Geleneksel Filaklılar Buluşması Büyüledi

Geleneksel Filaklılar Buluşması Büyüledi

Ramazan Ayının Son İftarı ve Bayram Sabahı Gerçekleştirilen Geleneksel Filaklılar Buluşmasının Bu Yıl On İkincisi Gerçekleşti.

Uzungöl Filak Mahallesinde gerçekleştirilen ve de artık Geleneksel hale gelen 12.Filaklılar Buluşması etkinlikleri  arife ve bayramın ilk sabahında gerçekleşti.

12 Senedir her yıl Ramazan ayının son akşamında gerçekleştirilen buluşmaya Türkiye´nin her yerinden yüzlerce Filaklı katıldı./resimler/2017-6/25/1219036288486.jpgHİÇ BİR EVDE İFTAR YEMEĞİ PİŞMEDİ

Her sene olduğu gibi bu sene de Filak Mahallemizde Ramazan Ayının son iftar yemeğinde hiçbir evde İftar yemeği pişirilmedi.Kadın,erkek,çoluk,çocuk yüzlerce Filaklı bir arada iftarlarını açtılar.

Filak Merkezine yüzlerce metre uzunluğunda masalar yerleştirildi.Sonrasında yaklaşık 500 Filaklı Muhteşem bir akşam iftarında bir araya geldiler./resimler/2017-6/25/1219289257686.jpgUzungöl halkının da yoğun bir katılım ile iştirak ettiği Geleneksel Filaklılar buluşmasında adeta insan seli yaşandı.

Önce hep birlikte İftar açıldı.İftarın hemen ardından ise çay keyfi eşliğinde muhteşem bir akşam sohbeti başladı.Türkiye´nin değişik yerlerinden ve de Yurt Dışından Bu etkinlik için gelen yüzlerce Filaklı hem hemşerileri ile hasret giderdiler hem de anılarını tazeleme imkanını yakalamış oldular.

SABAH KAHVALTISI DA HEP BİRLİKTE

Bayramın ilk sabahı ise yine Tüm Filaklılar hep birlikte Karester Yaylasına çıktılar.Bayram Namazı Karester Yaylasında kılındı.Ardından ise Uzungöl´e hakim olan Karester Tepesinde hep birlikte muhteşem bir sabah kahvaltısı gerçekleşti.

MUHTAR TAHAN-ETKİNLİĞİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK

Geleneksel Filaklılar buluşmasının bu yıl on ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan hem Mahalle Halkının hem de Uzungöl halkının etkinliklerine göstermiş oldukları ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ifade etti.

Filak Mahallemizin gelenek ve göreneklerine bağlı olan ve de bu gelenek ve görenekleri yaşayarak ve de yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı hedef alan bir mahalle olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan  ilerleyen senelerde bu buluşmalara gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya yönelik çeşitli etkinlikler yerleştireceklerini sözlerine ekledi./resimler/2017-6/25/1220050352093.jpgTürkiye´nin her yerinden gelen yüzlerce Filakllı kardeşlerini kısa süreliğine de olsa Filak Mahallesinde misafir etmekten büyük bir onur duyduklarını ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan gerçekleştirilen bu buluşmalar sayesinde insanların hasret giderdiklerini ve de birbirlerini senelerdir görmeyen yüzlerce insanın bu buluşmalar sayesinde özlemlerini sonlandırdıklarını sözlerine ekledi.

MEHMET TAHAN-BİR SENE BU BULUŞMAYI BEKLİYORUZ

İstanbul´da İkamet eden ve de buluşma için Uzungöl´e gelen Mehmet Tahan bir yıl boyunca bu buluşmanın özlemi içerisinde buluşma tarihini beklediklerini ifade etti.

Bu buluşma sayesinde Çocukluk arkadaşlarını,komşularını ve de mahalle büyüklerini ziyaret etme imkanı yakaladıklarını ifade eden Mehmet Tahan Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

YUSUF UÇAN-AKLIMIZ HEP BURDA

Yaşam şartlarından dolayı İstanbul´da yaşamak zorunda oılduklarını ifade eden Yusuf Uçan ancak akıllarının hep burada olduğunu ve de memleket özlemi çektiklerini ifade etti.

Organizasyona 12 senedir her yıl aralıksız katıldığını ifade eden Yusuf Uçan yıl boyunca özlemini çektikleri tüm komşuları ile bu buluşma sayesinde bir araya geldiklerini ve de senede bir gün de olsa özlem giderdiklerini sözlerine ekledi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir