İyi Bayramlar Çaykara

İyi Bayramlar Çaykara

On bir ayın sultanı Ramazan´ın bugün son günü, yarın bütün Müslümanlar Ramazan Bayramı´nı kutlamanın sevincini yaşıyor.

15 Mayıs 2018 Tarihinde Büyük Bir Coşku,sevinç ve mutluluk ile başladığımız Mübarek Ramazan Ayı Bu akşam açacağımız son iftar ile son buluyor.

Tüm İslam Alemi olarak Yarın Sabah Kılacağımız Bayram Namazı ile birlikte Mübarek Ramazan Ayını tamamlamış olacağız./resimler/2018-6/14/1612256187088.jpg

Rahmet ve Mağfiret Ayı Mübarek Ramazan Ayının Sona Ermesi ve de Ramazan Bayramı sebebi ile Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok birer Bayram Mesajı yayınladılar.

BAŞKAN TOK-BAYRAMIN TÜM İNSANLIĞA BARIŞ GETİRMESİNİ DİLİYORUM     

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında , ?Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayını hep birlikte huzur içinde tamamladık.

/resimler/2018-6/14/1612500406230.jpgRabbim inşallah tekrar ağız tadıyla sağlıklı, huzurlu bir şekilde herkesi sevdikleriyle yeni bir Ramazana ulaştırır. İnşallah rabbim bizlere nice Ramazanları görmeyi nasip eder.

 Bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yaşandığı, sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzellikleri içerisinde barındıran rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, mübarek Ramazan ayını uğurlarken, hoşgörü kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, sosyal hayatımızın en müstesna ve en güzel zaman dilimleridir. Zira akrabalar arasında ziyaretleşmeler, kaynaşmalar, muhabbetler zirveye ulaşır. Gönüller huzur ve sevinçle dolar. Böylece tebessümle anacağımız hoş hatıralar oluşur.

 Bu gelenek ve göreneklerimizi kuşaktan kuşağa aktarmamız için toplum olarak bu güzellikleri yaşamalı ve paylaşmalıyız. Bayramlar, her yıl gelip geçen ve sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu "Ben´i" "Biz" yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verip, Hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmaktır. Hakikat ı duyurmak, adaleti yüceltmek, sevgiyi, barışı, huzur ve hoşgörüyü yaymaktır.

İdrak edeceğimiz bu bayram, islam coğrafyası ve insanlık üzerindeki kara bulutların dağılması, ümitsizliklerin ortadan kalkması ve geleceğe umutla bakabilmek için Rabbimizin bizlere bir lütfü, bir ihsanı, bir armağanıdır. Bu bayramın, İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanın dinmesi için bir vesile olmasını gönülden istemeli, bu yönde hep birlikte dua etmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere  Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bayramın, ilçemize, ülkemize, bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum"dedi.

KAYMAKAM AYRANCI-BAYRAM SEVGİ VE KUCAKLAŞMADIR

Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı Çaykara Halkımızın ve Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını Kutladı.

Kaymakam Ayrancı mesajında; ?Değerli Çaykara´lı Hemşerilerim?Sağlık ve esenlik içinde idrak ettiğimiz Ramazan ayı sonunda, Millet olarak bir Ramazan Bayramı`nı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramını huzur, barış ve kardeşlik içinde geçirmenizi diliyorum.

 /resimler/2018-6/14/1650093208379.jpgDini bayramlar; uzun süredir görüşme imkânımızın olmadığı yakınlarımız ve arkadaşlarımızı hatırlamak için önemli bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Milli kimlik bilincinin artması ve gerçek anlamda birliğin sağlanması ancak varlığı da yokluğu da paylaşmaktan geçer. Milli ve manevi duyguları ile sosyal sorumluluk bilincinin en üst seviyede yaşandığı bayramlarda, bu güzellikleri vatandaşlarımızla paylaşmak, toplumumuzun yardım ve desteğe muhtaç kesimine devletin sıcak ilgi ve şefkatini göstermek, büyük önem taşımaktadır. Özellikle bayramları huzur ve güven içerisinde geçirebilmemiz için büyük fedakârlıklarda bulunmuş gazilerimizi ve şehit ailelerimizi ziyaret ederek onları hatırlamak, ihtiyaçları varsa gidermek, acılarını paylaşmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir.

Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk duygularının en yoğun şekilde yaşandığı bugünlerde farklı düşüncede olanlara karşı da hoşgörüyü daima öne çıkarmalıyız. Bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlikteliğine bundan sonra da kimse zarar veremeyecektir. Yeter ki kendimize güvenmeye ve özgüvenimizi sağlam tutmaya devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin ve tüm Çaykara´lı  hemşerilerimizin  mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyor, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah`tan temenni ediyorum. Hepinize Sevgi ve saygılar sunuyorum.?

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Bayramlar Çaykara

İlginizi Çekebilir