Hatay'da Çaykaralılar Rüzgarı Esti!

Hatay

Merkezi Kırıkhan'da bulunan Hatay Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen buluşma gecesinde Çaykaralılar buluştu.

Merkezi Kırıkhan'da bulunan ve Çaykara'dan göç eden hemşerilerimiz tarafından kurulan Hatay Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile İstanbul Çaykara Şahinkayalılar Derneği tarafından düzenlenen Buluşma” gecesi renkli görüntülere sahne oldu.  

1959 tarihli sel felaketi ile Hatay'ın Kırıkhan ilçesine, göç eden Çaykaralı hemşerilerimizin kurduğu ve Dernek Başkanlığını Çaykaralı işadamı Numan Bölükbaş'ın yaptığı Kırıkhan Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İstanbul Çaykara Şahinkayalılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenledikleri Buluşma” gecesi 23 Mayıs 2015 Cumartesi Antakya uydu kentte bulunan Ottoman otelde yapıldı. 

Geceye, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay milletvekilleri, milletvekili adayları, alay komutanı, daire amirleri, kurum müdürleri, Kabataş köyü muhtarı Ahmet Bektaş, Şahinkaya muhtarı Refik Maraşoğlu, Şahinkaya dernek başkanı ve yönetimi, Karadenizliler dernek Başkanı ve yönetim kurulu, Hatay'da yaşayan Karadenizlilerin yanı sıra binlerce Çaykaralı katıldı. Yapılan konuşmaların ardından gecenin eğlence bölümüne geçildi./resimler/2015-5/24/0854356790977.jpg

SAHNE ŞENLENDİ

Mavi Karadeniz TV tarafından 3 saat boyunca canlı yayınlanan ve Sunuculuğunu fıs fıs İsmail namıyla Süleyman Yağcılar'ın yaptığı buluşma gecesinde, Çaykaralı sanatçılarımızdan Cengiz Selimoğlu, Sinan Sami ve Muhammet Ali Yılmaz sahne alarak Kemençe eşliğinde söyledikleri Karadeniz türküleriyle katılımcılar horon teperek gönüllerince eğlendi.

Haber: Hüseyin Deryal/HATAY



İlginizi Çekebilir