İsmail Aydın İle Çaykara!

İsmail Aydın İle Çaykara!

Çaykara muhteşem güzelliği ile kapılarını kanal45´e açtı. Hemşerimiz Program yapımcısı ve yorumcu İsmail Aydın, Çaykara´nın doğal güzelliklerini kameraya yansıtarak anlattı.

Çaykaralı Hemşerimiz Program yapımcısı ve yorumcu İsmail Aydın,  Çaykara´nın muhteşem doğal güzelliklerini Manisa´da uydudan yayın yapan Kanal45 TV´ye yansıtarak anlattı. 

Çaykara yöresinin doğasını ve Çaykara insanın doğallığını ekrana getiren İsmail Aydın yayla ve mezralarından görüntüler eşliğinde Kaval ustası Muhammed Ali Yılmaz ile yaptığı röportajı bizlere ulaştırıyor.

Muhammed Ali Yılmaz ile kaval ile bestelenen eserlerin nasıl oluştuğu üzerine sohbet eden Aydın, her eserin hikâyesi olduğunu ekranlara taşıyor, bizlerle birkaç tanesinin hikâyesini ve canlı canlı sesini paylaşıyor.

Yılmaz; ? Bizim ilk önce örnek aldığımız erkan ocaklıdır, bağlamada da çok değerli hocalardan eğitim aldık. Kastamonulu Necip Yıldırım ile 96 yılında tanıştık ondan aldığımız ders ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Müzik bir derya bu deryada her gün bir şey öğreniyor insan. Ne kadar bilseniz de öğrenmek bitmiyor? diyor. Çaykara doğasında bulunan bir karaca yavrusunun tedavisi sonrası doğaya bırakılmasına şahitlik edilen programda 85 yaşında bir amca ile gerçekleştirilen evlilik sohbeti de programa renk katıyor.

Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Çaykara´da eskilerde doğallığı ile göz alırken, şimdilerde  eskisine göre betonlaşma ile bu özelliğini yavaş yavaş kaybetmeye doğru gidiyor.  Ancak Çaykaralılar konusunda şunu belirtmek gerekir ki insanları çalışkan ve girişken bir yapıya sahiptir. Yolunuz eğer bir gün Çaykara´ya düşerse yörenin insanlarıyla sohbet etmeyi ihmal etmeyin.

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: İsmail Aydın Çaykara

İlginizi Çekebilir