Habibe Yüce Vefat Etti

Habibe Yüce Vefat Etti

Çaykara Demirkapı Mahallesinden, Habibe Yüce vefat etti

İlçemiz (Haldizen) Demirkapı Mahallesinden, Kadir, Ahmet ve Aziz Yüce´nin anneleri, Rahmetli Rustem Yüce´nin eşi Habibe Yüce vefat etti. 

Cenazesi, 06- 01- 2019 Pazar günü Trabzon İskenderpaşa Camii´nde öğle namazı müteakip kılınan namazın ardından Çaykara-Demirkapı mahallesinde bulunan aile mezarlığına son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak Habibe Yüce´ye Allah´tan rahmet, geride kalan kederli ailesine sabırlar dileriz.  

İrtibat:

Kadir yüce (oğlu): 0532 285 04 24 /resimler/2019-1/6/1552342897924.jpgHABİBE ANNEMİN ARDINDAN

Habibe anne1954 yılında Torul ´dan Çaykara´ya gelin geldi. Doğduğu yerdeki şartlara benzer şartlardaki Demirkapı´da ömür sürmek kaderi oldu. Gelenekleri ve kültürü ayrı olan bir yerde gelinlik yapmak elbette zordu. O kolay uyum sağladı. İkbalim dedi ve kabullendi her şeyi. 3 erkek 5 kız çocuğunu o günkü zor şartlarda büyüttü. Evlendirdi .Yukarı mahalle den Of "a ,.Beşikdüzü ne ve hatta Samsun Çarşamba´ya kadar uzandı nesli. Şairin dediği gibi "TOHUM EK, VERMEZSE TOPRAK UTANSIN"  Habibe anne o günün zor şartlarında verdi vereceğini Demirkapı´ya. 80 yıllık ömrünü tasımlayarak kaderi olan Demirkapı ´daki eşinin yanına ebediyete uğurlanacak bugün. ."ANA GİBİ YAR. BAĞDAT GİBİ DİYAR olmaz der şairler. Demirkapı Mahallesi de onun için diyar oldu oldu ve 7 çocuk verdiğin, eşin Rüstem amcanın yanında bugünden itibaren rahat uyu HABİBE anne. Doğduğunda Zigana dağlarına bakarak dünyaya gözlerini açtın. Uzun süre ömrünü Canlo nun dağına bakarak geçirdiniz. Şimdi de Yüce, Keleş,Yeşilyurt, Turan, Günaydın ,Yıldız   ailelerinden  çileli hayat sürmüş nice güzel bay ve bayan komşularının  yattığı Canlo dağının bağrına  uğurlanıyorsun bugün. Annem gibi dışardan gelin gelmiştin Haldizen ´e. Haldizen´de gelinlik zor olur dışarıdan gelenler için. Ama sen çileye inat, garipliğe inat, zorluklara direnerek geride bıraktığın 8 çocuk yanında onlarca kız erkek ve kız torun bırakarak gidiyorsun bu fani dünyadan. Nerdeyse Haldizen ´ in genlerini değiştirerek gidiyorsun. Helal olsun sana Habibe anne. Komşuların senden razı. Onlar hakkını helal ediyor, Bizde helal ediyoruz. 

Allah rahmet eylesin. Oğulları Kadir, Aziz ve Ahmet Yüce ´ye. Damatları Ali Yıldız, Zeki Yüce, Reşat Kaya, Abdullah Tayran ´a ve kızlarına başsağlığı dileriz. Mekânın cennet olsun.

Haber yorum: Osman Abanoz/resimler/2019-1/6/1553046336017.jpg

 

/resimler/2019-1/6/1553272742641.jpg



Anahtar Kelimeler: Habibe Yüce Vefat Etti

İlginizi Çekebilir