İmam Hatip İmaginary Sergisinde

İmam Hatip İmaginary Sergisinde

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri KTÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümünde Açılan İmaginary Sergisini Ziyaret Ettiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Tarafından 5-29 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Matematiğin gözünden İmaginary Sergisi´ne Çaykara İlçemizden Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri katılıyor.

Okulumuzdan Toplam 100 Öğrenci Öğretmenleri ile Birlikte Matematiğin Keyifli Dünyasında kısa süreliğine de olsa muhteşem bir yolculuğa çıktılar./resimler/2018-3/12/1523101139998.jpgHEDEF MATEMATİK DERSİNİ KEYİFLİ BİR DERS HALİNE GETİRMEK

Matematik dersi öğrencilerimizin en fazla keyif alarak dinledikleri bir ders aslında.Öğrencilerimizin hayal gücünü geliştiren,öğrencilerimizin hayal ufkunu açan ve de sözün özü öğrencilerimizin Eğitimdeki en büyük hedeflerimizden bir tanesi olan Bilimsel Araştırma özelliğine sahip bireyler olmasını sağlamak.Matematik dersimizin en önemli amaçlarından bazıları bunlar./resimler/2018-3/12/1525528955636.jpgMatamatik dersinin öğrencilerin sıkılacakları bir ders olmaktan çıkarılıp öğrencilerin oynayarak ve de hayal ederek öğrenecekleri bir ders olması amaçlanıyor İmaginary Projesi ile.

AMAÇ ÖĞRENCİNİN UFKUNU AÇMAK

Projenin en önemli amaçlarından bir tanesi de  Matematik Dersi aracılığı ile Öğrencilerimizin ufkunu açmak,hayal ederek öğrencilerimizi araştırmaya ve de yeni tasarımlar gerçekleştirmeye yöneltmek.

ÖĞRENCİLERİMİZ MATEMATİĞE DOYDULAR

Değişik Model ve tasarımlar ile birbirinden mükemmel bir şekilde hazırlanan Matematik Sergisi öğrencilerimiz tarafından çok büyük bir ilgi gördü./resimler/2018-3/12/1526199435779.jpgHer etkinlik Stantını tek tek gezen ve de uygulamalı olarak Stantlarda etkinliklere katılan öğrencilerimiz uygulamalı olarak Matematik Dersinin ne kadar keyifli bir ders olduğuna tanıklık etmiş oldu.

ÖĞRENCİLERİMİZ TRT HABER´DE

İmaginary Sergisine Katılan Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri TRT HABER´de Sergi ile ilgili yayınlanan programa katılarak Sergi hakkındaki fikirlerini belirttiler.

Sergiden çok etkinlendiklerini ve de Matematik Sergisinin kendilerini çok etkilediğini ifade eden öğrencilerimiz bu tür sergilerin çok faydalı olduklarını ve de bundan sonraki periyotlarda da düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

LEBLEBİCİ-ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA YÖNELTİYORUZ

Çaykara İlçesi olarak Öğrencilerimizin Bilimsel Etkinlik ve çalışmalara hem katılımlarının sağlanması hem de etkinliklerde aktif olarak görev almalarına çok büyük bir önem verdiklerini anımsatarak konuşmasına başlayan Çaykara  Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Leblebici katıldıkları her etkinlik ve organizasyonun öğrencilerimizin yaşam ufkunu genişlettiğini ve de öğrencilerimizde Bilimsel Araştırma isteğini artırdığını sözlerine ekledi./resimler/2018-3/12/1526522863049.jpgKTÜ Matematik Bölümü tarafından hazırlanan İMAGİNARY Sergisine öğrencileri ile birlikte katılmaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Müdür Ali Leblebici Serginin Matematik Dersinin oynayarak ve eğlenerek öğrenme ve de bu şekilde öğrencilerimizin hayal gücünü geliştirme yönünden son derece faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

SERGİ 29 MART  TARİHİNE KADAR AÇIK

İmaginary Sergisi KTÜ  Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Fuar alanında açıldı.29 Mart 2018 tarihine kadar açık kalacak olan Sergi Matematik Meraklıları tarafından ziyaret edilebilecek.

IMAGINARY NEDİR ?

?Matematiğin gözünden: IMAGINARY? ilk olarak Almanya´da 2008 Matematik Yılı için Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş etkileşimli bir gezici sergidir. Çeşitli görsellerin, etkileşimli kurulumların, sanal gerçekliklerin, 3 boyutlu objelerin sunumları ve bunların cebirsel geometri ile tekillik teorisi içindeki teorik arka planlarının merak uyandırıcı bir şekilde ve anlaşılabilir düzeyde açıklanması bu serginin başlıca amaçlarındandır. Bu eşi benzeri bulunmayan bilimsel bir deneyim !/resimler/2018-3/12/1527223801275.jpgIMAGINARY sergisi başta Almanya, Avusturya, İngiltere, Fransa, Ukrayna, İsviçre, Arjantin, Polonya, Kolombiya, Panama, İspanya, Portekiz, Sırbistan, Rusya ve Amerika olmak üzere 60?ı aşkın ülkede gerçekleştirildi. Sergi ziyaretçileri sergiyle etkileşim halinde olmaları ve belli başlı yazılımları kullanarak kendi matematiksel çizimlerini yaratmaları için cesaretlendirerek matematiğe olan ilgi ve merakı uyandırmayı amaçlar. Bu sırada sergi görevlileri ise teorik arka planın kavranması için hazır bulunurlar.

