Geçmişten Günümüze Basınımız

Geçmişten Günümüze Basınımız

Çaykara´da geçmişte yayınlanan dergiler ve hizmet verenler

Yıl 1983. O dönemin Çaykara sevdalıları olan rahmetli Numan Bakkaloğlu, Rasim Efendioğlu, Ahmet Üstünbaş, Orhan Balçık, Hasan Serencam, İsmail Sarı ve rahmetli Bayram Uygun bir araya gelerek Çaykara´da yeni ÇAYKARA BÜLTENİ adı altında bir dergi çıkarırlar. 

O dönemin zor şartları altında 3 aylık olarak 1983 yılında başlayıp 1986 yılına kadar devam eden 13 sayılık derginin çıkması için büyüklerimiz canla başla çalıştılar. Dönemin Kaymakamı Hasan Gürsoy´un sahipliğini yaptığı dergide özellikle gurbette yaşayan hemşerilerimizi azda olsa özlem ve hasretliği gideren, sıla ile Gurbet´i yakınlaştıran ve insanımızın gurur kaynağı olan bu dergide kültürümüzden, yaşantımıza hayatımızın her alanında yazarçizer kadrosu ile yaklaşık 3 yıl Çaykaralı hemşerilerimize hizmet vermiştir. Bu vefakâr cefakar büyüklerimize minnet borçluyuz. İnanın kolay değildir bir basın organını çıkarmak.  Bir dergi ve gazetenin ilçe adıyla çıkması o şehrin insanının gurur kaynağıdır. Güçtür, kuvvettir. Dergide yazılarıyla o dönemde hizmet sunan Kaymakam Hasan Gürsoy, Necdet Durgun, Rasim Efendioğlu, Mustafa Özçelik, Hasan Serencam, Kemal Taşkın Afacan, Orhan Balçık, Abdurrahman Yıldız, Ahmet Üstünbaş, Ayhan Yıldız, Numan Bakkaloğlu, Kemal Semiz, Fuat İbrahimağaoğlu, Murat Çelebi, Muharrem Durgun ve yöremizin şairlerinin yazdığı şiirlerle insanımıza ışık tutmuşlardır. 

Yıl 2016 Çaykara Gündem Gazetesiyle aynı ışıkla karşınızdayız. Amaç geçmişte yaşanan özverili çalışmalardan ilham alarak gelecekte bir şeyler yapabilmek. 

1983-1986 yıllarında yeni Çaykara Bültenini çıkaranlardan vefat edenleri vefat edenleri rahmetle, minnetle anıyor, yaşayan çınarlarımıza selam ve sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi 

 



İlginizi Çekebilir