Eskişehir'den Uzungöl'e 30 Senelik Gönül Köprüsü

Eskişehir

Eskişehir’de yaşamını sürdüren Yusuf Akyıl ile Uzungöl’den İsmail Koç arasında 31 sene önce kurulan dostluk köprüsü tüm sıcaklığı ile yaşanmaya devam ediyor.

İki aile arasında gelişen dostluğun çok ilginç bir öyküsü var.Bu güzel öyküyü sizlerle paylaşmak isteriz.

Yıl 1990.Uzungöl’de konaklamanın çok yaygın olmadığı birkaç işletmenin Uzungöl için mücadele yaptığı seneler.Yaşamını Eskişehir’de sürdüren Yusuf Akyıl ve ailesi 1990 Yaz mevsiminde Uzungöl’ü ziyarete gelirler.Akyıl ailesi Uzungöl’ü çok beğenir ve o gece Uzungöl’de konaklamak isterler.Ancak Uzungöl’de kalacak yer yoktur.Dursun Ali İnan’ın havuzların içindeki küçük lokantası ve birkaç odası var ama hepsi dolu.

Dursun Ali İnan Eskişehir’den gelen ailenin konaklama talebini geri çevirmez onlara yardımcı olur ve misafirlerini Akpınar Otel sahibi Mustafa Akyüz’ün evine gönderir.Akyıl ailesi Uzungöl’de iki gece kalır ve Uzungöl’de görmüş olduğu bu misafirperverlikten çok etkilenir.

Aradan seneler geçer.Eskişehir’li ailenin konakladığı Mustafa Akyüz’ün ablasının oğlu Murat Koç Anadolu Üniversitesini kazanır.Eskişehir’li Akyıl ailesi ile görüşür Mustafa Akyüz ve ablasının oğluna yardımcı olmaları talebinde bulunur.

Eskişehir’li Akyıl ailesi Murat Koç’a evlerinin kapılarını sonuna kadar açar.Murat Koç 4 sene boyunca Eskişehir’de Yusuf Akyıl’ın evinde konaklayarak Üniversiteyi bitirir.

İki aile arasındaki gönül köprüsü devam eder.Uzungöl’den Akyüz ve Koç aileleri Eskişehir’den Akyıl ailesinin iki ayrı  düğünü için Uzungöl’den kalkar Eskişehir’e giderler.

Yıllar yılları kovalar.Üniversiteyi Eskişehir’de Akyıl ailesinin yanında okuyan Murat Koç öğretmen olur evlenir ve çoluk çocuğa karışır.

Ve yıl 2021…Akyıl ailesi yaz tatilini Akdeniz Bölgesinde geçirmeyi planlamaktadır.Ancak Uzungöl’den gelen bir telefon onların tüm tatil planlarını değiştirir.Uzungöl’den Mustafa Akyüz’dür arayan.Ablamın oğlu kızını evlendiriyor düğünümüze davetlisiniz der Mustafa Akyüz.

Evet Murat Koç’un kızı Melike büyümüş ve evlenme çağına gelmiştir.Eskişehir’li aile derhal Antalya tatil programlarını iptal eder ve tatil rotasını Karadeniz’e çevirir.

27 Ağustos  2021 Cuma akşamı Uzungöl Limni Cafe’deki kına merasimine katılır Akyıl ailesi.Bununla da yetinmez.29 Ağustos 2021 Pazar akşamı da Erzincan İli Tercan İlçesi Çadırkaya nahiyesinde gerçekleştirilen düğün törenine de katılırlar.

31 Sene önce Uzungöl  ile Eskişehir arasında başlayan Gönül Köprüsü son düğün töreni ile bir kere daha perçinlenmiş olur.

KOYU BİR TRABZONSPOR TARAFTARI

Bundan 30 sene önce Uzungöl’de yaşamış olduğu muhteşem misafirperverlik Akyıl ailesini koyu bir Trabzonspor taraftarı da yapıvermiş.Trabzonspor’un hiçbir maçını kesinlikle kaçırmıyorum diyor Eskişehir’li Yusuf Akyıl.Trabzonspor’un maçının olduğu gün bizim evde hayat duruyor.

2021-2022 Futbol sezonundan da Trabzonspor adına çok umutlu Eskişehir’li Yusuf Akyıl.

O sene bu sene diyor ve kurulan muhteşem kadronun 2021-2022 Futbol sezonu sonunda Trabzonspor’u Şampiyonluğa taşıyacağı inancını ifade ediyor.



İlginizi Çekebilir