ANA FİKİR

IMAGINARY sergilerindeki ana fikir matematiğin görsellik ve estetiğe dayalı yönlerinin ilgi çekiciliğini kullanarak ziyaretçilere matematiksel arka planı karşılıklı etkileşim halinde ifade etmektir. Görselleştirilebilen veya görselleştirilemeyen matematik örneklerle açıklanır ve daha sonra sıra kendi kendinize görsel oluşturmaya geçer.

SERGİ

İlk olarak Almanya´daki 2008 Matematik Yılı için geliştirilen bu sergi dört bölümden oluşuyor : Harika matematiksel görsellerden oluşan bir galeri, ziyaretçilerin kendi matematiksel eserlerini yaratabilecekleri çeşitli etkileşimli kurulumlar, matematikle alakalı filmlerinin gösterildiği bir film merkezi ve cebirsel yüzeylerin üç boyutlu heykellerinin sergilendiği bir vitrin.IMAGINARY KUTUSU

IMAGINARY kutusunda içerisinde matematiksel görsellerin bulunduğu alüminyum bir küp içerisinde yürüyüşe çıkılır. Bu görsellerin çoğu Avusturyalı matematikçi Herwig Hausertarafından oluşturulmuş harika cebirsel yüzeylerdir. Denklemleriyle birlikte sunulan bu cebirsel yüzeyler ilginç matematiksel objeler kadar güzeller. Bu galeri Oliver LabsAurélien Alvarez, Jos Leys and Étienne GysUlrich Pinkall, Nicholas Schmitt, Charles Gunn and Tim Hoffmanntarafından oluşturulmuş göz alıcı matematiksel görsellerle ve Luc Benard and Richard Palaistarafından oluşturulmuş daha sanatsal yönü olan diğer eserlerle tamamlanmaktadır. Tüm görseller 85×85 cm boyutlarındaki akrilik camlar üzerinde matematiksel özelliklerini anlatan açıklama tahtaları ile sergilenmektedir. 

ETKİLEŞİMLİ PROGRAMLAR

Cebirsel yüzeyleri hesaplayan ve gösteren SURFER programı bir IMAGINARY sergisinin en çok ilgi çeken programıdır. Ziyaretçiler diledikleri polinom denklemini büyük bir dokunmatik ekranda yazabilir, değiştirebilirler. Dilerlerse parametrelerle oynayabilir, yüzeyin rengini belirleyebilir ve onu istedikleri gibi döndürebilirler.

Çeşitli matematiksel ve fiziksel olgular CINDERELLA programının içerisinde yer alır. Bu program simülasyon, düzensizlik ve simetri gibi konuları eğlenceli bir yolla birleştiren etkileşimli uygulamaların bir derlemesidir. Ayrıca MORENAMENTS programıyla Öklid uzayının 17 simetri grubundan birine ait olan simetrik motifleri kolayca resmedilebilir. Eşsiz bir üç boyutlu deneyim ise 3D-XPLORMATH programı ile sağlanır. Ziyaretçiler 3D gözlükleriyle matematiği üç boyutlu bir açıdan keşfedebilirler.

Son olarak da JREALITY programıyla ziyaretçiler sanal bir matematik dünyası oluşturarak yüzeyler üzerinde istedikleri gibi hareket edebilir, atlayıp zıplayabilirler ya da düşebilirler! Bu programda kullanılan yüzeyler Boy yüzeyi, akıllıca oluşturulmuş bir simit yüzeyi ve tetranoiddir.

MATEMATİKSEL FİLMLER

Sergide, çoğu kez ödüllendirilmiş, ayrık matematik üzerine olan, ayrık geometri tarihini ve onun bilgisayar grafiklerindeki uygulamalarını anlatan MESH filmi gibi birçok matematiksel film gösterilir. Ayrıca stereografik izdüşümü basitçe anlatarak dördüncü boyuta genel bir bakış sunan DIMENSIONS filmi de gösterilir. Bunların yanında cebirsel yüzeyler hakkında bir kısa film ile eliptik yüzey kriptografisi hakkında bir başka film ve 2008 Matematik Film Festivali´nde ödül kazanmış filmlerin bir koleksiyonu da sergide mevcuttur. 

YÜZEYLERDEN HEYKELLERE

Voxeljet Technology ve Alphaform adında iki Alman şirketi stereolitografi yardımıyla ya da plastik tozların yapıştırılmasıyla 3D modelleri oluşturma işinde faaliyette bulunurlar. Bu iki şirket, sergide gösterilen seçilmiş cebirsel yüzeylerin üç boyutlu baskılarını heykel olarak sunmak için yardımcı olmuşlardır. Yaklaşık 25 cm çapındaki, şirketler tarafından yalnızca sergiye özel üretilmiş on adet heykel sergide ayrıca sunulur. Heykellerin 3D bilgileri ise sergi ortaklarından FORWISS Institute, University of Passau tarafından hazırlanmıştır.

IMAGINARY KATALOĞU POSTERLER VE KARTPOSTALLAR

IMAGINARY sergi kataloğunu satın almak için IMAGINARY exhibition catalogue bağlantısına, 12 adet cebirsel yüzey içeren posterler için IMAGINARY poster set bağlantısına ve yüksek çözünürlükteki 5 adet IMAGINARY kartpostalı için de IMAGINARY postcards bağlantısına tıklayabilirsiniz. Ayrıca aşağıda tüm bunları pdf formatında ücretsiz olarak indirebilirsiniz.



İlginizi Çekebilir