Haydi Gençler Yaylaya!

Haydi Gençler Yaylaya!

Çaykara Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve uygulanan Projeler Hayat vermeye devam ediyor..

Gençler için doğa, en elzem ihtiyaçlardan biridir. Öyleyse ?Haydi Gençler Yaylaya.?Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen, Çaykara Kaymakamlığı Proje Ekibince hazırlanan ve Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneğince hayata geçirilen Haydi Gençler Yaylaya Projesi çocukları doğa ile buluşturmaya devam ediyor. /resimler/2015-8/6/1158234022916.jpgProje kapsamında birçok öğrenci; doğa yürüyüşü, piknik, hatıra fotoğrafı ve bir çok etkinlikleri içeren gezilere katılma fırsatı buluyor ve doğa bilinci kazanıyor. Doğayı öğrencilere farklı bir perspektiften yansıtmayı amaçlayan Haydi Gençler Yaylaya Projesi bu bağlamda gayesine ulaşıyor.

/resimler/2015-8/6/1159001404165.jpgÇaykara Kaymakamlığı Proje Ekibi tarafından hazırlanan ve uygulanan  ? Mutlu Yarınlar İçin Küçük Dokunuşlar Projesi? ile öğrenciler kitap fuarı, tiyatro şenliği, çocuk şenliği gibi gelişimleri açısından oldukça önemli olan birçok etkinliğe katılma fırsatı yakaladı. Projeler sadece öğrencilere yönelik değil elbette. ? Daha Fazla İlgi Daha Az Problem? adlı proje ile Çaykara Anadolu Lisesinden 10 öğretmen Erasmus K1 kapsamında Hırvatistan´a gitti. Projenin bir sonraki ayağını İtalya ve Romanya ziyaretleri oluşturuyor. Başarı ile tamamlanmış projeler ve seyrinde ilerliyor olan projelerin ardından yine başarıya aday projeler geliyor. ? Çaykara´da Forodigo´nun Doğuşu Projesi? ve ? Üreten Kadın Eli Projesi? ayak seslerini duyuracak kadar yakında..

/resimler/2015-8/6/1159345745968.jpgÇaykara Kaymakamı Sayın Mustafa GÜL uygulanmış, uygulanmakta olan ve uygulanacak olan tüm projelerde emeği geçen herkese, özellikle de Çaykara Kaymakamlığı Proje Ekibine teşekkür ettiğini belirtti./resimler/2015-8/6/1159590899806.jpgHaydi, Gençler Yaylaya Projesinin önemli bir ayağı Çaykara Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği Başkanı Sayın Hanefi TOK tarafından yürütüldü. Proje kapsamında dernek olarak şu ana dek 1500 gencin Sultan Murat Yaylası, Barma Yaylası, Uzungöl Garester Yaylası başta olmak üzere bölgedeki yaylalarda gezdirilmesi sağlandı. Yine proje kapsamında dernek desteği ile örgün eğitim, yaygın eğitim ve Kur´an Kurslarının dâhil olduğu yaklaşık 2000 öğrencinin daha çeşitli aktivitelerden yararlanması için çaba gösteriliyor. Bu çabanın en güzel yansımalarından biri Çaykara Merkez Kur´an Kursu öğrencilerinin Sultan Murat Yaylası ve Şehitler Tepesi´ne düzenlediği gezi oldu. Gezi boyunca birbirinden güzel aktivitelerde bulunan ve etkinliklerden memnun kalan öğrenci grubu projenin devamının ne denli önemli olduğunu kanıtladı. Belediye Başkanı Sayın Hanefi TOK projeye verdiği destekten ötürü bölge iş adamlarından olan Hasan OKUR´a teşekkür ettiğini belirtti.

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Haydi Gençler Yaylaya

İlginizi Çekebilir