Emekli Öğretmen Mehmet Kanık hayatını kaybetti

Emekli Öğretmen Mehmet Kanık hayatını kaybetti

Çaykara Yeşilalan Mahallesinden olup, uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Mehmet Kanık (60) İkamet ettiği Bursa’da vefat etti.

Yaklaşık bir yıl önce Covid-19’a yakalanan ve hastalığı atlatan Kanık, Bir süre önce Orhangazı Örnekköyde ikamet ettiği evinde rahatsızlanarak Bursa Şehir hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İlk öğretmenliği Çaykara Demirkapı mahallesinde başlayan ve sırasıyla Taşören, Ulucami, Rize, Yeşilalan, Baltacılı köylerinde öğretmenlik yaptıktan sonra Bursa Orhangazi Örnekköyüne tayın olan Mehmet Kanık burada bir süre çalıştıktan sonra emekli oldu. En son çalıştığı yere yerleştikten sonra yaz aylarında kendi doğup büyüdüğü köyüne gelip eski anılarını yaşayarak hasret gideriyordu.

Emekli Öğretmen Mehmet Kanık’ın vefatı başta ailesi olmak üzere, eğitim camiası ve sevenlerini yasa boğdu.  

Cenazesi Bursa’dan Yeşilalan mahallesine getirilerek 30.03.2022 Çarşamba günü öğle namazı müteakip Merkez Camii’nde kılınacak namazın ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına son yolculuğuna uğurlanacak.

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak, emekli öğretmen Mehmet Kanık’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

İrtibat:

Halil Kanık (oğlu): 0544 767 80 61



İlginizi Çekebilir