Herkes bilsin ki, Cumhuriyetimizin temel değerlerine el uzatmaya kalkanların çarpacağı duvar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da; Cumhuriyet Halk Parti´sidir. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, Başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı´nı bir kez daha kutluyorum

BAŞKAN KADIOĞLU-MİLLETİMİZ HER ZAMAN ÇOK GÜÇLÜDÜR

Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri KADIOĞLU, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Yıldırım; "Türkiye; huzur içinde yaşayan, mutlu ve müreffeh insanlar ülkesi olduğu oranda Cumhuriyet gerçek manasına kavuşacaktır" dedi. /resimler/2018-10/29/0940525673710.jpgBaşkan Kadıoğlu Mesajında "Bugün 95. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet, aziz milletimizin canları pahasına ortaya koydukları büyük fedakarlıklarla kuruldu.Ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. İçeride terör belası her gün yüreğimizi yakmaya devam ediyor.

İslam coğrafyası kurtlar sofrasında pay edilmeye çalışılıyor. Ateş kapımıza dayandı.

Cumhuriyet´e sahip çıkmak; gençlere yeni iş sahaları kurmakla olur. Yoksulluğu bitirmekle olur. Terörü çözmekle, akan kanı durdurmakla olur. Çünkü cumhuriyet halkın sesine kulak vermek, milletin taleplerini yerine getirmektir" 

Başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere Tüm Halkımızın Bayramını Kutlayan Başkan Kadıoğlu mesajını şöyle tamamladı; "Bu yüce millet en zor zamanlarda bile tarih yazmış, olmaz denileni başarmıştır. Hiçbir zaman güce boyun eğmemiştir. Esaret ve dayatmayı reddetmiştir. Bu ülkeyi canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Onların Milli Mücadele´de ortaya koydukları azim ve cesaret her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, Yeniden Büyük Türkiye´yi kurma konusundaki kararlılığımızın en büyük gücü olacaktır." 

ESNAF KEFALET BAŞKANI DÜNDAR-MİLLETİMİZİN YAPISINA EN UYGUN YÖNETİM ŞEKLİ CUMHURİYETTİR

Çaykara  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Çaykara Merkez Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar ?Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve onurunu yaşamaktayız? dedi./resimler/2018-10/29/0941113486562.jpgBaşkan Dündar mesajında ?29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk milleti için çok önemli ve değerli bir gündür. Çünkü bugünde, 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet kurulmuş ve milletimiz Cumhuriyet yönetimiyle birlikte esasen özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek yaşam biçimine dönüştürmüş, çağdaş bir yapıda yaşamını sürdürmeye başlamıştır.

Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Yüce Atatürk´ün ifade ettiği gibi ?Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir´ Cumhuriyet Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasından sonra kurulabilmiştir. Atatürk ve arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz verdikleri mücadeleler ve kazandıkları zaferlerle Cumhuriyeti Türk milletine armağan etmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını, vatanı için gözünü kırpmadan can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de esenlikle ve şükranla anıyor Başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere Tüm Halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum? ifadelerinde bulundu.

ESNAF ODASI BAŞKANI AYDIN-ÜLKEMİZ DÜNYAYA YENİ BİR IŞIK SAÇTI

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Aydın  yayımladığı mesajda, cumhuriyetin 95. yılını kutlayarak, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşu olan 29 Ekim 1923´te dünyaya büyük bir mesaj daha verildi. Binlerce yıllık köklü devletin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün öncülüğünde, aziz milletimizin de büyük fedakarlığıyla 29 Ekim 1923´te kuruldu./resimler/2018-10/29/0941316768254.jpgDünyaya yeni bir ışık saçan ülkemiz, aydınlık yoluna devam etti. Atatürk´ün belirlediği müreffeh bir Türkiye yolunda emin adımlarımızla ilerleyen bir ülke olduk. Mayasında milli birlik ve beraberlik olan bu millet, binlerce yıl öncesinden olduğu gibi 95 yıldır da tek yürek olarak tarihe yolculuğunu sürdürüyor.

 Son dönemlerde ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki Türkiye´mizde ise tam bağımsız bir ülke oluyoruz. Ülkemizde yaşayan Türk´ü, Kürt´ü, Boşnak´ı, Çerkez´i, Laz´ı ve akla gelebilecek tüm halkları asli unsur olarak gören bir Türkiye´deyiz. 1923´ten 2023´e, oradan da 2071 hedeflerine sağlam adımlar atıyoruz.

 Giderek artık tüketen değil üreten bir ülke şiarıyla tarihi adımlarımızı atıyoruz. Dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girmek için verdiğimiz mücadele, ekonomi savaşlarıyla engellenmek isteniyor. Ancak bu millet şanlı tarihinde olduğu gibi bundan böyle de tek yumruk olup, vatanı için canını dahi vermeye hazırdır. Kalkınmış, gelişmiş, dijital çağın gereklerini yerine getirmiş ve bunun yanında dini ve ahlaki değerlerini de yitirmemiş vatan evlatları için diyoruz ki, cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun. Nice 100 yıllara? dedi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Bayramlar Çaykara

İlginizi Çekebilir