Filaklılar Buluşması Göz Kamaştırdı

Filaklılar  Buluşması Göz Kamaştırdı

Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen 11.Filaklılar Buluşması Ramazanın Son Gününde Gerçekleştirildi.

Filaklılar Buluşması Göz Kamaştırdı.Uzungöl Filak Mahallesi sakinleri tarafından her yıl Geleneksel olarak gerçekleştirilen Filaklılar Buluşmasının on birincisi 4 Temmuz 2016 Pazartesi Günü gerçekleştirildi.

Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak ve de bir yıl boyunca birbirlerini göremeyen Mahalle sakinlerinin birbşirlerini görmeleri ve de hasret gidermeleri amacı ile her yıl Ramazan Ayının son iftarında düzenlenen buluşma bu yıl da muhteşlem bir kalabalık ile gerçekleşti.Yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık olarak 400 filaklının katıldığı iftar yemeğinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

/resimler/2016-7/6/1312504312890.jpgBu yıl 11. düzenlenen Filaklılar buluşmasına önceki yıllara oranla çok daha fazla kişinin katıldığı gözlerden kaçmadı.Ramazanın son akşamında Filak Mahallesinde hiç bir evde İftar için yemek hazırlığı yapılmadı.Mahallenin ortasına kurulan masalarda yüzlerce Filaklı İftar yemeğini hep birlikte açtı.

İftar yemeğinin hemen ardından ise Mahalle sakinleri arasında derin bir çay  sohbeti başladı.Senelerdir birbirlerini göremeye Filak Mahallesinin gurbette yaşayan sakinleri bu buluşma sayesinde birbirleri ile özlem gidermiş oldular.Daha sonra ise yetişkinler arasında köy odasında çeşitli oyunlar oynanmaya başlandı.Bu mahallede çocuk iken oynadıkları şimdi ise nerede ise unutulmaya yüz tutmuş yüzük oyunu,fincan oyunu gibi çeşitli oyunlar oynayarak bir akşamlığına da olsa hem çocukluklarına dönmüş oldular hem de gelenek ve göreneklerini yaşatmış oldular.

/resimler/2016-7/6/1313263376110.jpgSon güzel etkinlik ise Bayram sabahı gerçekleşti Filak Mahallemizde.Bayram Namazının ardından yüzlerce Filaklı Karester Yaylasına çıkarak Bayramın ilk kahvaltısını Karester yaylasında yaparak belki de bir ilki gerçekleştirmiş oldular.

Etkinlik ile ilgili fikirlerini aldığımız Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Filak Mahallesi olarak geçmişten bu güne kadar Gelenek ve Göreneklerimize sahip çıkan bir mahalle olarak bilindiklerini ifade etti.İnsanların Ekonomik Sorunlardan dolayı mahalleyi terk etmek zorunda kaldıklarını anımsatan Muhtar Mustafa Tahan senede bir gün de olsa insanları bir araya getirebilmek ve de gelenek ve göreneklerini yaşatmak anlamında bu etkinliği planladıklarını anımsattı.

/resimler/2016-7/6/1313578845463.jpgFilaklılar Buluşmasına katılımın her geçen yıl daha da arttığını ve büyük bir ilgi gördüğünü anımsatan Muhtar Tahan bu yıl on birincisini düzeledikleri buluşmanın her ilerleyen senelerde daha da büyük buluşmalara ev sahipliği yapacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Buluşmaya İstanbul´dan katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şöförlerinden Yusuf Uçan ise etkinliği düzenleyen organizasyon  komitesine teşekkür etti.Gurbette sıla özlemi ile yaşadıklarını ve tüm tatil planlarını Filak Buluşmasına göre planladıklarını anımsatan Yusuf Uçan bir yıllık özlemi bu buluşmada giderdiklerrini ve de buradan aldıkları güç ve enerji ile bir yıl sonraki buluşmayı beklemeye başladıklarını sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Fehmi Aygün
12.07.2016 18:00:04
Sayın Muhtarım o pankarttaki kişiyi tanıyamadım,Mustafa Albayrak desem değil,benzettim ama değil,Yoksa Hamit Tahan mı ...tamam tamam Mehmet Tahan.Şimdi oldu.

İlginizi Çekebilir