Geleceğin Mucitlerinden Kaymakam Erbek ve Başkan Tok'a Ziyaret

Geleceğin Mucitlerinden Kaymakam Erbek ve Başkan Tok

Geleceğin Mucitlerinden Kaymakam Erbek ve Başkan Tok'a Ziyaret

Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibi Kaymakam Gürdal Erbek ve Belediye Başkanı Hanefi Tok’u makamlarında ziyaret ettiler.

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışmasında ilk üç sırada yer alarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri Ekibi Çaykara İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek projelerine destek veren Kurum ve Kuruluşlara teşekkür ediyor.

İLK ZİYARET KAYMAKAM ERBEK’E

Hazırladıkları örnek proje ile Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan Geleceğin Mucitleri ekibi Okul Müdürü Tayfur Demirali ve projede yer alan öğretmenleri ile birlikte ilk olarak Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek’i makamında ziyaret ettiler.

Kaymakam Erbek’e projelerine sunmuş oldukları Destek ve katkılardan dolayı teşekkür eden Öğrenciler,İzmir’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalleri için de derece sözü verdiler.

Öğrencilerin Ulusal bir yarışmada elde ettikleri örnek başarıdan dolayı öğrencilere ve öğretmenlere  ve projede emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Gürdal Erbek başta Çaykara Belediye Başkanı   Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere öğretmen ve öğrencilerin bu projede çok büyük emeklerinin bulunduğunu öğrencilerin Çaykara İlçesine yaşatmış oldukları bu mutluluktan dolayı Çaykara Halkı adına kendilerine minnet borçlu olduklarını ifade etti.

Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibinin hazırlamış oldukları proje ve elde ettikleri örnek başarı ile kendilerinden sonra gelecek olan nesillere de örnek olacaklarını ifade eden Kaymakam Erbek,bundan sonra Çaykara İlçesinde Eğitim çıtasının daha yüksek seviyelere çıktığını artık her öğrencinin Türkiye Genelinde bir başarıya imza atmak için daha büyük bir azimle çalışacağını ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ TOK’A ZİYARET

Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibi Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’u makamında ziyaret ettiler.

Hazırlamış oldukları projeye sunmuş olduğu destek ve katkılardan dolayı Başkan Tok’a teşekkür eden öğretmen ve öğrenciler, projelerinin hazırlanması,müsabakalara katılım ve diğer çalışmalar anlamında Belediye Başkanı Hanefi Tok’un çok önemli destek ve katkılarının olduğunu ifade ederek Başkan Tok’a teşekkürlerini ilettiler.

                                                          Öğrencilerin Başkan Tok'u ziyaretleri Esnasında Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından öğrenciler birer Trabzonspor Forması ile ödüllendirildi.

Çaykara İlçesinin her yönü ile farklı ve özel bir Eğitim İlçesi olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,eğitimin her kademesinde Çaykara İlçesinde çok güzel çalışmalar ve eserler ortaya konulduğunu,Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibi tarafından gerçekleştirilen bu çalışmanın da bu anlamda örnek bir çalışma olduğunu ifade etti.

Başkan Tok konuşmasına şu şekilde devam etti.

Çaykara’lı Bilim Kahramanlarımız,geçtiğimiz sene olduğu gibi 2024 yılında da Ankara’da gerçekleştirilen Bölge Finallerinde dereceye girmeyi başardılar.Öğrencilerimizin İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası Finallerinde de İlçemizi ve Trabzon ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.

Bu anlamda gençlerimizin finallere hazırlanması ve bu başarının elde edilmesinde çok büyük emekleri olan başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Okul Müdürü Tatfur Demirali olmak üzere projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

PROJEMİZİ ANIMSAYALIM

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışmasında Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri Ekibi ilk üç sırada yer almayı başararak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştı..

 Okul Müdürü Tayfur Demirali, Türkçe Öğretmeni Işılay Atasoy ve Matematik Öğretmeni Kübra Nur Türker tarafından oluşturulan Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Ekibi 23 Takımın katılım gösterdiği Ankara’da gerçekleştirilen Bölge Finallerinde ilk üç sırada yer alarak Türkiye Finallerine katılım sağlamaya hak kazandı.

Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Ekibi 2023 Yılında da yine Ankara’da gerçekleştirilen Turnuvada Bölge Şampiyonu olarak Türkiye Finallerine katılım sağlamaya hak kazanmıştı.

Trabzon’lu öğrenciler üst üste iki yıl Türkiye Finallerine katılım sağlamayı başardılar.

BÖLGE FİNALLERİ 5 AYRI İLDE YAPILDI

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışması Bölge Finalleri İstanbul,Ankara,Eskişehir,İzmir ve Mersin olmak üzere toplam 5 ayrı şehirde gerçekleştirildi.

PROJEMİZİ TANIYALIM

Takım, robot kategorisinde kendileri tasarladıkları ve yazılımını yazdıkları robot ile belirlenen 15 görevi 2,5 dk da tamamlayarak puan kazanacaklardır. Yenilikçi fikir kategorisinde ise enerji hakkında bilgi toplamak amacıyla ilk olarak enerji bakanlığının yenilenebilir enerji bölümü ile çevrim içi bağlantı kuruldu. Aynı zamanda ilçede bulunan HES ile yüzyüze görüştüler ve bilgilerini geliştirmeye devam ettiler .Son görüşmeleri ise kendilerine projenin bu kategorisinde destek çıkacak ve menejerlik  yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile iletişime geçildi.  Zeki Bilge Mucitleri aynı zamanda öz değerler kategorisinde de etkin çalışmalar yapıyor. 

TÜRKİYE FİNALİ 16-17 MART’TA İZMİR’DE

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışması Türkiye Finalleri 16-17 Mart 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek.Finallerinde dereceye giren okullar İzmir’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerinde Yarışma Hakkını elde ettiler.

FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE,NEDİR?

 Dünya çapında bir turnuva olup her sene belirlenen bir konu üzerine düzenlenen bir robot yarışmasıdır. Robot turnuvasının yanı sıra yenilikçi fikir ve öz değerler gibi kategorileri de içerisinde barındırmaktadır. Programın her sene küresel bir soruna işaret eden teması bulunmaktadır.2024 Yılının  konusu Sanat ve Teknoloji üzerine olup yapılan araştırmalar bu çerçeve de yürütülmektedir.

Katılımcı takımlar bu sezon teması kapsamında belirlenen sorunları tartışır ve sorunlardan biri özelinde yenilikçi bir çözüm geliştirirler. Bilim insanları gibi yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışacak olan takım üyeleri ayrıca sezon özelinde belirlenen görevleri tamamlamak üzere robot tasarlar ve program yazarlar. Program değerleri kapsamında takım çalışması, işbirlikli öğrenme, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerisi, arkadaşça rekabet gibi konularda da deneyim kazanırlar.

Takımlar hazırladıkları çalışmaları katıldıkları yerel turnuvalarda jürilere sunar, robot maçlarına çıkar ve yaptıkları çalışmaları katılımcı akranları ve ziyaretçilerle paylaşma fırsatı elde ederler. Takımlar yerel turnuvalarda elde ettikleri başarıya göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanırlar.



İlginizi Çekebilir